Shpjegohet Strategjia e Breakout të Hapësirës së Hapur për Opsionet Binare


Strategjia Open Range Breakout për opsionet binare bazohet në analizimin e niveleve të larta dhe të ulëta të çmimeve të tregut gjatë orës së parë. Ai mat madhësinë e ndarjes duke përdorur diapazonin e çmimeve të hapjes dhe diapazonin e çmimeve të ditës së mëparshme, duke marrë parasysh faktorë të tillë si paqëndrueshmëria, forca relative dhe vëllimi.

Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë qartë se çfarë është në të vërtetë një shpërthim me rreze të hapur. Ne do t'ju tregojmë se si të përdorni strategjinë, si të menaxhoni rrezikun dhe si të aplikoni praktika të ndryshme më të mira.

Opsionet binare Strategjia e tregtimit të gamës së hapur

Mire qe e di:

 • Strategjia e ndarjes së diapazonit të hapur bazohet në lartësitë dhe uljet e çmimeve në orën e parë të tregut.
 • Madhësia e ndarjes matet duke përdorur gamën e çmimeve të hapjes dhe të ditës së mëparshme.
 • Strategjia merr parasysh paqëndrueshmërinë, forcën relative dhe vëllimin.
 • Ai përfshin metoda si shpërthimi në mëngjes herët, tërheqja e boshllëqeve dhe kthimi i hendekut, me humbje të ndalimit për menaxhimin e rrezikut.

Çfarë është një strategji e ndarjes me rreze të hapur?

Breakout i gamës së hapur është një mënyrë për të monitoruar tregun dhe për të marrë një pozicion në tregti sipas ndarjes së çmimit. Është krijuar për të analizuar ndryshimin ose lëvizjen e tregut gjatë orës së parë.

Ora e parë në tregtimin e opsioneve binare është vendimtare pasi është periudha më dinamike. Gjatë kësaj kohe janë aktivë disa tregtarë, gjë që krijon më tej një trend tregu.

Kjo do të thotë, gjatë kësaj ore, ju mund të fitoni një shumë të konsiderueshme parash. Por ju mund të humbni të njëjtën shumë nëse spekulimet tuaja janë të pasakta ose nëse tregtoni pa një plan. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni ndihmën e një strategjie të hapjes së gamës për të rritur përfitimin tuaj.

Shikoni një shembull këtu:

Breakout me rreze të hapur
Zbërthimi i diapazonit të hapur

Me fjalë të thjeshta, kjo strategji është e lartë dhe e ulët e një aktivi në një kohë të caktuar. Kryesisht, kjo kohë është 30 ose 60 minuta. Gjatë kësaj periudhe, ju duhet të identifikoni nivelet e larta dhe të ulëta dhe të njihni të ulëtat dhe të lartat para tregut.

Pasi të keni parashikuar veprimin e çmimit të aktivit dhe pikave të hyrjes duke përdorur gamë të hapur, atëherë mund të bëni një tregti.

Ndërsa 30 dhe 60 minuta janë korniza standarde kohore të tregtimit, ju gjithashtu mund të zgjidhni një kornizë kohore me të cilën jeni më të kënaqur. Pas zgjedhjes së kornizës kohore, mund të parashikoni lëvizjen e çmimeve.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Madhësia e një hapjeje me rreze të hapur

Para se të filloni tregtimin, është thelbësore të matni madhësinë e gamës së hapjes. Këtë mund ta bëni me ndihmën e dy qirinjve që bëhen të disponueshëm sapo të hapet tregu.

Nga dy qirinjNjëra krijohet pas hapjes së tregut dhe tjetra nga seanca e djeshme e tregtimit.

Ju mund të vini re lartësitë dhe uljet e dy qirinjve. Më pas, mund të llogarisni diferencën midis çmimeve të dy qirinjve, që është madhësia e diapazonit të hapjes.

Nëse dëshironi të përdorni një strategji të ndarjes së diapazonit të hapur për tregtimi brenda ditës, ka tre gjëra të thjeshta për t'u marrë parasysh, p.sh., paqëndrueshmëria, forca relative dhe vëllimi.

Paqëndrueshmëria

Për të përdorur me sukses një strategji të ndarjes së diapazonit të hapur, duhet të identifikoni paqëndrueshmërinë e aktivit. Ju mund ta bëni këtë me një Treguesi ATR.

Pasi të dini paqëndrueshmërinë, atëherë duhet të mbani një pozicion në aktivet që tregon ciklin e lartë. Pa paqëndrueshmëri në tregti, ju mund ta humbni atë.

Forca relative

Pas paqëndrueshmërisë, forca relative është një tjetër aspekt thelbësor i tregtisë fituese duke përdorur gamë të hapur. Ju mund të merrni fuqinë relative duke e ndarë çmimin e një aktivi me indeksin më të gjerë të tregut.

Për të bërë tregti të gjata në treg, ju duhet të përqendroheni në vijën e forcës relative të pjerrët përmbys. Në mënyrë të ngjashme, nëse doni të bëni tregti të shkurtra, duhet të kërkoni një vijë të pjerrët në anën e poshtme.

