Strategjia e tregtimit të opsioneve binare

Edhe pse kjo strategji është padyshim e lidhur me raportet e larta të pagesave, shpesh duke tejkaluar mbi 300%, ajo shoqërohet gjithashtu me nivele të rritura rreziku. Gjithsesi, strategjia e goditjes së gjatë duhet të prodhojë vetëm disa rezultate të suksesshme në mënyrë që ju jo vetëm të mbroni bilancin e llogarisë tuaj, por edhe të fitoni pagesa mbresëlënëse. Nëse jeni të përgatitur mendërisht për të pranuar shanset më të mëdha në zbatimin e një strategjie 'të largëta', atëherë mund të fitoni mundësi mbresëlënëse për të fituar fitime dukshëm më të larta se ato të mbështetura nga llojet e tjera të opsioneve binare.

Ju mund ta ekzekutoni këtë strategji duke përdorur cilindo nga asetet e mbështetura nga ndërmjetësi juaj i opsioneve binare. Objektivi juaj është të filloni tregti me çmime të synuara të paracaktuara që ndodhen pak larg nga vlerat e tyre të hapjes. Në fakt, raportet e pagimit të gjatë-shot strategjive janë drejtpërdrejt proporcionale me gjatësinë e hendekut ndërmjet çmimeve të hapjes dhe atyre të synuara.

Kjo për shkak se rreziqet rriten në mënyrë dramatike sa më larg çmimi i synuar nga ai i hapjes. Meqenëse çmimi do të ketë një shans të reduktuar ndjeshëm për të arritur objektivin e tij të paktën një herë përpara skadimit; gjasat që një tregti të përfundojë pa para, rriten në mënyrë eksponenciale. Megjithatë, në një shënim pozitiv, ju duhet vetëm të gjeneroni një numër të kufizuar fitoresh për të regjistruar një fitim të konsiderueshëm.

Kur të ndërroni goditjen nga distanca

Gjuajtja e gjatë strategjisë është më efektive sa herë që vëreni se kushtet mbizotëruese të tregut janë të paqëndrueshme duke shfaqur rritje të mëdha të çmimeve ose rritje. Si i tillë, ju duhet të konsideroni ekzekutimin e këtij mjeti pas publikimit të njoftimeve kryesore themelore të lajmeve që nuk arrijnë të përputhen me pritjet e analistëve. Meqenëse tregjet nuk do të kishin çmimet e duhura në raste të tilla, do të zbuloni se investitorët e befasuar do të iniciojnë vendime të shpejta tregtare në mënyrë që të modifikojnë portofolet e tyre të investimeve në përputhje me kushtet e reja themelore të tregtimit. Rrjedhimisht, tregjet do të përjetojnë rritje të paqëndrueshmërisë, të cilat janë baza ideale e mbarështimit për strategjitë e gjata.

Ju mund të nxisni një teknikë të tillë duke identifikuar fillimisht një nivel të synuar që çmimi duhet të arrijë të paktën një herë përpara skadimit. Sa më larg të jetë kjo distancë nga vlera e hapjes së opsionit tuaj të ri binar, do të diktojë madhësinë e raportit tuaj të pagesës. Konkretisht, kthimet rriten drejtpërdrejt në përpjesëtim me gjatësinë e kësaj distance. Shumë eksponentë të strategjisë "Last shot" përdorin analizën teknike për t'i ndihmuar ata të përcaktojnë çmimet e tyre optimale të synuara dhe kohën e skadimit.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Shembull i strategjisë së gjuajtjes së largët

Duke qenë se ekspozimi ndaj rrezikut të këtyre strategjive mund të jetë shumë më i madh se ai i llojeve të tjera të opsioneve binare, pagesat e tyre mund të jenë shumë të larta, pra 500%. Tani është paraqitur një shembull që ilustron strategjinë e gjuajtjes së gjatë në veprim.

1. Parashikoni që Banka e Anglisë sapo ka informuar tregjet se sapo ka ulur normat bazë të interesit për të nxitur ekonominë britanike në vështirësi. Pas analizimit të motiveve themelore pas këtij vendimi të rëndësishëm, ju arrini të nxirrni se GBP/USD do të bjerë në mes të niveleve të rritura të paqëndrueshmërisë.

2. Si i tillë, ju vendosni të nxisni një strategji të gjatë.

3. Më pas duhet të lëvizni poshtë listës së aseteve të paraqitura derisa të gjeni GBPUSD. Ju regjistroni çmimin e synuar; raporti i kthimit dhe koha e caktuar e skadimit.

4. Siç e keni konstatuar se GBPUSD do të bjerë, ju filloni një opsion binar PUT që do t'ju mundësojë të zbatoni një strategji të tillë. Shumica e ndërmjetësve ju lejojnë të iniconi 'shpjegime të gjata' duke përdorur opsionet e tyre binare 'prekje'.

5. Do të shfaqen objektivat dhe çmimet e hapjes së pozicionit tuaj të ri.

6. Pagesat për të dyja "në para" dhe "rezultatet pa para" do të shfaqen gjithashtu në platformën tuaj të tregtimit.

7. Zgjidhni madhësinë e investimit tuaj dhe aktivizoni opsionin tuaj të ri binar PUT. Jeni të këshilluar që të përdorni një strategji të provuar parash për t'ju ndihmuar në identifikimin e shumës më të sigurt të bastit që nuk do ta ekspozojë nivelin e llogarisë tuaj ndaj një niveli të tepruar rreziku.

Nëse nuk posedoni një lehtësi të tillë, atëherë duhet të kufizoni investimin tuaj në një maksimum prej 2% të kapitalit tuaj.

8. Më pas do të paraqiten detajet kryesore të pozicionit tuaj, të tilla si raportet e pagesës, lloji i opsionit, ID-ja e transaksionit dhe shuma e investuar, etj.

9. Në veçanti, do të shfaqet gjithashtu vlera aktuale e GBP/USD dhe çmimi i saj i synuar.

10. Tani shpesh mund të gjurmoni opsionin tuaj binar duke përdorur një grafik ose një mjet të ngjashëm të ofruar nga platforma juaj tregtare. Zakonisht, kur ngjyra e një grafiku, nëse ofrohet, është jeshile, atëherë kjo tregon se jeni aktualisht 'në para'.

Nëse është e kuqe, atëherë opsioni juaj aktualisht po humbet. Një vijë e kuqe horizontale zakonisht përdoret për të identifikuar kohën e saktë që opsioni juaj do të skadojë.

11. Me skadimin, strategjia juaj e gjuajtjes nga distanca përfundon.

12. Parashikoni që duke qenë se çmimi i GBPUSD-së ra dhe niveli i synuar u prek të paktën një herë përpara skadimit, tregtia juaj përfundoi 'në para' dhe ju mblodhët një kthim siç këshillohet nga ndërmjetësi juaj. Duke qenë se rreziqet që lidhen me këtë strategji janë shumë të larta, raporti i pagesës shpesh mund të kalojë 300%.

13. Përndryshe, nëse GBPUSD nuk arrin të arrijë nivelin e synuar të paktën një herë përpara se të kalojë koha e skadimit, atëherë do të kishit mbyllur pa para; humbi depozitën tuaj, por mund të kishte mbledhur një rimbursim në kompensim.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment

 • Harish

  says:

  Përshëndetje zotëri më dërgoni strategji të largëta