Shpjegohet strategjia e tregtimit të linjës së trendit të opsioneve binare


Zbuloni fuqinë e linjave të trendit në tregtimin e opsioneve binare. Ky udhëzues thellohet në bazat e linjave të trendit, një mjet thelbësor i analizës teknike dhe eksploron strategji të ndryshme për përdorimin e tyre efektiv. Mësoni se si të vizatoni linja të sakta prirjesh, të kuptoni tendenca të ndryshme të tregut dhe t'i zbatoni këto njohuri për të përmirësuar vendimet tuaja të tregtimit të opsioneve binare.

Shpjegohet strategjia e tregtimit të linjës së trendit të opsioneve binare

Mire qe e di:

 • Linjat e trendit përdoren në tregtimin e opsioneve binare për të identifikuar drejtimin e përgjithshëm të çmimeve të aktiveve.
 • Ato përbëhen nga linja mbështetëse dhe rezistente dhe tregojnë tendencat e tregut.
 • Ekzistojnë tre lloje tendencash: tendencat rritëse (çmimet që lëvizin lart), tendencat rënëse (çmimet lëvizin në rënie) dhe tendencat anash (çmimet që tregojnë lëvizje minimale).
 • Strategjitë e tregtimit të linjës së tendencës përfshijnë pushimin dhe ritestimin, flamurin e linjës së trendit dhe kërcimin e linjës së trendit, të cilat mund t'i ndihmojnë tregtarët të vendosin se kur të hyjnë ose të dalin nga tregjet.

Cila është strategjia e tregtimit të linjës së trendit?

Strategjia e linjës së trendit për tregtimin binare

Strategjia Tregtare e Tregtisë në linjën e Tregtisë në tregtimin e opsioneve binare përdor linjat e tendencës, e cila është një mjet i detyrueshëm në analizën teknike, për të përcaktuar drejtimin e përgjithshëm të çmimeve të aktiveve. Kjo metodë përdor linjat e trendit për të përcaktuar nëse një aktiv është në një tendencë në rritje, në rënie ose në tendencë anësore. Në përgjithësi, një linjë trendi përbëhet nga dy linja që janë paralele afër majave dhe kufijve të çmimit të aktivit. Kryqëzimi i formuar nga këto dy vija tregon edhe sjelljen e çmimit.

Ata mund t'u ofrojnë tregtarëve një strategji të drejtpërdrejtë dhe të marrin parasysh aspekte si mbështetja dhe rezistenca, por edhe prishjet e çmimeve.

Strategjitë specifike nën 'ombrellën e linjës së trendit' përfshijnë 'Break and Retest', 'Trendline Flag' dhe 'Trendline Bounce'. Secila strategji në vetvete ka përcaktuar qartë kriteret e hyrjes dhe daljes nga tregtia me konsideratat e duhura se si veprimi i çmimit të aktivit sillet në lidhje me linjën e tij të prirjes, duke e udhëhequr kështu tregtarin në vendosjen efektive të rendit të duhur të ndalimit të humbjes që maksimizon shanset e tyre për sukses brenda kësaj paqëndrueshmërie. tregu. Prandaj, përdorimi i strategjisë së linjës së trendit është absolutisht i dobishëm!

Çfarë është një linjë trendi? 

Tregtia e linjës së trendit-1
Shembull i linjës së trendit

Një linjë trendi është a mjet teknik që mund të përdorni për të analizuar tregun e tregtimit të opsioneve binare. Përdoret kryesisht për tregtinë tradicionale lart/poshtë. Për më tepër, vija e trendit është e lehtë për t'u tërhequr dhe ofron informacione përkatëse tregtare.

Linja e trendit përbëhet nga dy linja që shkojnë përgjatë çmimit të një aktivi të caktuar. Ajo tregon çmimet e larta dhe të ulëta në treg. Zakonisht linjat e trendit janë afër dhe paralele.

Linja që lidh lartësitë më të larta dhe uljet më të larta quhet linja e trendit. Vija e prirjes së niveleve më të larta quhet gjithashtu linja e rezistencës dhe vija e prirjes së niveleve më të ulëta quhet linja mbështetëse.

Në grafikun e tregtimit, kur vijat e trendit kalojnë, ai krijon një model pykë. Megjithatë, nëse linjat ndryshojnë, është një model pykë që zgjerohet.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Maksimizimi i suksesit të opsioneve binare: Udhëzuesi thelbësor për përdorimin e trendeve

Ju duhet të spekuloni me saktësi lëvizjen e çmimeve të aktiveve për të fituar një tregti me opsione binare. Nëse parashikimet tuaja janë të pasakta, ju do të humbni të gjithë shumën e tregtimit. Kjo për shkak se opsionet binare janë tregti të gjitha ose asgjë. 

Spekulimet e pasakta rezultojnë nga analiza e gabuar e tregut të tregtimit, strategjitë jo të besueshme dhe mjetet e pasakta të tregtimit. Dhe mjetet e shumta të disponueshme për tregti, gjë që nuk po i lehtëson gjërat. 

Megjithatë, ekziston një instrument tregtimi që mund ta përdorni për të gjeneruar rezultate të sakta, p.sh., linjat e trendit. Është një nga mjetet më të njohura që mund të përdorni për tregtimin e opsioneve binare. Trendlines janë mjete tregtare të analizës teknike që mund t'i përdorni për të zhvilluar një strategji të detajuar tregtare. 

Nëse dëshironi të përdorni linjat e trendit për tregtimin e opsioneve binare, duhet të kuptoni bazat e këtij instrumenti të analizës teknike. Gjithashtu, duhet të mësoni për trende të ndryshme strategjive dhe mënyra e duhur e vizatimit të vijave të trendit. 

Në këtë udhëzues, do të gjeni të gjitha përgjigjet. 

Linja të ndryshme prirjesh shpjegohen:

Një linjë trendi tregon lëvizjen e një aktivi në treg. Ai ndahet në tre kategori, p.sh., trend në rënie, trend në rritje dhe tendencë anash. 

Trendi në rritje

Trend-line-shembull-prirje
Trendi shembull trendi në rritje

Një trend në rritje në vijën e trendit përcaktohet si një situatë kur çmimi i një malli lëviz në një trajektore rritëse. Në këtë trend, vlera e poshtme dhe e sipërme e një aktivi vazhdojnë të rriten.  

Ju mund të identifikoni shpejt një tendencë në rritje në tregun e tregtimit duke identifikuar nivelet më të larta dhe uljet më të larta. Një tendencë rritëse në treg tregon se ka një ndjenjë pozitive. Për më tepër, një investitor afatgjatë mund të fitojë përfitim të madh nga tendenca në rritje. 

Një tendencë në rritje në tregun e tregtimit mund të zgjasë për aq kohë sa një vit dhe aq shkurt sa disa javë. Ky trend gjithashtu tregon a tregu i demit sepse ju mund të blini mallra për të fituar më shumë. 

Tregtarët që duan të fitojnë fitime nga rritja e çmimeve të aktiveve u pëlqen të tregtojnë në një trend rritës. 

Tendenca rënëse 

Trendline-downtrend-shembull
Shembull i trendit në rënie të linjës së trendit

Një trend në rënie është krejtësisht e kundërta e një tendence rritëse. Është një situatë financiare ku vlera e një aktivi të caktuar zvogëlohet me kalimin e kohës. Në këtë trend, çmimi i fundit dhe ai i lartë vazhdojnë të bien. 

Trendi në rënie nuk është fitimprurës për investitorët afatgjatë pasi mund të humbasin të gjitha shumat e tregtuara. Ky trend tregon ulje të ulëta të çmimeve dhe rritje më të ulëta të çmimeve. 

Trendi në rënie mund të kthehet në një trend rritës nëse tregu nuk i plotëson kushtet e kërkuara. Gjithashtu, gjatë situatës së trendit rënës, tregtarëve u pëlqen të shesin për të fituar. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tendenca anash (varg)

Trendline-sideways-trend-shembull
Trendi anash

Lloji i fundit i tendencës është tendenca anash. Përshkruhet si një situatë financiare kur ka një ndryshim të lehtë në lëvizjen e çmimit të një aktivi. Trendi anash nuk kërkon shpjegim të mjaftueshëm. 

Njihet gjithashtu si trendi horizontal dhe ndodh kur oferta dhe kërkesa në treg janë të barabarta. Ju mund ta dalloni këtë linjë trendi kur gjatë ndryshimit të çmimit ose përpara se të fillojë një tendencë çmimi. 

Si tregtar, ju mund të përfitoni nga një diapazoni i tregtimit. Ju ose mund të vendosni një humbje të ndalimit kur çmimi i një aktivi është rreth nivelit të rezistencës ose të kërkoni për ndarje dhe avari. 

Si të vizatoni vijën më të mirë të trendit?

Ndërsa vija e trendit është një koncept i lehtë për t'u kuptuar, vizatimi i një vije trendi të përsosur dhe të saktë mund të jetë pak i ndërlikuar. Kjo për shkak se shumica e tregtarëve nuk dinë ta vizatojnë atë dhe të lokalizojnë kulmet dhe uljet në grafik. 

Çdo tregtar tërheq një vijë trendi sipas analizës së tyre. Pra, është e sigurt të thuhet se mund të vizatoni një vijë trendi kudo në grafikun e tregtimit. 

Ne nje bullish trend, ju mund të gjeni nivelin më të ulët të ulët dhe më të ulëtin tjetër më të ulët. Pastaj mund të vizatoni një vijë midis dy pikave. Në mënyrë të ngjashme, në tendencën bearish, ju mund të dalloni nivelin më të lartë dhe atë tjetër më të lartë. Në fund, vizatoni një vijë midis tyre. 

Pasi të keni krijuar linjën, mund të identifikoni lehtësisht tendencat e jashtme dhe të brendshme. Këtu, tendenca e jashtme është kufiri në të cilin çmimi i aktivit përpiqet të depërtojë. Dhe tendenca e brendshme tregon vrullin dhe sinjalin në tregun e tregtimit. 

Kur jeni duke vizatuar vija trendi, është në rregull të preni fitilin. Megjithatë, nuk duhet të kaloni kurrë trupi i një shandani. Gjithashtu, nëse ka tre pika kontakti, kjo do të thotë se keni të bëni me një linjë trendi dinamike. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Përdorimi i linjave të trendit për tregtim 

Përdorimi i linjave të trendit për tregtimin në Pocket Option

Ju mund të përdorni linjën e trendit kur tregtoni opsione binare. Për ta bërë këtë, mund të ndiqni disa hapa. Mund të filloni duke gjetur një pasuri. Pas kësaj, përqendrohuni në aktivin që lëviz në mënyrë ritmike. Tani, vizatoni vijën e prirjes dhe vini re lëvizjen e çmimit të aktivit. 

Mos harroni se tregu i opsioneve binare është i paqëndrueshëm pasi çmimi ndryshon shpejt. Pra, nuk duhet të supozoni se vlera e një aktivi do të qëndrojë brenda vijës së trendit pasi mund të rezultojë në tregti të dobët. 

Kur tregtoni opsione binare me linjat e trendit, ekzistojnë dy metoda mbizotëruese, p.sh., mbështetja ose rezistenca dhe thyerja e çmimit. 

Mbështetje ose rezistencë 

Pocket Option - Zonat e mbështetjes dhe rezistencës

Pasi të keni identifikuar linjën e trendit dhe mbajtjen e saj si mbështetje ose rezistencë, mund të hyni në treg. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur linjën e trendit pasi aktivi të arrijë vlerën e tij origjinale. 

Ju gjithashtu mund të vendosni një humbje të ndalimit në anën tjetër të linjës së trendit, në varësi të strategjisë suaj të tregtimit. 

Pushimi i linjës së trendit

Ndërprerja e linjës së trendit në Pocket Option

Një ndërprerje e linjës së trendit është një mënyrë tjetër për të përdorur një linjë trendi për tregtimin e opsioneve binare. Kur përdorni këtë metodë, supozohet se duhet të përdorni dalje reale për të përcaktuar hyrjen. 

Kur një çmim kalon vijën e prirjes, mund të supozoni se çmimi i aktivit do të vazhdojë të lëvizë në drejtim të kundërt. Ju mund të përdorni një nga dy mënyrat për të hyrë në thyerjen e linjës së trendit, p.sh. hyrje agresive dhe hyrje konservatore. 

Një hyrje agresive nënkupton hyrjen në treg sapo qirinjtë të shpërthejnë. Këtu, humbja e ndalimit vendoset mbi vijën e trendit. Gjithashtu, sapo qiri të mbyllet në një anë tjetër të linjës së trendit, mund të hyni në tregti. 

Një hyrje konservatore në treg do të thotë që ju duhet të prisni derisa çmimi të kalojë linjën e trendit dhe të testohet. Pasi të jetë testuar linja e trendit, mund të vendosni një humbje të ndalimit dhe të hyni në treg. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Strategjia e tregtimit të kanaleve të tendencës 

Tregtimi i opsionit binar me një linjë trendi është i thjeshtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të gjeni një aktiv, të vizatoni një linjë trendi dhe të prisni derisa çmimi të lëvizë në drejtim të linjës së trendit. 

Por për të tregtuar me sukses në tregun e opsioneve, ju duhet një strategji tregtare. Pa një strategji të mirëplanifikuar, mund të mos e parashikoni saktë tregun. 

Këtu janë tre nga strategjitë më të mira të linjës së trendit. 

Pushoni dhe riprovoni 

Break-and-retest-of-a-trendline
Pushimi i linjës së trendit dhe ritestoni

Një nga strategjitë më të njohura të tregtimit të linjës së trendit është thyerja dhe ritestimi. Kjo strategji tregtare thotë se mund të prisni që çmimi të shpërthejë pasi të identifikoni një tregti aktive. 

Çmimi ose lëviz në një drejtim të caktuar dhe nuk kthehet kurrë, ose mund të kthehet në linjën e trendit. Nëse ndodh kjo e fundit, mund të tregtoni rivendosjen për përfitim të lartë. Këtu, vija e trendit vepron si pikë hyrëse. Gjithashtu, ndihmon në vendosjen e ndalesave. 

Flamuri i linjës së trendit

Flamuri i linjës së trendit mund të shihet si trend i vonuar ose i rregullt pasues. 

Për këtë tregti, duhet të dalloni një prirje të vendosur. Pas kësaj, duhet të prisni për një tërheqje. Pasi çmimi të ketë thyer vijën e trendit në një drejtim trendi, mund ta tregtoni flamurin. 

Kërcimi i linjës së trendit

Strategjia e fundit e tregtimit të linjës së trendit është fryrja e linjës së trendit. Kjo strategji përdoret për identifikimin e situatave ku vija e trendit vepron si mbështetje dhe rezistencë. 

Duke përdorur strategjinë e kërcimit të linjës së trendit, mund të vendosni ose një humbje të ndalimit nën nivelin e rezistencës ose të vendosni një humbje të ndalimit nën vijën e trendit. 

Si të dalloni një trend?

Vëzhgimi i tendencave me treguesit Trendline në TradingView

Kur përdorni një linjë trendi për tregtimin e opsioneve binare, është thelbësore të dalloni një prirje pasi mund të rezultojë në fitime të mëdha. Ju mund të gjeni një prirje në tregtimin e opsioneve ose duke analizuar grafikun historik, duke shqyrtuar nivelet më të larta të të gjitha kohërave, duke përdorur tregues trendi, mesataret lëvizëse ose duke përdorur Bollinger Band. 

Ngjarjet e rëndësishme të lajmeve financiare dhe ndryshimet në menaxhim veprojnë si një katalizator në ndryshimin e tendencave. 

Përfundim: Përdorni linjat e trendit për të përmirësuar vendimet tuaja të tregtimit të opsioneve binare

Një linjë trendi është një mjet i shkëlqyer që mund ta përdorni për të tregtuar opsionet binare. Por për të tregtuar saktë, duhet të dini mënyrën e duhur për të vizatuar një linjë trendi dhe për ta përdorur atë për tregtim. 

Ti gjithashtu duhet një strategji e detajuar për tregtimin e opsioneve binare. Për më tepër, kurrë nuk duhet të supozoni se çmimi do të kthehet. Në vend të kësaj, duhet të prisni dhe më pas të tregtoni për të shmangur humbjet. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh:

Çfarë është një linjë trendi në tregtimin e opsioneve binare?

Një linjë trendi është një mjet analize teknike që përdoret në tregtimin e opsioneve binare për të identifikuar drejtimin e përgjithshëm të çmimeve të aktiveve. Ai përbëhet nga linja mbështetëse dhe rezistente që ndihmojnë në përcaktimin e tendencave të tregut.

Si të vizatoni saktë një vijë trendi?

Për të vizatuar një vijë trendi, gjeni uljet më të ulëta në një prirje bullish ose majat më të larta në një prirje bearish dhe lidhni këto pika. Sigurohuni që vija të prekë të paktën tre pika për një vijë trendi dinamike dhe shmangni prerjen e trupit të një shandani.

Cilat janë llojet e ndryshme të tendencave të tregut në analizën e linjës së trendit?

Ekzistojnë tre lloje kryesore: tendencat rritëse (çmimet që lëvizin lart), tendencat rënëse (çmimet që lëvizin në rënie) dhe tendencat anash (çmimet që tregojnë lëvizje minimale).

A mund të përdoren linjat e trendit për të gjitha strategjitë e tregtimit të opsioneve binare?

Po, linjat e trendit janë të gjithanshme dhe mund të përfshihen në strategji të ndryshme tregtare, duke përfshirë pushimin dhe ritestimin, flamurin e linjës së trendit dhe kërcimin e linjës së trendit, për të përcaktuar pikat optimale të hyrjes dhe daljes në tregti.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment