Strategjia e Tregtisë së Kthimit të Trendit të Opsioneve Binar


Strategjia e tregtimit të ndryshimit të trendit në tregtimin e opsioneve binare përfiton nga një ndryshim i mundshëm në drejtimin e tregut, i cili është i rëndësishëm për tregtimin e opsioneve binare. Kur tendenca e çmimeve ndryshon, ju duhet një strategji e shkëlqyer tregtare për të bërë tregti fituese. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj strategjie në këtë udhëzues.

Strategjia e tregtimit të ndryshimit të tendencës së opsioneve binare

Mire qe e di:

 • Kthimet e trendit sinjalizojnë një ndryshim të mundshëm në drejtimin e tregut, i rëndësishëm për tregtimin e opsioneve binare.
 • Modelet e zakonshme të kthimit përfshijnë kokën dhe shpatullat, majat/fundet e trefishta dhe majat/fundet e dyfishta.
 • Treguesit si MFI, Mesatarja Lëvizëse dhe Bandat Bollinger ndihmojnë në konfirmimin e modeleve të kthimit.
 • Njohja e këtyre modeleve dhe përdorimi i treguesve është çelësi për strategjitë efektive të tregtimit në opsionet binare.

Cila është një strategji tregtare e kthimit të trendit?

Binary-Options-trend-reversal-example

Siç sugjeron emri, ndryshimi i trendit nënkupton një ndryshim në trendin ekzistues të çmimeve. Kur ka një ndryshim prirjeje, mund të konkludoni se ose demit ose ariut në treg i ka mbaruar avulli.

Një ndryshim trendi tregon gjithashtu se ekzistues trendi i tregut do të pushojë, dhe pas kësaj, do të lëvizë në një drejtim të ri sapo të dalë një energji e re nga ana e demit ose e ariut.

Mund të ndodhë me tregun e poshtëm ose të favorshëm. Në një trend rritës, një përmbysje do të jetë në rënie. Në mënyrë të ngjashme, në trendin rënës, përmbysja do të jetë në rritje.

Një ndryshim i madh çmimi në treg sjell ndryshim të trendit. Tërheqja dhe kthimi mbrapa duken pothuajse të njëjta, por kundër-lëvizjet e vogla kundër trendit rezulton në një tërheqje.

Për të përdorur një ndryshim prirjeje, tregtarët duhet të kenë përvojë të mjaftueshme. Përndryshe, ata mund të ngatërrohen dhe të nxitojnë të bëjnë një tregti, duke rezultuar në një humbje të konsiderueshme.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Modele të ndryshme të ndryshimit të tendencave

Nëse dëshironi të përdorni me sukses modelet e tendencës së përmbysjes, duhet të dini për modelet popullore të ndryshimit të trendit.

Kokë dhe shpatull

Modeli i kokës dhe shpatullave
Modeli i kokës dhe shpatullave

Koka dhe shpatulla model konsiderohet si një trend popullor përmbysjeje sepse tregon një rënie të presionit blerës në treg. Ky model në grafikun e tregtimit përfaqëson dy situata, p.sh. fundin e trendit rënës dhe fillimin e trendit në rritje; duke përfunduar trendin në rritje dhe fillimin e trendit zbritës.

Modeli i kokës dhe shpatullave duket si një vijë bazë me tre maja. Këtu, dy majat e jashtme janë të ngjashme në lartësi, dhe ajo e mesme është më e larta. Tre majat simbolizojnë gjërat e mëposhtme.

 • Supi i majtë tregon një rritje çmimi të ndjekur nga një kulm, e ndjekur gjithashtu nga një rënie.
 • Koka tregon një kulm më të lartë që formohet nga një rritje çmimi.
 • Dhe shpatulla e djathtë simbolizon një rënie të çmimit, e ndjekur nga një rritje.

Kur përdorni modelin e kokës dhe shpatullave për analiza teknike, ai përfaqëson ndryshimin e trendit nga rritja në rënie. Nga të gjitha modelet e ndryshimit të trendit, ky është trendi më i besueshëm sepse ofron një kuptim më të mirë të tregut.

Në kokë dhe shpatull, tregtarët vendosin një qafë për të përcaktuar zonat strategjike të tregtimit. Për të formuar një qafë, mund të gjeni shpatullën e majtë, kokën dhe shpatullën e djathtë.

Koka dhe shpatulla e kundërt

Modeli i kundërt i kokës dhe shpatullave
Modeli i kundërt i kokës dhe shpatullave

Një kokë dhe shpatull e kundërt kanë të njëjtat karakteristika si modeli i zakonshëm i kokës dhe shpatullave, por në një mënyrë të përmbysur. Ju mund të dalloni një kokë dhe shpatull të kundërt në grafikun e tregtimit pasi tregu i ka mbijetuar një tendence më të ulët.