Vëllimi

tregtare Breakout varg

Ideja bazë është të bëni një tregti në anën e gjatë të tregtisë përkatëse. Me fjalë të thjeshta, forca relative është një mënyrë për të kërkuar performues të dobët për tregtitë e shkurtra dhe performues më të mirë për tregti të gjata.

Një mënyrë tjetër për të bërë tregti fitimprurëse të gamës së hapur është duke dalluar volumin. Ju ose mund të kërkoni manualisht vëllimin ose mund ta gjeni me ndihmën e ndonjë mjeti.

Çfarë është kalkulatori i diapazonit të hapur?

Në tregtimin me rreze të hapur, një aspekt i rëndësishëm është a shpërthim. Kjo sepse kur çmimi i një aktivi prishet, ai tregon një ndryshim në treg. Gjithashtu, shpërbërja tregon dy gjëra:

 • Nëse aksioni thyen gamën e hapur lart, atëherë çmimi i një aktivi do të vazhdojë të ecë në drejtimin rritës.
 • Nga ana tjetër, nëse ka një thyerje në diapazonin e hapjes në rënie, çmimi do të lëvizë në drejtim të rënies.

Nëse çmimi del jashtë kufijve të hapjes, kjo do të thotë që ju mund të hyni në tregti. Pas kësaj, ju mund të hapni tregtinë në drejtim të shpërbërjes. Dhe së fundi, mund të vendosni një stop humbje në mes.

Strategji të ndryshme tregtare me gamë të hapur

Këtu janë disa strategji të dobishme të tregtimit të diapazonit të hapur:

Zbulimi i grafikut herët në mëngjes

Nga të gjitha strategjitë tregtare të disponueshme, kjo është ajo e njohura. Kjo për shkak se fokusohet në përparimin, është i lartë/i ulët dhe madhësia e hendekut.

Duke përdorur këtë strategji, ju mund të identifikoni kufijtë e boshllëqeve dhe më pas të tregtoni në drejtimin e daljes. Ju gjithmonë duhet të vendosni një humbje të ndalimit në mes të hendekut kur përdorni këtë strategji tregtare.

Tërheqja e boshllëkut të modelit të grafikut blej

Kjo strategji është një mënyrë tjetër e suksesshme për të përdorur tregtimin me diapazon të hapur. Pasi të keni vënë re një hendek rritës në grafikun e tregtimit, mund ta përdorni këtë strategji. Pas kësaj, çmimi i një aktivi lëviz në të kundërtën e drejtimit të hendekut, që do të thotë ulje. Kjo gjë njihet si tërheqje.

Nëse jeni duke përdorur modelin e grafikut për tërheqjen e boshllëkut, duhet të dini kohën e duhur të blerjes së tërheqjes. Modelet e shandanit të kundërt zbulojnë kohën e duhur.

Pas identifikimit të modelit të shandanit të kthimit, duhet të prisni miratimin. Së fundi, mund të vendosni një humbje të ndalimit nën pikën më të ulët të diapazonit të hapjes për të shmangur humbjen e tregtisë.

Kur përdorni këtë strategji tregtare, ju kërkohet të tregtoni për një rritje minimale

Kthimi i boshllëkut

Strategjia e ndarjes së diapazonit të hapjes është ndryshimi i hendekut

Strategjia e fundit e ndarjes së diapazonit të hapjes është ndryshimi i hendekut. Kthimi i hendekut ndodh kur diapazoni prishet në drejtim të kundërt dhe ka një hendek.

Në këtë skenar, nëse ndryshimi i hendekut ndodh kur çmimi thyen nivelin e sipërm të diapazonit të hapjes, mund të konkludoni se hendeku është i ulët. Nga ana tjetër, hendeku do të jetë rritës nëse çmimi thyen nivelin më të ulët të diapazonit të hapjes.

Ashtu si në dy strategjitë e tjera tregtare, ju supozohet të vendosni një humbje të ndalimit edhe në këtë strategji tregtare. Në këtë tregti, ju duhet të mbani tregtinë për madhësinë e hendekut në lëvizjen e çmimit minimal.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Identifikoni përfitimin e lartë në një gamë hapjeje

varg i hapur

Rëndësia e diapazonit të ngushtë

Në tregtimin e gamës së hapur, duhet të përqendroheni në qirinj grupor dhe jo në një qiri të vetëm. Kjo për shkak se grupimet me diapazon të ngushtë japin një ide më të mirë të lëvizjes së tregut. Ju mund të identifikoni qirinj me rreze të ngushtë në lidhje me qirinj X. Këtu, X është numri i ditëve.

Dy modele të ngushta qirinjsh shumë të njohura janë NR7 dhe NR4, dmth., Narrow Range 7 dhe Narrow Range 4. Ju mund ta dalloni NR7 kur diapazoni aktual i qirinjve është më i vogli nga shtatë qirinjtë e fundit. Në mënyrë të ngjashme, NR4 është kur diapazoni i qirinjve është më i vogli midis katër qirinjve të mëparshëm.

Të dy janë filtra thelbësorë meqenëse diapazoni i hapur tregon zgjerimin e paqëndrueshmërisë dhe diapazoni i ngushtë përfaqëson tkurrjen e paqëndrueshmërisë.

Rëndësia e dremitjes me volum të lartë

Para se të filloni një tregti, duhet të kuptoni rëndësinë e një dremitje me volum të lartë. Ju mund të dalloni dremitje me volum të lartë duke kërkuar zonën ku zhvillohet aktiviteti maksimal i tregtimit.

Nëse lëvizja e volumit të lartë ndodhet mbi kufirin e hapjes, mund të tregtoni pasi është një nga zonat më fitimprurëse.

Rëndësia e përzgjedhjes së aksioneve

Një tjetër gjë e rëndësishme është të zgjidhni llojin e duhur të asetit. Nëse doni të bëni më shumë fitime, duhet të zgjidhni një aktiv që është shumë i paqëndrueshëm nga natyra. Por nëse doni të luani të sigurt, mund të zgjidhni një aktiv të njohur.

Rëndësia e treguesit VWAP

Treguesi VWAP

Disa përparime të rëndësishme në strategjinë e ndarjes së diapazonit të hapjes ndodhin mbi treguesin VWAP.

Por nëse shpërbërja e aksioneve ndodh shumë lart ose poshtë treguesit, duhet të shmangni tregtimin e tij. Për të qenë të saktë, duhet të shmangni marrjen e tregtimeve nëse diapazoni i hendekut është më shumë se 2%.

Përfundim- Maksimizoni suksesin tuaj me strategjinë e ndarjes me rreze të hapur

Shpërthimi i diapazonit të hapur është a strategji jetike tregtare që mund t'ju ndihmojë të fitoni një shumë të madhe parash. Por për të rritur përfitimin, duhet të shikoni për nivelet kryesore. Për më tepër, është thelbësore të ndiqni një strategji solide tregtare për të shmangur humbjen e tregtisë.

Ju gjithashtu mund të vendosni një ndalesë humbjeje sipër ose nën bregun për të menaxhuar rrezikun. Për më tepër, nëse tregtia lëviz sipas pritshmërive tuaja, mund të gjeni një pikë daljeje fituese.

Në përgjithësi, nëse keni filluar së fundi të tregtoni ose jeni duke tregtuar për një kohë, duhet të filloni gjithmonë të vogla për të qenë të suksesshëm në strategjinë e hapjes së diapazonit.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me strategjinë e ndarjes së diapazonit të hapur:

Cila është një strategji e ndarjes së diapazonit të hapur në tregtimin e opsioneve binare?

Strategjia Open Range Breakout është një metodë e përdorur në tregtimin e opsioneve binare për të monitoruar lëvizjet e tregut dhe për të marrë pozicione bazuar në ndërprerjet e çmimeve gjatë orës së parë të hapjes së tregut. Kjo strategji është vendimtare pasi ora e parë shpesh përcakton tendencën e ditës. Tregtarët identifikojnë çmimet e larta dhe të ulëta në këtë periudhë dhe bëjnë tregti bazuar në veprimin e çmimeve të parashikuar dhe pikat e hyrjes.

Si e përcaktoni madhësinë e një hapësire të hapur?

Për të matur madhësinë e një gamë të hapur, tregtarët përdorin nivelet e larta dhe të ulëta të dy qirinjve kryesorë: një nga hapja e tregut dhe tjetri nga sesioni i mëparshëm tregtar. Diferenca në çmime midis këtyre dy qirinjve përfaqëson madhësinë e gamës së hapjes. Kjo matje është thelbësore për vendosjen e tregtimeve dhe menaxhimin e rrezikut në tregtimin brenda ditës.

Cilat janë disa nga strategjitë efektive të tregtimit të Brezit të Hapur?

Strategjitë kryesore përfshijnë ndarjen e grafikëve herët në mëngjes, e cila fokusohet në madhësinë dhe drejtimin e boshllëqeve; modeli i grafikut të tërheqjes së hendekut, i cili përfshin tregtimin me tërheqje pas një hendeku rritës; dhe strategjia e kthimit të hendekut, ku tregtimet bëhen bazuar në drejtimin e kthimit të hendekut. Çdo strategji kërkon vëzhgim të kujdesshëm të modeleve të tregut dhe vendosjen e humbjeve të ndalimit për të menaxhuar rrezikun në mënyrë efektive.

Cilët faktorë duhet të merren parasysh për përfitimin e lartë në tregtimin me gamë të hapur?

Tregtarët duhet të përqendrohen në grupe me diapazon të ngushtë (si modelet NR7 dhe NR4) për parashikim më të mirë të lëvizjes së tregut, të kuptojnë rëndësinë e nyjeve me volum të lartë për identifikimin e zonave aktive të tregtimit, të zgjedhin llojin e duhur të aktiveve të paqëndrueshme ose të njohura dhe të përdorin treguesin VWAP për të vëreni shpërthime të rëndësishme. Menaxhimi i rrezikut me humbje të ndalimit dhe fillimi me tregti të vogla janë gjithashtu vendimtare për suksesin në këtë strategji.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment