Akademia e opsioneve binare: Udhëzues i plotë për të mësuar tregtimin e opsioneve binare

Tregtimi i opsioneve binare ka ekzistuar për shumë dekada; megjithatë, interesi i tregtarëve për instrumentin financiar pati një rritje vetëm në vitin 2008, kur SEC miratoi opsionet binare të tregtuara në shkëmbim.

opsionet binare mësojnë të tregtojnë

Tani ka qindra brokera që u ofrojnë mijëra tregtarëve të rinj një mundësi për të përfituar me opsione binare. Thjeshtësia e tregtimit të opsioneve binare mundëson të reja dhe tregtarët me përvojë për të marrë pjesë në treg pa shumë sherr. Megjithatë, tregtarët e rinj shpesh kanë vështirësi të mësojnë për instrumentet financiare. Për më tepër, mungesa e udhëzuesve gjithëpërfshirëse mbi këtë temë e bën mbledhjen e informacionit të saktë një sfidë në vetvete.

Ky postim mbulon çdo detaj të tregtimit të opsioneve binare që duhet të mësoni më parë duke hyrë në treg dhe duke bërë fitime.

Terminologjia e opsioneve binare:

Fillimi i tregtimit të opsioneve binare pa ditur terminologjinë e nevojshme ju vendos për dështim. Pra, këtu është një vështrim i shpejtë në të gjithë terminologjinë e zakonshme që do të hasni kur tregtoni opsione binare:

 • Opsioni Binar: Një opsion binar është një instrument financiar që ofron një kthim fiks. Ka një periudhë fikse skadimi që duhet të vendosni kur investoni në opsion. Kur blini binare, ka tre rezultate. 
 • Lëvizja e çmimeve: Nëse e vlerësoni saktë lëvizjen e çmimit, opsioni juaj do të jetë "në para" dhe ju fitoni tregtinë. Në të kundërt, nëse vlerësimi juaj për lëvizjen e çmimit është i gabuar, opsioni juaj do të jetë "pa para" dhe ju do të humbni investimin tuaj. Nëse çmimi mbetet i njëjtë si më parë në skadencë, ju do të ktheni të gjithë investimin tuaj.
 • Ndërmjetësi: Një ndërmjetës ose një broker është një kompani që u mundëson individëve të tregtojnë opsione binare në tregun e zgjedhjes së tyre. Brokerat paguajnë një tarifë për çdo porosi që vendosni dhe kjo tarifë ndryshon nga ndërmjetësi në ndërmjetës.
 • Aseti: Një aktiv është një mall themelor, aksion, kriptomonedhë, çift monedhe ose indeks mbi të cilin bazohet një opsion binar.
 • Norma aktuale: Çmimi aktual i aktivit njihet si norma e tij aktuale.
 • Norma e fitimit: Është përqindja e parave që merrni si kthim nëse një tregti skadon "në para".
 • Analiza Themelore: Ai vlerëson luhatjen e çmimit të një aktivi bazuar në faktorë politikë, gjeopolitikë dhe ekonomikë.
 • Analiza Teknike: Është një metodë për të vlerësuar luhatjen e çmimit të një aktivi duke përdorur modele grafiku. Në analizën teknike, faktorët themelorë injorohen dhe lëvizja e çmimeve vlerësohet duke përdorur lëvizjen historike të çmimeve dhe të dhënat e vëllimit.
Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Koha e skadimit 

Të dhënat dhe koha në të cilën opsioni është caktuar të skadojë quhet koha e skadimit të tij. Çdo tregtar i opsioneve binare duhet të mësojë për disa terma të lidhur ngushtë me kohën e skadimit.

Vendosni kornizën kohore gjatë tregtimit

Nëse një tregtar vendos një bast, koha e kryerjes së tregtisë quhet koha e goditjes së opsionit. Po kështu, çmimi i aktivit gjatë ekzekutimit të një urdhri quhet çmimi i goditjes së opsionit. Jo çdo broker ofron çdo lloj aseti. Më tej, ndërmjetës të ndryshëm ofrojnë kohë të ndryshme skadimi për lloje të ndryshme aktivesh. 

Në shumicën e rasteve, ju do të keni një mundësi për të zgjedhur midis skadimit orar, ditor dhe javor. Përveç kësaj, disa brokera ofrojnë Koha e skadimit 60 sekonda, duke ju mundësuar që potencialisht të keni një fitim në vetëm një minutë.

Koha e skadimit është një nga aspektet më kritike të secilit tregtia e opsioneve binare. Sa më e gjatë të jetë koha e skadimit, aq më të larta janë shanset që çmimi i aktivit të ndryshojë nën ndikimin e kushteve të tregut. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se kohët më të shkurtra të skadencës janë gjithmonë të preferuara mbi kohën më të gjatë të skadimit.

Zgjedhja e një tregtari të kohës së skadencës varet tërësisht nga stili i tyre i tregtimit dhe metodat e analizës që përdorin. 

Zgjerimi i tregtisë

Ndonjëherë quhet "përmbysja e opsioneve binare,” një zgjatje tregtare është zgjatja e një kohe skadimi pas ekzekutimit të porosisë. Vetëm disa ndërmjetësime lejojnë tregtarët të marrin një zgjatje tregtare.

Është një mjet i paçmuar që mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm nëse çmimi i aktivit lëviz në drejtimin e përcaktuar, por lëvizja nuk është mjaft e shpejtë. Përdorimi i shtesave tregtare në skenarë të tillë i jep pozicionit të tregtarit një shans luftimi pasi mundësia që opsioni të jetë në para rritet..

kornizat kohore

Është e rëndësishme të theksohet se brokerat zakonisht u japin tregtarëve një dritare 3-5 minuta për të ushtruar zgjerime tregtare. Dritarja zakonisht hapet pak para se të skadojë një opsion. Për më tepër, koha e skadimit të opsioneve binare mund të zgjatet vetëm një herë.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Herët mbyllet

Disa brokera u japin tregtarëve opsioni për të mbyllur tregtinë e tyre përpara kohës së skadimit. Shumica e tregtarëve e përdorin këtë veçori kur opsioni i tyre bëhet fitimprurës përpara se të pritet, dhe tregtari nuk është i sigurt nëse do të mbetet fitimprurës në skadencë.

Ngjashëm me zgjatjet e tregtisë, tregtarët mund të ushtrojnë një mbyllje të hershme vetëm brenda një afati kohor të kufizuar. Në mënyrë tipike, brokerat e bëjnë të disponueshëm opsionin e mbylljes së hershme 15 minuta para skadimit. Për më tepër, ndërmjetësit paguajnë një prim për një mbyllje të hershme – që ndonjëherë arrin deri në 50% të pagesës së përcaktuar.

Mbyllni një tregti

Dyfishoje

Të dyfishosh do të thotë të dyfishi i një investimi në një tregti. Tregtarët e përdorin këtë veçori kur janë të sigurt se kanë një tregti fituese. Koha e skadimit dhe drejtimi i opsionit mbeten të pandryshuara - vetëm shuma e investimit ndryshon kur një tregtar ushtron këtë veçori.

Shkoni lart ose poshtë

Shkalla e skadimit 

Norma e skadimit është çmimi i aktivit në momentin që ai skadon. Është faktori që vendos nëse oferta juaj është e suksesshme – apo në para – apo jo. 

Është jetike që të bëni kujdesin tuaj të duhur kur përcaktoni lëvizjen e çmimit të aktivit. Është një vendim kyç që përcakton nëse fitoni para, dhe për këtë arsye, nuk duhet të kurseni kohë ose përpjekje dhe të merrni një vendim të informuar shpejt.

Zonat kohore

Mbajtja e normave të skadimit të tregtimeve të kaluara do t'ju ndihmojë të parashikoni më saktë lëvizjen e ardhshme të çmimit të aktivit. Kur vendosni një porosi opsionesh binare, do të shihni shumën që duhet të bëni nëse tregtia shkon në rrugën tuaj. Nëse çmimi i aktivit nuk lëviz sipas përcaktimit tuaj, ju do të humbni shumën që keni investuar në binar.

Meqenëse tregtarët e opsioneve binare e dinë gjithmonë se sa mund të fitojnë dhe humbasin, instrumenti financiar u mundëson tregtarëve menaxhuar rrezikun në mënyrë efektive.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rezultatet e tregtimit të opsioneve binare 

Ekzistojnë vetëm tre rezultate të mundshme të tregtimit të opsioneve binare:

 1. Së pari, nëse tregtari parashikon saktë lëvizjen e çmimit (tregtia është "në para"), ata fitojnë një shumë të paracaktuar në skadencë.
 2. Nëse përcaktimi i tregtarit për lëvizjen e çmimeve është i pasaktë (tregtia është "pa para"), ata humbasin fondet që kanë investuar në opsionin kur skadon.
 3. Nëse nuk ka ndryshim në çmimin e aktivit, tregtari merr shumën e investuar.

Le të supozojmë se një tregti përcakton që çmimi i aksioneve të Nike që qëndrojnë në $75 do të rritet brenda një ore. Nëse koha e skadimit është vendosur në një orë dhe çmimi rritet në $76 në një orë, opsioni do të jetë në para. Opsioni është "pa para" nëse çmimi i aktivit lëviz në drejtim të kundërt në skadim.

Nëse një tregtar blen opsione binare në aksionet e Nike me $75, duke pritur që çmimi të rritet brenda një ore dhe çmimi bie në $74, opsioni do të jetë pa para.

Llojet e opsioneve binare:

Ka disa lloje opsionesh binare dhe të mësuarit rreth tyre do t'ju ndihmojë të përdorni ato që përputhen me stilin tuaj të tregtimit.

Këtu është një vështrim i thellë i të gjitha llojeve të opsioneve binare që ndërmjetësuesit i vënë në dispozicion:

Telefononi dhe vendosni opsionet

Tregtimi i opsioneve binare është një nga metodat më të lehta të tregtimit që një tregtar mund të përdorë. Kur tregtoni binarët, një tregtar nuk duhet të marrë shumë vendime. Tregtimi i opsioneve binare mund të jetë po aq i thjeshtë sa të zgjedhësh nëse do të investosh në një thirrje ose në një opsion shitjeje. Ato janë opsionet më të thjeshta binare, duke i bërë ato të duhurat për t'u përdorur në fillim të karrierës suaj tregtare.

Vendos thirrjen në kuotë

Supozoni se një tregtar zbulon se çmimi i një aktivi do të rritet brenda një ore duke përdorur analizën themelore ose teknike. Në këtë rast, tregtari duhet të blejë një opsion thirrjeje për aktivin. Blerja e një opsioni thirrjeje do të thotë që tregtari po parashikon që çmimi i aktivit do të rritet përpara se të skadojë.

Në të kundërt, nëse një tregtar do të analizonte një aktiv dhe përcaktojnë se çmimi i tij do të bjerë brenda orës së ardhshme, ata do të blinin një opsion shitjeje. 

Opsionet me një prekje

Një opsion me një prekje siguron një pagesë nëse çmimi i një aktivi prek një pengesë të parallogaritur, të quajtur "shkallëzues". Tregtarët e përdorin këtë lloj opsioni kur besojnë fuqimisht se çmimi i aktivit do të ketë një rritje ose rënie të mprehtë. Vendosja e opsioneve të thirrjeve dhe blerjeve kërkon vetëm që të përcaktoni nëse çmimi i aktivit do të rritet apo do të bjerë. Në të kundërt, duhet të vendosni si drejtimin e lëvizjes së çmimit ashtu edhe nivelin e shkas për të vendosur a opsion me një prekje

Shumica e ndërmjetësve kërkojnë që ju të zgjidhni nga nivelet e parallogaritura të nxitjes; megjithatë, disa ndërmjetësime i lejojnë tregtarët të vendosin nxitës me porosi. Siç sugjeron emri, që një opsion me një prekje të jetë "në para", ai duhet të prekë nivelin e këmbëzës vetëm një herë. 

Opsionet me një prekje janë dukshëm më të rrezikshme, por ato ofrojnë gjithashtu një pagesë më të lartë, e cila ndonjëherë mund të jetë 500% e shumës së investimit. Brokerët zakonisht ofrojnë opsione me një prekje gjatë fundjavave dhe lejojnë tregtarët të zgjedhin një kohë skadimi brenda javës së ardhshme.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Nuk ka opsione të prekjes

Opsionet pa prekje funksionojnë në mënyrë të kundërt që funksionojnë opsionet me një prekje. Kur vendosni një opsion pa prekje, ju përcaktoni që çmimi i aktivit nuk do të arrijë një nivel të caktuar. Niveli i çmimit mund të jetë pak nën ose mbi çmimin aktual të aktivit. Me fjalë të tjera, niveli i nxitjes përfaqëson një çmim që ju jeni duke vënë bast kundër aktivit që prek në opsionet pa prekje.

Nëse çmimi prek nivelin e këmbëzës, opsioni do të mbetet pa para. Nëse çmimi nuk prek kurrë nivelin e këmbëzës, opsioni do të jetë në para. Opsionet pa prekje mbani një rrezik të ngjashëm me opsionet me një prekje dhe ofroni pagesa të ngjashme të larta me një rendiment deri në 500% të shumës së investuar.

Nuk ka opsion binar me prekje

Ajo që është e rëndësishme të mbani mend për opsionet me një prekje dhe pa prekje është se Opsionet me një prekje ofrojnë një pagesë më të lartë sa më larg që niveli i aktivizimit të jetë nga çmimi aktual i aktivit. Një opsion me një prekje për një aktiv $100 do të ofrojë një pagesë më të madhe me këmbëzën e vendosur në $125 sesa nëse këmbëza është vendosur në $110.

Përkundrazi, një opsion pa prekje do të ofrojë një pagesë më të lartë, sa më afër çmimit spot të aktivit të jetë niveli i aktivizimit. Një opsion pa prekje për një aktiv $100 do të ofrojë një pagesë më të madhe me këmbëzën e vendosur në $110 sesa nëse këmbëza është vendosur në $125.

Me fjalë më të thjeshta, sa më i lartë të jetë rreziku, aq më të mëdha janë fitimet.

Opsione të dyfishta me një prekje

Opsionet e dyfishta me një prekje funksionojnë në të njëjtin parim si opsionet me një prekje - përveçse në vend që të kenë një nivel këmbëzues, opsionet e dyfishta me një prekje kanë dy shkas. Ekziston një nivel nxitës në të dyja anët e çmimit aktual.

Që opsioni të jetë "në para", çmimi i aktivit duhet të prekë njërin nga këta faktorë. Le të themi se ari po tregtohet për $1800. Më pas, me një opsion me prekje të dyfishtë, mund të vendosni një këmbëz të poshtëm në $1750 dhe një këmbëzë të sipërm në $1850. Me fjalë të tjera, do të fitoni para nëse çmimi bie në $1750 ose rritet në $1850.

Nëse çmimi i aktivit nuk prek asnjërin nga shkaktarët përpara skadimit, opsioni do të jetë "pa para".

Tregtarët përdorin opsione me prekje të dyfishtë kur besojnë se çmimi do të përshpejtohet, por nuk e dinë se në cilin drejtim.

Dyfishoni opsionet pa prekje

Opsionet e dyfishta pa prekje funksionojnë në parimin e kundërt që funksionojnë opsionet me prekje të dyfishtë. Këto opsione ju lejojnë gjithashtu të vendosni dy shkas; megjithatë, çmimi nuk duhet të prekë asnjërin nga nivelet e nxitjes që opsioni të jetë në para

Këto opsione përdoren zakonisht kur tregtari përcakton që aktivi tregton në një gamë çmimesh të konsoliduara. Ky skenar zakonisht ndodh pas një rritjeje të konsiderueshme të çmimeve në secilin drejtim.

Opsionet e çiftuara

Opsionet e çiftuara janë opsione unike binare që jo çdo broker ua ofron tregtarëve të saj. Ky lloj opsioni bazohet në performancën e një aktivi në raport me një tjetër. Që një opsion i çiftuar të jetë në para, duhet të zgjidhni një palë aktivesh nga një listë dhe të përcaktoni se cila do të jetë më e mirë se tjetra brenda një periudhe të zgjedhur.

Brokerat zakonisht çiftojnë aktivet bazuar në klasën dhe sektorin e tyre.

Zgjedhja e një ndërmjetësi të opsioneve binare

Tani që e kuptoni terminologjinë e opsioneve binare dhe njohuritë se si opsionet e ndryshme mund t'ju ndihmojnë të fitoni para, hapi juaj i ardhshëm është të zgjidhni një ndërmjetës të opsioneve binare.

Ka disa brokera të besueshme të opsioneve binare; megjithatë, jo secili prej tyre do të plotësojë nevojat tuaja tregtare. Për të bërë gjetjen ndërmjetësi i duhur i opsioneve binare lehtë, këtu është një listë e shkurtër e karakteristikave që duhen marrë parasysh kur analizoni grumbullin:

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta
 • Platformë profesionale
 • Depozita/tërheqje të shpejta
 • Llogari demo falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $50
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

3.9/5
12341
Nr
Rendimenti: 90%+
100 tregje
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Llogari e drejtpërdrejtë nga $250
  Regjistrohu falas

(Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta
 • Platformë profesionale
 • Depozita/tërheqje të shpejta
 • Llogari demo falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Nr
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100 tregje
Përparësitë:
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Oferta:

Lehtësia e regjistrimit

Ndërmjetësimet më të mira e bëjnë të thjeshtë që tregtarët të krijojnë një llogari dhe të fillojnë të tregtojnë opsione binare. Në mënyrë ideale, brokerimi duhet t'ju lejojë të hapni një llogari dhe të filloni të vendosni tregti brenda pak minutash.

Të bësh kujdesin tënd të duhur dhe të mësosh më shumë rreth ndërmjetësimit të zgjedhur përmes rishikimeve në internet është një mënyrë e shkëlqyer për të vlerësuar besueshmërinë e një ndërmjetësi. Është gjithashtu jetike për çdo tregtar që të mësojë rreth metodave të pagesës që ofron brokerimi. Ekziston mundësia që brokerimi që zgjidhni të jetë krijuar në një vend tjetër dhe nuk pranon disa mënyra pagese.

Sigurohuni që ndërmjetësi me të cilin regjistroheni ju lejon të tërhiqeni dhe depozitoni para në metodën tuaj të preferuar. 

Cilësia e platformës së tregtimit

Nëse jeni krejtësisht i ri në tregti, puna me një platformë të ndërlikuar tregtare mund të jetë sfiduese. Për fat të mirë, ka ndërmjetës në industri që kanë një ndërfaqe të thjeshtë. 

Është e rëndësishme të merret parasysh cilësia e platformës tregtare kur zgjidhni një ndërmjetësim të opsioneve binare. Në mënyrë ideale, platforma tregtare duhet të jetë e aksesueshme nëpërmjet kompjuterëve përmes një shfletuesi në internet dhe aplikacioneve në telefona dhe tableta. Mos harroni se do t'ju duhet një lidhje e qëndrueshme interneti për të tregtuar binarët, pavarësisht nga ndërmjetësimi që zgjidhni.

Asetet Quotex

Një seksion arsimor në faqen e internetit të platformës tregtare është një tregues i shërbimit cilësor – kalimi nëpër seksion do ta bëjë shumë më të lehtë të mësuarit për të përdorur platformën.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Asetet në dispozicion

Edhe nëse brokerimi e bën regjistrimin të lehtë dhe ofron një platformë të lehtë për t'u përdorur, nuk do t'ju pëlqejë të punoni me brokerimin nëse nuk ofron asetet që dëshironi të tregtoni.

Duhet të siguroheni që ndërmjetësi të ofrojë një gamë të gjerë aktivesh dhe t'ju lejojë të tregtoni mallrat, monedhat, kriptomat, stoqet dhe indekset më të njohura. Disa brokera fiksohen në ofrimin e një lloji të veçantë aktivi, i cili mund të kufizojë mundësitë e fitimit. Mos harroni se sa më i gjerë të jetë diapazoni i aseteve të ofruara, aq më mirë.

Asetet në kuotë

Llogaria demonstruese

Është më mirë të shmangni regjistrimin me një ndërmjetës që nuk ofron një llogari demo. Llogaritë demo janë një pjesë thelbësore e edukimit tuaj pasi ato ju mundësojnë të provoni platformën dhe të mësoni strategjitë e tregtimit pa investuar fonde reale.

Një llogari demo është një llogari që ju jep akses në fondet false që mund të investoni në tregun e drejtpërdrejtë. Brokerat zakonisht nuk u ngarkojnë tregtarëve asnjë tarifë për të përdorur një llogari demo.

Quotex kaloni në demonstrim

Përdoruesit me përvojë mund të përdorin llogari demo për t'u mësuar me platformën – pasi ndërfaqet e përdoruesve mund të ndryshojnë në mënyrë drastike nga ndërmjetësi në ndërmjetës.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Mjete teknike

Mjetet teknike janë një pjesë rudimentare e paketës së veglave të një tregtari të opsioneve binare. Këto ju mundësojnë të ekzekutoni strategjitë tuaja dhe të kryeni analizën e duhur teknike dhe themelore.

Është e rrallë që një ndërmjetës të mos ofrojë mjete teknike të njohura; megjithatë, është gjithmonë më mirë të qëndroni të sigurt dhe të verifikoni nëse brokeri ofron mjetet që përdorni.

Norma e kthimit 

Shkalla e kthimit që ofron brokerimi është ndoshta faktori më kritik për t'u marrë parasysh kur kërkoni ndërmjetës. Ai përcakton fitimin që bëni kur tregtoni binarët. Norma e kthimit nganjëherë quhet raporti i kthimit ose përqindja e pagesës.

Sigurisht, shkalla e kthimit nuk është faktori përfundimtar vendimtar, sepse ka karakteristika të tjera që kanë peshë në vendimin tuaj. Përqindjet e pagesës janë mjeti kryesor për ndërmjetësit për të konkurruar. Thënë kështu, udhëheqësit e tregut nuk ofrojnë gjithmonë pagesat më të mëdha. Brokerat më të njohura ofrojnë një raport të mirë kthimi dhe gjithashtu ofrojnë siguri personale dhe tërheqje të shpejta.

fluksin e parave

Shumica e brokerave ofrojnë një normë kthimi prej 65% të shumës së investuar. Në pjesën e sipërme, brokerat ofrojnë një kthim 85% në tregjet fituese. Disa brokera ofrojnë deri në 400% kthime në tregjet fituese; megjithatë, këta ndërmjetës nuk ofrojnë lloje të rregullta opsionesh. 

Sidoqoftë, kontrollimi i të ardhurave të ndërmjetësit për opsionet e thirrjes, vendosjes, prekjes me një prekje dhe diapazonit përpara se të regjistroheni është mënyra e duhur. Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një ndërmjetës me një raport pagese prej të paktën 70%. 

Është gjithmonë një ide e mirë të kërkoni një ndërmjetës që ofron pagesa për tregtitë e humbura. Mund të jetë veçanërisht e dobishme për tregtarët e rinj.

Disa ndërmjetës ofrojnë një pagesë për opsionet që janë pa para. Me këta ndërmjetës, nuk i humbisni kurrë të gjitha paratë tuaja nëse humbni një tregti. Në varësi të ndërmjetësimit që zgjidhni, mund të merrni deri në 15% të shumës origjinale në një tregti me humbje.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Mbështetja e klientit

Është e zakonshme që tregtarët të hasin në pengesa kur fillojnë të tregtojnë opsionet binare. Si rezultat, ka të ngjarë të keni nevojë të flisni me ekipin e mbështetjes së klientit disa herë kur të filloni.

Për këtë arsye, duhet të siguroheni që ndërmjetësi që zgjidhni ofron mbështetje të shkëlqyer ndaj klientit. Ekipet e dobishme dhe me përvojë të mbështetjes së klientit u përgjigjen me mirësjellje të gjitha pyetjeve tuaja menjëherë. Një kohë e shkurtër përgjigjeje tregon një angazhim për të ofruar një përvojë të qetë tregtare. Regjistrimi me një broker që ofron shërbim të mirë ndaj klientit mund t'ju ndihmojë të mësoni të përdorni platformën dhe të përmirësoni shpejt aftësitë tuaja tregtare.

Mbështetja e klientit unsplash

Përveç cilësisë së mbështetjes së ofruar, sigurohuni që mbështetja të ofrohet në gjuhën që zgjidhni. Të kesh disa mënyra për të kontaktuar ekipin e mbështetjes së klientit mund të jetë e dobishme në një situatë të ndjeshme ndaj kohës.

Tërheqjet, depozitat dhe shpërblimet 

Shumica e brokerave me reputacion ofrojnë disa metoda të tërheqjes dhe depozitimit. Prandaj, është jetike për një tregtar që të kalojë kushtet e lidhura me tërheqjet dhe depozitat. Kushtet janë të disponueshme në faqen e internetit të brokerimit. 

Një shkallë e lartë e fleksibilitetit në kushtet e tërheqjes/depozitës është e zakonshme në mesin e ndërmjetësve me reputacion. Shumica e ndërmjetësve të njohur gjithashtu u ofrojnë tregtarëve një bonus regjistrimi për të tërhequr më shumë përdorues dhe për të rritur pjesën e tyre të tregut. Bonusi i regjistrimit mund të arrijë deri në 100% të depozitës suaj të parë.

Duhet të mbani mend se bonusin e depozitës do ta merrni vetëm kur plotësohen kushtet specifike. Prandaj, është një ide e mirë të kontaktosh mbështetjen e klientit dhe të mësosh për kushtet e kërkuara përpara se të regjistrohesh.

Merrni një bonus depozite falas prej 50% në Quotex me kodin tonë të promovimit "bobroker50"

Ju mund ta përdorni këtë kod bonus vetëm duke u regjistruar në faqen tonë të internetit.

➨ Ndërmjetësi më i mirë: Regjistrohu për bonusin tënd falas Quotex!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Metodat e analizës së opsioneve binare

Pavarësisht nga lloji i aktivit dhe metoda e analizës, analiza e duhur është një domosdoshmëri për të fituar para duke tregtuar vazhdimisht opsione binare. Kryerja e analizave teknike ose themelore i anon shanset në favorin tuaj. Ai ju jep një vështrim të thellë të kushteve të tregut, duke ju lejuar të merrni vendime të llogaritura. 

Pa analiza, opsionet binare reduktohen në një bast të thjeshtë, duke e bërë çdo tregti më shumë çështje fati sesa aftësie dhe eksperience. Krahasimi i tregtimit të opsioneve binare me lojërat e fatit nuk është qasja e duhur dhe vetëm rrit shanset që ju të humbni para.

Ky seksion do t'ju japë një pasqyrë të analizave teknike dhe themelore.

Analiza themelore

Është një metodë analize që përdor faktorë të tillë si të dhënat ekonomike, vendimet dhe komentet e bankës qendrore, ngjarjet politike dhe ngjarje të tjera të rëndësishme për të parashikuar çmimin e ardhshëm të një aktivi. Në esencë, analiza themelore i mundëson një tregtari të vlerësojë ndjenjën e tregut dhe të bëjë fitime pasi ndjenja e tregut ndikon shumë në çmimin e aktiveve në çdo treg.

Strategjia në tregti

Tregtarët me përvojë dhe tregtarët në studimet akademike e konsiderojnë analizën themelore si një metodë vlerësimi parësore për parashikimin e lëvizjes së çmimit të një aktivi. Analiza teknike është bërë më e aksesueshme me kalimin e viteve. Për më tepër, meqenëse analiza teknike lejon matjen e faktorëve shtesë që ndikojnë në lëvizjen e çmimeve, ndonjëherë konsiderohet më e saktë se analiza themelore. 

Analiza themelore mund të duket e pakomplikuar në krahasim me analizën teknike, por mund të jetë po aq efektive. Kjo është për shkak se metoda merr në konsideratë çdo faktor të botës reale që mund të ndikojë në çmimin e një aktivi. Gjithçka, nga lajmet tek treguesit ekonomikë dhe raportet e publikuara nga banka qendrore e një vendi, merren parasysh në një analizë themelore.

Për shembull, një ndryshim në perspektivat e kërkesës dhe ngjarje të tilla si ndërprerjet e furnizimit mund të ndikojnë shumë në çmimin e mallrave të tilla si nafta dhe copper. Përveç kësaj, lajmet specifike të kompanisë, të tilla si parashikimet e performancës dhe raportet e fitimeve, ndikojnë në besimin e investitorëve dhe më pas në çmimin e aseteve.

Kryerja e analizave themelore ju jep një vështrim të dorës së parë të informacionit që ndikon në çmim për çdo lloj aseti.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Kalendari ekonomik

Përveç qëndrimit në lidhje me ngjarjet kryesore, duke përdorur një kalendari ekonomik është një mënyrë popullore për të marrë informacionin themelor.

Në varësi të përpikmërisë së kalendarit tuaj, mund të përfshijë tregues të luhatshmërisë nga një ekonomi e caktuar. Në këtë mënyrë, përdorimi i një kalendari ekonomik mund t'ju japë një pasqyrë gjithëpërfshirëse dhe të përditësuar të performancës së një ekonomie.

Kalendari ekonomik MQL5

Shumica e tregtarëve mendojnë të përdorin një kalendar me tregues të paqëndrueshmërisë së lartë rruga e duhur për të shkuar. Ato janë të lehta për t'u aksesuar pasi ekonomitë kryesore të botës i publikojnë këto të dhëna për publikun. Shikimi i të dhënave mbi papunësinë, rritjen e PBB-së, inflacionin, shitjet me pakicë, ndjenjat e konsumatorëve dhe prodhimin industrial mund të ofrojë një pasqyrë të lëvizjes së çmimeve të të gjitha llojeve të aktiveve.

Analiza teknike

Shumica e tregtarëve e gjejnë analizën themelore një mjet mjaft të fuqishëm për të marrë vendime të shëndosha tregtare. Analiza teknike është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të vlerësuar letrat me vlerë dhe për të parashikuar lëvizjet e tyre të çmimeve.

Tre shtyllat e analizës teknike janë:

 1. Çdo ngjarje e madhe dhe e vogël që ka ndodhur deri më tani vendos çmimin e aktivit.
 2. Sapo të shfaqet një tendencë, ka të ngjarë të vazhdojë.
 3. Historia përsëritet dhe tregtarët gjithmonë reagojnë ndaj përsëritjes së kushteve të tregut në një mënyrë të ngjashme.

Në thelb, analiza teknike mbështetet kryesisht në të dhënat historike të tregut. Për këtë arsye, do të zbuloni se teknikët shpenzojnë shumë kohë duke kërkuar modele çmimesh në grafikët. Pasi të njohin një model, ata presin që historia të përsëritet. Një lëvizje e njohur çmimi ka të ngjarë të pasojë dhe tekniku fiton një fitim për aftësinë dhe përvojën e tij.

Kuota e analizës teknike

Tregtarët që ushtrojnë analiza teknike zakonisht shpërfillin faktorët themelorë dhe formojnë një opinion unik për lëvizjen e çmimit të një aktivi. Mbyllja e opinioneve të ekspertëve për ngjarje të rëndësishme e ndihmon teknikun të fokusohet tërësisht në gjetjen dhe përdorimin e modeleve të çmimeve. Pavarësisht, ngjarjet e forcës madhore mund të lëvizin ndjeshëm tregjet, duke e bërë injorimin e faktorëve themelorë një mënyrë joefikase për të lundruar në tregje. 

Për këtë arsye, kur publikohen të dhëna të mëdha ekonomike, shumica e teknikëve mbyllin pozicionet e tyre ose shmangin hyrjen plotësisht në treg. Kjo për shkak se të dhënat e publikuara ekonomike mund të tejkalojnë plotësisht pritshmëritë e tregut të një tekniku dhe të shkaktojnë humbje të mëdha.

Llojet e analizave teknike

Në përgjithësi, ekzistojnë dy metoda të analizës teknike që mund të praktikoni. Ju mund ose: 

 1. Përdorni strategji që përfshijnë tregues teknikë si RSI, Oscilatorë Stokastikë, Divergjenca, etj.; ose 
 2. Kryeni tregtimin e veprimit të çmimeve.
Studimi i modeleve të grafikëve

Studimi i modeleve të grafikëve do të mbetet gjithmonë në thelb të analizës teknike. Pavarësisht nëse zgjidhni të përdorni tregues teknikë për të marrë vendime tregtare ose për të kryer tregtimin e veprimit të çmimeve, do të vareni nga një grafik për të lundruar.

Modeli i shpatullave të kokës së shpatullave

Do të hasni shpesh terma si kanal, trekëndësh, flamur, flamur. Këto janë modele ose "formacione" që përfaqësojnë sjellje specifike të tregut. Ajo që është e rëndësishme të mbani mend është se tregu ndryshon vazhdimisht sjelljen e tij dhe ndonjëherë ndryshimi vjen më shpejt se sa vonë. Për më tepër, tregu vepron gjithmonë në mënyrë të ngjashme me atë se si funksiononte në të njëjtat rrethana më parë.

Prandaj, kur një model shfaqet në një tabelë, teknikët përdorin të dhëna historike për të parashikuar se çfarë do të ndodhë më pas dhe për të marrë pozicionin e duhur për të bërë fitime. Shumica e modeleve përfundojnë me një shpërthim – një lëvizje e mprehtë çmimi në një drejtim të caktuar. Teknikët përcaktojnë drejtimin duke gjetur modele grafiku dhe përdorin opsione binare për të përfituar.

Ndonjëherë modelet paraqesin skenarë kthimi, por shumica e modeleve e lënë çmimin e aktivit të lëvizë në të njëjtin drejtim që lëvizte më parë. Për shembull, flamujt dhe flamujt më së shpeshti largohen nga tregu duke lëvizur në të njëjtin drejtim si më parë.

Modelet e grafikëve të mëdhenj marrin nga 40 deri në 50 shandanë përpara se të përfundojnë. Por ka edhe modele të vogla të shiritave të kthimit që marrin nga një deri në tre shirita dhe ilustrojnë një ndryshim çmimi.

Teknikët mësojnë t'i njohin këto modele dhe të tregojnë nëse ndryshimi i lëvizjes së çmimeve do të përfundojë në një falsifikim ose do të vazhdojë. Informacione të mëtejshme në lidhje me shufrat e kthimit dhe llojet e tyre janë përtej qëllimit të këtij postimi.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)
Tregtimi i Veprimit të Çmimeve

Disa tregtarë besojnë se treguesit teknikë nuk mund të japin fitime në mënyrë të qëndrueshme. Në vend të kësaj, këta tregtarë përdorin tregtimin e veprimit të çmimeve për të bërë fitime.

Tregtarët e veprimeve të çmimeve mbështeten tërësisht në të dhënat historike të çmimit dhe vëllimit të aktivit. Me kalimin e kohës, këta tregtarë mësojnë të parashikojnë ndryshimet në ndjenjën e tregut dhe qëndrojnë një hap përpara tregut. Kjo aftësi për të lexuar tregun dhe për të parashikuar sjelljen e tij i lejon ata të përfitojnë duke përdorur opsionet binare.

Veprimi i çmimeve Tregtimi

Tregtia Hibride

Pavarësisht dallimeve themelore midis analizës teknike dhe asaj themelore, disa tregtarë miratojnë një stil tregtimi hibrid. Përdorimi i një stili të përzier tregtimi ofron disa përparësi. Lojtarët e tregut mund të marrin vendime tregtare bazuar në analizat themelore dhe të përcaktojnë pikat ideale të hyrjes dhe daljes duke përdorur analizën teknike.

Meqenëse kjo metodë përfshin marrjen parasysh të niveleve kryesore të mbështetjes dhe rezistencës, ju mund të vlerësoni se ku do të ndalet ose do të rimëkëmbet çmimi. Përveç kësaj, marrja në konsideratë e niveleve të larta, të ulëta dhe mesataret lëvizëse të mëparshme ju mundëson gjithashtu të përcaktoni nëse lëvizja e çmimit do të përshpejtohet më tej pasi të kaloni një nivel specifik çmimi.

Pse çdo tregtar i opsioneve binare ka nevojë për një strategji tregtare

Pavarësisht nëse tregtoni opsione binare ose një instrument tjetër financiar, ka dy kërkesa për ju që të fitoni vazhdimisht: 

 • Një koleksion i strategjive të shëndosha tregtare; dhe
 • Një sistem efikas i menaxhimit të parave.

Çdo familje e pasurisë ka veçoritë e veta, pra secila familje priret të sillet ndryshe në rrethana të ndryshme. Per kete arsye, strategjitë e përdorura për tregtimin e mallrave (për shembull) nuk mund të zbatohen kur tregtoni aksione pa bërë disa rregullime. Mësimi i këtyre strategjive nëpërmjet provës dhe gabimit nuk është një ide e mirë. Në vend të kësaj, mënyra më e mirë për të mësuar strategji është të gjesh ato të provuara dhe të testuara që tregtarët i kanë përdorur me sukses më parë. Zgjedhja e taktikave që përdorin tregtarët e suksesshëm është mënyra më e mirë për t'i mbijetuar konkurrencës intensive.

Miratimi i një stili tregtimi të bazuar në strategjitë e basteve të kryqëzuara do të çojë vetëm në dështim. Tregtimi sistematik që përfshin strategji të testuara tërësisht do të hapë rrugën tuaj drejt suksesit të tregtimit. Disa tregtarë përdorin teknikat e analizës themelore si mjetet e tyre kryesore për të përcaktuar lëvizjen e çmimeve. Tregtarët e tjerë mbështeten tërësisht në analizën teknike për marrjen e vendimeve tregtare.

Strategjia e tregtimit e Google Analytics nuk spërkat

Një numër i madh tregtarësh përdorin analiza themelore dhe teknike për të vlerësuar lëvizjen e çmimeve dhe pikat e mundshme të kthesës me saktësi më të madhe. Gjetja e strategjive të duhura për të tregtuar mund të jetë shumë sfiduese, veçanërisht nëse jeni i ri në tregti. Ky seksion përshkruan gjithçka që duhet të dini për të formuluar strategjitë e duhura tregtare.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pse keni nevojë për një strategji solide tregtare

Tregtimi sistematik është kritik për suksesin në planin afatgjatë. Këtu janë disa arsye pse duhet përdorni një strategji solide tregtare: Ukëndoni një strategji tregtare siguron që të qëndroni të fokusuar edhe kur ka një hyrje masive të lajmeve dhe të dhënave ekonomike. Për më tepër, respektimi i strategjisë ju siguron të qëndroni të fokusuar në procesin e analizës. 

Tregtimi i lajmeve nuk është një aftësi që mësohet brenda një dite. Ajo kërkon një njohuri të thellë të karakteristikave të çmimit të aktivit dhe zakonisht kërkon gjithashtu analiza teknike për të gjetur pikat optimale të hyrjes dhe daljes. 

Përdorimi i një strategjie fikse tregtare të bazuar në veprimin e çmimit do t'ju mundësojë të përfitoni pavarësisht nga lajmet në hyrje.

Tregtimi sistematik ju lejon të matni dhe më pas të përmirësoni performancën tuaj. Tregtimi pa një plan e bën të gjithë procesin kaotik dhe nuk lë asnjë mënyrë të besueshme për të matur dhe vlerësuar performancën tuaj tregtare. 

Nëse përdorni një strategji vazhdimisht, do të keni një bazë të dhënash që ndjek performancën tuaj. Ndryshimi i disa parametrave gjatë tregtimit dhe krahasimi i rezultateve të reja me të dhënat historike ju mundëson të shihni nëse strategjia është përmirësuar apo jo. ONjë nga sfidat më të mëdha që çdo tregtar duhet të kapërcejë janë emocionet e tyre. Frika e humbjes së parave të fituara me vështirësi dhe lakmia për të fituar më shumë para pengojnë arsyen. Një varg tregtish të mira ose të këqija mund ta vendosë çdo tregtar në një gjendje mendore të cenueshme. Pasja e një strategjie tjetër për t'u përmbajtur siguron që të mos vini baste mbi ose nën kapacitetin tuaj dhe të tregtoni vazhdimisht, pavarësisht nga performanca juaj aktuale.

Shikimi i mureve të lajmeve dhe këshillave nga tregtarët ekspertë mund t'ju largojë nga synimet tuaja fillestare të tregtimit. Si rezultat, ju mund të tundoheni të mbitregoni. Sidoqoftë, të kesh një strategji tregtare që përcakton rregulla të qarta hyrje dhe dalje, e bën të lehtë për ju që të kryeni tregti të arsyeshme në situatat më të vështira.

Si të zgjidhni strategjinë e duhur tregtare 

Nëse do të pyesni një grup tregtarësh se cila është strategjia më e mirë tregtare, çdo tregtar në grup ka të ngjarë t'ju japë një përgjigje të ndryshme. Bërja e pyetjes gjithashtu do të ndajë grupin në nëngrupe bazuar në metodat e analizës që përdorin tregtarët.

Strategji gjatë tregtimit

Në fund të fundit, nuk ka asnjë strategji përfundimtare që mund të përdorni për të fituar para duke tregtuar opsione binare. Tregjet financiare ndryshojnë me shpejtësi dhe rregullat e pashkruara sipas të cilave tregu operoi dje mund të mos jenë të vlefshme sot. Për të kapërcyer valën dhe për të fituar para vazhdimisht, duhet të evoluoni ashtu siç bën tregu.

Ka disa faktorë që duhet t'i merrni parasysh kur zgjidhni një strategji tregtare për t'u përdorur. Këtu janë disa detaje kryesore për t'u mbajtur mend kur gjeni një strategji tregtare:

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#1 Pavarësisht se çfarë strategjie zgjidhni, ajo do të kërkojë testim të plotë përpara se të përdoret.

Testimi i një strategjie është mënyra e vetme për të përcaktuar nëse ajo do të funksionojë në kushtet aktuale të tregut. Ju duhet të përdorni llogari demo për të aplikuar strategjinë në tregun e drejtpërdrejtë dhe për të parë nëse funksionon

Siç u përmend më herët, asete të ndryshme kanë veçori të ndryshme dhe sillen ndryshe në kushte të ndryshme. Prandaj, përdorimi i një llogarie demo është mënyra e duhur për të përcaktuar se cila strategji funksionon më mirë për cilin aktiv dhe çfarë ndryshimesh i nevojiten për të funksionuar në mënyrë optimale për një aktiv tjetër.

#2 Strategjitë më efektive të tregtimit janë zakonisht të thjeshta.

Tregtarët me përvojë aplikojnë teknika komplekse tregtare; megjithatë, kompleksiteti shtesë nuk garanton besueshmëri ose përfitim. Përkundrazi, një strategji e thjeshtë tregtare që është e lehtë për t'u ekzekutuar shpesh është po aq fitimprurëse ose më fitimprurëse sesa një strategji e ndërlikuar që përfshin më shumë rregulla.

#3 Të gjitha strategjitë përfundimisht bëhen të vjetruara.

Tregjet financiare mund të ndryshojnë me një ritëm të jashtëzakonshëm. Per kete arsye, është normale që një strategji tregtare që funksionoi dje të mos jetë më efektive sot. Prandaj, do të ishte më mirë nëse përgatiteni që strategjia juaj tregtare të zvogëlohet në një moment. 

Është më mirë të monitoroni vazhdimisht efektivitetin e një strategjie dhe të ndaloni përdorimin e saj pasi ndalon marrjen e rezultateve. Përndryshe, ju mund të rregulloni mirë strategjinë për të provuar dhe optimizuar atë për kushtet e reja të tregut.

#4 Asnjë strategji nuk do të sjellë gjithmonë fitore

Pavarësisht se sa komplekse apo e suksesshme është një strategji tregtare, ajo do të dështojë një numër të caktuar herë. Nëse strategjia juaj ka një shkallë suksesi prej 60%, ajo do të dështojë katër nga dhjetë herë. 

Shmangia e humbjes së pozicioneve nuk është e mundur – është pjesë përbërëse e tregtimit të çdo instrumenti financiar. Ju duhet të tresni humbjet pa i lënë ato t'ju lëkundin dhe t'i përmbaheni strategjisë së tregtimit. Është e vetmja mënyrë për të gjetur sukses afatgjatë me tregtimin.

Llojet e strategjive fituese

Një tregtar duhet të kujtojë gjithmonë se ekzistojnë tre lloje të strategjive tregtare:

Strategjia fituese
 1. Një strategji që gjeneron më shumë fitore se humbje, dhe mesatarisht, fitimi është më i madh se humbja.
 2. Një strategji që gjeneron më shumë humbje sesa fitore dhe mesatarisht fitorja është shumë më e madhe se humbja. Rezultati neto i përdorimit të kësaj strategjie është fitimi.
 3. Një strategji që gjeneron më shumë fitore sesa humbje, dhe mesatarisht, humbja është më e madhe se fitorja. Megjithatë, rezultati neto është një fitim.

Logjika dikton që strategjia e parë është strategjia më e mirë ndër të treja. Megjithatë, hasja në një strategji të tillë është e rrallë. Në të kundërt, tstrategjia e dytë nuk konsiderohet një zgjedhje e mirë për tregtimin e opsioneve binare, pasi ajo mund të shkaktojë më shumë humbje sesa fitime. Ndërsa ka opsione me rendiment më të lartë, ato gjithashtu përfshijnë rrezik më të madh.

Për më tepër, shumica e ndërmjetësve marrin 100% të investimit kur humbni një tregti, por ofrojnë një raport pagese 70%-85% kur fitoni. Prandaj, që të mbeteni fitimprurës në afat të gjatë, duhet të fitoni më shumë tregti sesa humbni.

Disa brokerat ofrojnë një rimbursim në tregjet e humbura, por këta ndërmjetës ofrojnë gjithashtu një raport më të ulët pagese. Kjo ju lë me strategjinë e tretë - humbja e përgjithshme do të tejkalojë fitimin. Ju duhet të gjeni një strategji tregtare që ka një shkallë të lartë suksesi, kështu që ju mund të plotësoni boshllëkun fitim-humbje në një mënyrë që ju bën para në afat të gjatë. Synoni të gjeni një strategji që ju lë në anën pozitive të rezultatit.

Ja se si llogaritni pikën e kthimit:

Breakeven=Përqindja fituese*Kthimi mesatar- 1-Përqindja fituese*humbja mesatare

Ky ekuacion ju jep një pasqyrë të shkallës së suksesit që ju nevojitet, në mënyrë që të thyeni dhe të mos humbni para - për sa kohë që ju e dini kthimin dhe humbjen tuaj mesatare. Strategjia e duhur është ajo që ka një normë suksesi më të lartë se rezultati.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Kombinimi i strategjive të tregtimit të opsioneve binare

Diversifikimi i strategjive tregtare ka të njëjtin efekt si diversifikimi i aktiveve: rrit shanset e përfitimit. Shumica e tregtarëve përdorin më shumë se një strategji pasi asnjë strategji nuk mund të sjellë fitime në tregje dhe në kushte të ndryshme tregu. 

Kombinoni strategjitë tregtare unsplash

Të kesh më shumë se një strategji tregtare për t'u mbështetur është një ide e shkëlqyer për arsyet e mëposhtme:

 • Humbjet janë të pashmangshme dhe çdo tregtar i ka ato. Megjithatë, të kesh më shumë se një strategji e bën më të lehtë për t'u tretur dhe lundruar brezat e humbur. Përveç kësaj, kalimi në një taktikë më të përshtatshme tregtare në një brez humbës mund të ndihmojë në korrjen e fitimeve dhe rritjen e besimit.
 • Siç u përmend më herët, strategjitë mund të bëhen të vjetëruara ndërsa kushtet e tregut ndryshojnë. Momentet e ndryshimit të tregut janë koha e përkryer për të kaluar në një strategji tjetër tregtare. Përpjekja për të korrigjuar strategjinë e mëparshme dhe humbja e më shumë parave bëhet e panevojshme nëse keni një strategji tjetër gati për të përdorur.
 • Diversifikimi i aktiveve është një mbrojtje e njohur kundër humbjeve. Nëse një aktiv ose një klasë e tërë aktivesh sfidon pritshmëritë tuaja, të kesh pozicione të hapura në klasa të tjera aktivesh mund të ndihmojë në kompensimin e humbjeve. Kjo taktikë mund të jetë veçanërisht e dobishme nëse keni investuar në një aktiv dhe keni vendosur një kohë të gjatë skadimi. Thënë kështu, aktive të ndryshme kanë specifika të ndryshme tregtare dhe përdorimi i strategjive të optimizuara të tregtimit për secilën është mënyra e duhur për të shkuar. 

Përfundim: ka mënyra të ndryshme për të bërë një fitim

Tregtimi i opsioneve binare është një nga mënyrat më të mira për çdo investitor për të bërë një fitim. Përveç kësajn, tregtimi i instrumentit financiar mund të jetë veçanërisht tërheqës për tregtarët me një buxhet më të vogël pasi opsionet binare zakonisht kanë çmim nën $100. Por pavarësisht nga shuma e parave që duhet të investoni, nëse studioni taktikat dhe vazhdoni të aplikoni njohuritë tuaja, do të jeni në gjendje të bëni një shumë të mirë parash duke tregtuar binare. 

Udhëzuesi ynë i akademisë së opsioneve binare ka mbuluar gjithçka që ju duhet të dini rreth tregtimit të opsioneve binare. Megjithatë, pasi ta lexoni atë, do të kuptoni se tregtimi i opsioneve binare nuk është një detyrë e thjeshtë. 

Sidoqoftë, me të gjitha konceptet thelbësore të mbuluara në këtë postim, ju dini gjithçka që duhet të dini për të filluar tregtimin e opsioneve binare. Gjithçka që ju mbetet për të bërë tani është të krijoni një llogari me ndërmjetësimin e duhur të opsioneve binare dhe të filloni udhëtimin tuaj tregtar me një llogari demo binare.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Write a comment