Strategjia e zbulimit të opsioneve binare

Një gjë që ka më shumë rëndësi në tregtimin e opsioneve binare është parashikimi. Kjo sepse pa spekuluar me saktësi çmimin e një aktivi, nuk mund të bëni një tregti fituese. 

Por spekulimi i çmimit nuk është i lehtë, veçanërisht për tregti të vogla binare. Tregtia e vogël kërkon që ju të merrni një vendim të shpejtë për të dalë nga tregu në asnjë kohë. 

Ju mund të bëheni një tregtar i mirë duke përdorur një strategji e shkëlqyer tregtare si a shpërthim. Është një nga strategjitë e pakta tregtare që mund t'ju ndihmojë të bëni një fitim të shkëlqyer me rrezik të kufizuar. 

Nëse dëshironi të tregtoni opsione binare duke përdorur strategjinë e ndarjes, duhet të kuptoni se çfarë zbulimi strategjisë është, si ta përdorim atë, dhe teoria e saj themelore. 

Cila është strategjia e ndarjes për opsionet binare?

Strategjia e ndarjes është një koncept kur çmimi i aktiveve fillon të konsolidohet në pozicione të caktuara. Këto pozicione në grafikun e tregtimit më vonë formojnë mbështetje dhe rezistencë. 

Ju mund të dalloni lehtësisht nivelin e mbështetjes dhe rezistencës në grafik. 

Breakout-shembull
Shembull Breakout

Nëse çmimi i një mall shkon më lart një nivel të caktuar, quhet rezistencë. Në mënyrë të ngjashme, nëse çmimi bie më poshtë, niveli njihet si mbështetje. 

Tani, nëse çmimi i një aktivi nuk e thyen nivelin e mbështetjes dhe rezistencës, mund të konkludoni se çmimi po teston nivelin. Megjithatë, nëse çmimi arrin të thyejë nivelin, kjo tregon një shpërthim në tregun e tregtimit. 

Kur vëreni një shpërthim në treg, duhet ta konfirmoni atë, siç ka ndonjëherë shpërthime të rreme. Dhe nëse dilni nga tregu gjatë një seance false, mund të humbni të gjithë shumën e tregtimit. 

Tregtarët që duan të përfitojnë nga strategjia e daljes presin për një shpërthim dhe më pas hyjnë në një pozicion në trend. Në këtë pikë, niveli të mbështetjes dhe rezistencës kthehet mbrapsht. 

Si tregtar, nëse doni të përdorni këtë strategji, duhet të analizoni me kujdes grafikun dhe të merrni parasysh luhatjen e çmimeve. Për më tepër, kur mbështetja dhe rezistenca prishen, mund të futeni në një pozicion. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Cila është teoria themelore e një strategjie shpërthyese? 

Ju duhet të hyni në tregti kur ka një shpërthim në treg. Kjo strategji varet nga dy gjëra. 

Së pari, ju duhet identifikoni një nivel shpërthyes në një treg. Së dyti, duhet të kontrolloni momentin. Nëse ka një vrull të mjaftueshëm për pushim, tregtia juaj do të jetë e suksesshme. 

Së bashku me një nivel të fortë të daljes, ju duhet një vëllim i fortë tregu për të bërë një tregti të suksesshme. Për më tepër, duhet të jeni të shpejtë dhe duhet të tregtoni me volum të lartë për ta bërë këtë strategji të funksionojë. 

Sinjali i hyrjes 

Ju kërkohet të identifikoni nivelet e hyrjes për të ekzekutuar tregtimin e opsioneve binare. Për të identifikuar nivelin e hyrjes, duhet të kërkoni për nivelet e pushimit. Niveli i thyerjes është pika ku çmimi i një aktivi shkon përtej nivelit të identifikuar. 

Breakout-hyrje-sinjal

Koha e tregtisë

Tregtimi i opsioneve binare në kohën e duhur është thelbësor sepse mund të humbni një tregti të planifikuar mirë nëse nuk arrin të zgjedhësh kohën e duhur. 

Elementet e një shpërthimi 

Breakout është një lëvizje e papritur e çmimit me drejtim dhe vjen në varietete të ndryshme. Këtu janë disa elementë të zakonshëm të ndarjes. 

Paqëndrueshmëria 

Kur ka blerje dhe shitje të mëdha në treg, kjo rezulton në kushte të paqëndrueshme të tregut dhe rrit paqëndrueshmërinë e tregut. Kur luhatshmëria në treg rritet, rritet mundësia e formimit të një tendence në treg. 

Pjesëmarrja në treg 

Nëse ka një rritje të vëllimit të aktiveve, kjo ndikon në shpërbërjen. Kur kjo të ndodhë, pjesëmarrësit e tregut shpresojnë të hapen gjatë dhe pozicione afatshkurtra për të bërë më shumë fitime. 

Çmimi i lëvizjes së drejtuar

Lëvizja e drejtuar në çmim është produkt i paqëndrueshmërisë së shtuar dhe rritjes së pjesëmarrjes në treg. Nëse nuk ka lëvizje të drejtuara në çmim, shpërbërja e tregut nuk do të ndodhë. 

Secili prej këtyre elementeve të tregut është i rëndësishëm dhe ato ndikojnë njëri-tjetrin. Kjo për shkak se një rritje e pjesëmarrjes në treg çon në më shumë paqëndrueshmëri. Dhe kjo krijon më tej një trend të ri në treg. 

Një tregtim i thyer mund të ndodhë në çdo kusht tregu. Nëse dëshironi fitoni përfitim nga kjo strategji, mund ta përdorni në tregjet e aksioneve, Forex dhe të së ardhmes. 

Identifikimi i një shpërthimi 

Është thelbësore të identifikohet shpërbërja për të tregtuar me sukses opsionet binare. Ju mund të zbuloni zbulimin duke përdorur një nga katër mënyrat. 

Mbështetje dhe rezistencë

Mënyra e parë që mund të identifikoni shpërthimin në treg është duke kërkuar mbështetje dhe rezistencë. Është një mënyrë për të bërë analiza teknike. 

Disa shembuj të zakonshëm të mbështetjes dhe rezistencës së përftuar teknikisht janë pikat e rrotullimit, brezat Bollinger, mesataret lëvizëse dhe Fibonacci retracement

Modelet e grafikut 

Një nga mënyrat popullore për të identifikuar një shpërthim në tregti është duke përdorur modele grafiku. Shandanët, flamujt dhe flamujt janë disa nga të zakonshmet modelet e grafikut

Konsolidimi i tregut 

Ndonjëherë, kur tregu po konsolidohet, tregon një periudhë pavendosmërie në treg. Në këtë rast, pjesëmarrësit e tregut hyjnë në tregti dhe e çojnë çmimin lart ose poshtë. 

Lajme periodike

Një mënyrë tjetër për të identifikuar një shpërthim në treg është duke kërkuar njoftime periodike të lajmeve. Një lajm i madh financiar vepron si një katalizator në lëvizjen e çmimit. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Modeli i Breakout

Çmimi i një aktivi thyen nivelin e mbështetjes dhe rezistencës në modele të ndryshme. Këtu janë disa prej tyre. 

Trekëndësh simetrik 

Trekëndëshi simetrik në grafikun e tregtimit tregon se tregu është në modalitetin e pavendosmërisë. Ju mund të dalloni një trekëndësh simetrik kur çmimi është alternuar lartësitë më të ulëta dhe uljet më të larta në shpatet me kokë dhe poshtë. 

Trekëndëshi ngjitës 

Ju mund të dalloni një trekëndësh në ngjitje kur çmimi i tregut po bën nivele më të larta dhe ulje më të larta. Zakonisht tregon bullish veprimi i çmimit. 

Këtu, trekëndëshi ngjitës kufizohet nga dy prirje linjat. Linja lidh një pjerrësi lart dhe një vijë horizontale në krye. 

Gjithashtu, çmimi i trekëndëshit duhet të kryqëzojë vijën e prirjes dy herë përpara se të plotësojë modelin për të bërë një trekëndësh të suksesshëm në ngjitje. 

Trekëndësh zbritës 

Ky model i ndarjes është krejtësisht e kundërta e trekëndëshit zbritës. Në këtë rast, dy linja prirje e lidhin trekëndëshin. Sidoqoftë, këto linja lidhen horizontalisht linjat e trendit në pjerrësi të poshtme dhe në rënie. 

Çmimi duhet të kryqëzojë dy herë linjat e tendencës për të formuar një trekëndësh të fortë zbritës. 

Flamuri i demit

Flamuri i demit në strategjinë e tregtimit të ndarjes tregon një pauzë të përkohshme në trend. Ju mund ta dalloni këtë model kur tregu shpërthen nga formimi i ngushtë i niveleve më të larta dhe më të ulëta. 

Flamuri i Ariut 

Flamuri i ariut është e kundërta e flamurit të demit. Ky model ndodh kur tregu konsolidohet gjatë një tendence rënëse. Flamuri i ariut formon ngritje më të larta dhe ulje më të larta. 

Pykë në rritje 

Në një pykë në rritje, ka nivele më të larta dhe ulje më të larta, të cilat konvergojnë në majë. Një pykë në rritje është një model bearish dhe ndodh në tregjet e tendencës rënëse dhe rritëse. 

Për më tepër, ky model shpërthyes ka një shkallë të lartë dështimi në krahasim me modelet e tjera të tregtimit. Gjithashtu, ky model e bën të vështirë tregtimin në Breakout. 

Bie pykë

Një pykë në rënie tregon ngritje më të ulëta dhe ulje më të ulëta në treg. Këtu, linja e trendit ndryshon në fund.

Ashtu si një pykë në rritje, ky model gjithashtu ka një shans të lartë të dështimit. Por kjo ndodh sepse rënia e pykës ofron disa sinjale false. 

Si të përdorni strategjinë e ndarjes në tregti? 

Ju mund të përdorni strategjinë e ndarjes në tregtimin e opsioneve binare në dy mënyra, p.sh. opsione me kohëzgjatje të shkurtër dhe opsione me kohëzgjatje të gjatë. 

Opsionet me kohëzgjatje të shkurtër 

Tregtimi i opsioneve me kohëzgjatje të shkurtër do të thotë që ju mund të dilni nga tregu në mes 5 deri në 30 minuta. Për tregtimin afatshkurtër, mund të përdorni treguesit që përdoren përgjithësisht për tregtimin 60 sekonda. 

Gjithashtu, tregu duhet të jetë në një tendencë neutrale për një tregtim të suksesshëm afatshkurtër. 

Opsionet me kohëzgjatje të gjatë 

Nëse dëshironi të tregtoni opsione me kohëzgjatje të gjatë, mund të dilni nga tregu në çdo kohë nga 4 orë në 1 ditë. Për tregtimin afatgjatë, nuk keni nevojë të prisni që tregu të ketë ndonjë prirje të përcaktuar. 

Avantazhet dhe disavantazhet e tregtimit të thyerjes

Ashtu si çdo strategji tjetër tregtare, një strategji shpërthyese gjithashtu ka disa avantazhe dhe kufizime. 

Këtu janë disa përfitime të përdorimit të një strategjie tregtare të shkëputur. 

Rrezik i kufizuar

Duke përdorur një strategji shpërthyese për tregtimin e opsioneve binare, ju mund të kufizoni rrezikun. Kjo për shkak se tregtia e shkëputur është e pranishme në fazat e konsolidimit të tregut. Kjo strategji tregtare ofron gjithashtu një mundësi të shkëlqyer për një dalje të shpejtë. 

Menaxhimi i tregtisë 

Në tregtinë e shkëputur, hyrja dhe dalja në treg janë të paracaktuara. Kjo do të thotë gabim subjektiv në lidhje me menaxhimin e tregtisë është i kufizuar. 

Potencial fitimi

Nëse e keni analizuar saktë tregun gjatë përdorimit të një strategjie tregtare, mund të fitoni një fitim të madh. Gjithashtu, nëse tregu e kundërta ose tendenca fizzles, humbja e ndalimit është goditur. 

Këtu janë disa kufizime të strategjisë së tregtimit të shkëputjes. 

Shpërthime të rreme

Kur përdorni një strategji tregtare të shkëputur, ju thjesht kontrolloni të dhënat dy herë sepse shpërbërja e rreme është një mundësi e zakonshme. Dhe nëse dilni nga tregu bazuar në një shpërthim të rremë, mund të përfundoni duke humbur një shumë të madhe parash. 

Rrëshqitje 

Është thelbësore të hysh në treg me saktësi për të tregtuar me sukses opsionet binare nëpërmjet strategjisë së ndarjes. Megjithatë, çmimi i aktiveve vazhdon të ndryshojë për shkak të rritjes së pjesëmarrjes në treg. Pra, mund të jetë pak sfiduese të hysh në treg me saktësi. 

konkluzioni 

Ka disa përfitime dhe kufizime të përdorimit të strategjisë së ndarjes për tregtimin e opsioneve binare. Por nëse dini se si të identifikoni shpërthimin dhe të përdorni këtë strategji, mund të rrisni përfitimin tuaj të tregtimit. 

Gjithashtu, duhet të qëndroni vigjilent gjatë përdorimit të kësaj strategjie pasi shpërthimet e rreme mund t'ju bëjnë të humbni të gjithë investimin tuaj. Pra, përmbahuni një strategji e provuar dhe tregtoni me saktësi për të bërë tregti fituese. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Write a comment