Ky model ndihmon për të parashikuar një përmbysje në trendin rënës. Koka dhe shpatulla e kundërt kanë gjithashtu tre maja me dy të së njëjtës lartësi dhe një më të lartë. Këtu, tre majat nënkuptojnë:

 • Supi i majtë: Tregon një rënie çmimi në treg e ndjekur nga fundi i çmimit, i ndjekur nga një rritje.
 • Koka: Maja e mesme është koka dhe tregon rënien e çmimit duke formuar një fund më të ulët.
 • Shpatulla e Djathtë: Shpatulla e djathtë nënkupton një rritje të çmimit dhe më pas zbret për të formuar pjesën e poshtme të djathtë.

Ndërsa modeli i kundërt i kokës dhe shpatullave ofron disa mundësi tregtimi, ai gjithashtu ka kufizime të caktuara. Ashtu si ndonjëherë, ai ofron rezultate të rreme zbulimi.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Sipër e trefishtë dhe fund e trefishtë

Model trefishtë
Model i sipërm me tip

Ky model tregtimi është i ngjashëm me modelin e kokës dhe shpatullave. Por këtu, tre majat janë me lartësi të barabartë. Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë grafik për analizën teknike të tregut.

Grafiku i trefishtë në krye përafërsisht përkthehet se aktivet në treg nuk po rriten më. Ju mund ta dalloni këtë model kthimi në çdo hark kohor. Por një model i suksesshëm i trefishtë i sipërm është ai që ndodh pas një tendence në rritje.

Ashtu si pjesa e sipërme e trefishtë, ekziston edhe një model tjetër i ngjashëm kthimi, p.sh. fundi i trefishtë. Kur është i pranishëm një trend me trefishin e fundit, mund të konkludoni se çmimi nuk po bie më dhe mund të rritet.

Në modelin e sipërm të trefishtë, zona e majës është rezistenca. Gjithashtu, ritmi i ulët është tërheqje mes dy majave. Nëse vëreni se çmimi bie pas pikut të tretë, kjo do të thotë se modeli është përfunduar.

Në varësi të strategjisë së tregtimit, një tregtar ose del për një kohë të gjatë ose hyn shkurt kur një trend i trefishtë i lartë përfundon.

Dyfishtë sipër dhe dyfish fund,

Model i dyfishtë
Butoni i dyfishtë i sipërm

Modelet e dyfishta të sipërme dhe të dyfishta të poshtme duken si sipërfaqja e trefishtë dhe fundi i trefishtë, por ka vetëm dy maja në këtë model. Gjithashtu, tregu ndryshon vetëm një herë gjatë një modeli të dyfishtë të sipërm dhe të poshtëm.

Ky model funksionon njësoj si sipërfaqja e trefishtë dhe fundi i trefishtë, por këtu modeli ndryshon pas një kohe. Në këtë model, tregu formon fundin e dytë pas një kohe të gjatë. Gjatë formimit të modelit të dytë, ka një vëllim dukshëm më të ulët.

Nëse doni të kuptoni nëse tregu është duke formuar një model të dyfishtë të sipërm ose model të trefishtë, mund të kontrolloni lëvizjen e ekstremit të dytë. Nëse ka një belbëzim në modelin e dytë, ai është dyfishi i sipërm ose i poshtëm.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Kombinimi i modelit të kthimit me tregues

Ju mund të përdorni tregues për të analizuar saktë lëvizjen e modeleve të kthimit, sepse treguesit përcaktojnë kufijtë e trendit.

Edhe kur jeni të sigurt se tregu do të krijojë përmbysje, është ende e nevojshme të përdorni tregues për të kuptuar se cilat kthesa do të zhvillojë tregu. Ju gjithashtu mund të dini nëse tregu do të krijojë tre sipër/funde apo do të ndryshojë. Dhe së fundi, mund të kuptoni nëse kthimi do të zgjasë gjatë apo jo.

Pa e kuptuar saktë tendencën e kthimit, mund të bëni një tregti të hershme duke menduar se tregu do të formojë dyfishin e sipërm/poshtës kur të formohet trefishi sipër/poshtë.

Kombinim i dyfishtë me tregues

Për më tepër, ju mund të bëni një tregti të vonuar duke menduar se tregu do të formojë trefishtë sipër/poshtë kur formoni dyfishtë sipër/poshtë. Së fundmi, mund të bëni parashikime të gabuara duke menduar se tregu do të formojë trefish lart/poshtë kur formoni kokën dhe shpatullat.

Kur kombinoni një model kthimi me një tregues teknik, ju përfitoni në tre mënyra.

Identifikoni një model kthimi

Ndonëse mund të mendoni se identifikimi i një modeli të ndryshimit të trendit është i lehtë, nuk është kështu, veçanërisht kur bëhet fjalë për dyfishin e sipërm/poshtë dhe trefishtë lart/poshtë.

Treguesit e fuqishëm të tregtimit tregojnë kur një prirje po i mbaron vrulli. Dhe kështu, ju ndihmon të kuptoni shenjën e parë të ndryshimit të trendit për të bërë një tregti fitimprurëse.

Pa një tregues teknik, ju ende mund të dalloni një trend, por mund të vonoheni për ta bërë këtë. Si rezultat, do të humbisni disa mundësi të shkëlqyera tregtare.

Gjeni më shumë mundësi tregtare

Duke përdorur një tregues teknik, mund të gjeni lehtësisht më shumë mundësi tregtimi. Kjo për shkak se treguesit teknikë ju ndihmojnë të identifikoni saktë modelin e tregtimit të kthimit.

Me ndihmën e treguesve, ju gjithashtu mund të kuptoni se sa do të zgjasë kthimi. Bazuar në informacionin, ju mund të zhvilloni një strategji tregtare të dobishme për opsione të ndryshme binare.

Kuptoni modelin e kthimit

Duke pasur një fund çmimi dhe një tregues teknik në anën tuaj, lehtë mund të konkludoni se me cilin model të ndryshimit të trendit keni të bëni. Dhe kur e dini tendencën e kthimit, mund të merrni vendime më të mira tregtare.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si të tregtoni modelet e kthimit?

Pasi të dini për modele të ndryshme tregtare dhe të kuptoni se sa të dobishëm mund të jenë treguesit e tregtimit, duhet të zhvilloni një strategji të shkëlqyer tregtare. Me llojin e duhur të strategjisë, ju mund të bëni tregti fitimprurëse.

Këtu janë tre përmbysje të trendit popullor strategjitë tregtare.

Kombinimi i modeleve të kthimit me IMF

Binary-Options-Money-Flow-Index-indikator
Treguesi i IMF-ve

MFI, i njohur gjithashtu si Indeksi i Fluksit të Parave, është i thjeshtë për t'u përdorur dhe kuptuar. Ky tregues shumëfishon lëvizjen e çmimeve dhe krahason rezultatin me periudhën në rritje me periudhën në rënie.

Kur përdorni IMF-në, duhet të prisni derisa të tregojë një ndryshim. Pas kësaj, ju duhet të identifikoni modelin dhe të bëni një tregti.

Kombinimi i modelit të kthimit me mesataret lëvizëse

Binary-Options-Moving-Average-indicator
Treguesit mesatarë në lëvizje

Për të përfituar sa më shumë nga modeli i ndryshimit të trendit, mund ta kombinoni atë me mesataret lëvizëse. Duke analizuar linjën mesatare lëvizëse, mund të kuptoni sjelljen e tregut.

Kombinimi i modelit të kthimit me brezat Bollinger

MetaTrader-4-Bollinger-Bands-indikator
Treguesi i brezave Bollinger

Me ndihmën e këtij treguesi, ju mund të mësoni rreth mjedisit të tregut. Dhe pastaj në përputhje me rrethanat, ju mund të vendosni një tregti fituese.

Përfundim: Zhbllokoni strategjitë fitimprurëse dhe minimizoni humbjet në opsionet binare.

Nëse dëshironi të bëni tregtimin e ndryshimit të trendit, duhet të përdorni treguesit e duhur për të rritur përfitimin dhe për të ulur humbjen.

Përpara se të filloni tregtimin e kthimit, duhet të mësoni edhe për ndryshimin e prirjeve të ndryshme për të zhvilluar një strategji të shpejtë tregtimi. Për më tepër, ju duhet gjithashtu të zgjidhni ndërmjetës të përshtatshëm për ta bërë tregtimin e kthimit të suksesshëm.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh:

Cilat janë modelet kryesore të kthimit në tregtimin e opsioneve binare?

Modelet kryesore të kthimit në tregtimin e opsioneve binare përfshijnë kokën dhe shpatullat, kokën dhe shpatullat e kundërta, majat dhe fundet e trefishta dhe majat dhe fundet e dyfishta. Këto modele ndihmojnë tregtarët të parashikojnë ndryshime të mundshme në drejtimin e tregut.

Si ndihmojnë treguesit në identifikimin e ndryshimit të trendit?

Treguesit si Indeksi i Fluksit të Parasë (MFI), Mesataret Lëvizëse dhe Bandat Bollinger ndihmojnë në identifikimin e ndryshimit të prirjeve duke theksuar ndryshimet në momentin e tregut dhe duke ndihmuar në konfirmimin e formimit të modeleve të kthimit.

Cili është ndryshimi midis një tërheqjeje dhe një kthimi të trendit?

Një tërheqje është një kundër-lëvizje e vogël kundër prirjes mbizotëruese, shpesh e përkohshme, ndërsa një ndryshim i prirjes tregon një ndryshim të rëndësishëm në drejtimin e tregut, ose nga një tendencë në rritje në një tendencë rënëse ose anasjelltas.

Si mund të përdorin tregtarët në mënyrë efektive modelet e kthimit në strategjitë e tyre?

Tregtarët mund të përdorin në mënyrë efektive modelet e kthimit duke i kombinuar ato me tregues teknikë për të identifikuar dhe kuptuar me saktësi këto modele. Kjo qasje ndihmon në zhvillimin e strategjive tregtare në kohë dhe fitimprurëse, duke rritur shanset e suksesit në tregtimin e opsioneve binare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment