A është HFX një formë e tregtimit binar apo jo? – Krahasimi ynë

Tregtimi binar është një kontratë tregtare monetare në internet që vjen me dy opsione pagese në skadim; ose një pagesë fikse ose asgjë në varësi të rezultatit të një tregtie.

Forex me frekuencë të lartë (HFX) është një sistem llogaritës tregtimi që ekzekuton një numër të madh tregtimesh brenda një harku kohor shumë të shkurtër, duke sjellë kështu pak fitime nga tregtitë e shumta.

Platforma tregtare dhe tregtimi hfx

Meqenëse njerëzit nuk janë mjaftueshëm të shpejtë për të ekzekutuar tregti me frekuencë të lartë, kjo bëhet nga superkompjuterë të programuar që punojnë duke përdorur binare për të kërkuar sinjale në lëvizjen e çmimeve dhe më pas bëjnë parashikime bazuar në ato sinjale brenda një harku kohor shumë të shkurtër.

Forex me frekuencë të lartë u zhvillua nga tregtarë me përvojë tradicionale të Forex, analistë financiarë, programues dhe inxhinierë softuerësh që synojnë pajisjen e investitorëve me informacione financiare, mjete dhe shërbime financiare.

A është tregtimi HFX një lloj tregtimi binar?

Forex me frekuencë të lartë është një formë e sistemit të tregtimit të opsioneve binare ku superkompjuterët tashmë të programuar që punojnë me përdorimin e binarëve përdoren për të kërkuar sinjale dhe për të parashikuar rezultatet e tregtimeve të shumta duke përdorur ato sinjale brenda një harku kohor shumë të shkurtër. 

Ai përfshin përdorimin e një superkompjuteri për të përputhur dy çifte të ndryshme monedhash në tregti të shumta dhe përdorimin e sinjaleve të kërkuara për të parashikuar një "blerje" ose një "shitje" me një shpejtësi jashtëzakonisht të lartë brenda një harku kohor shumë të shkurtër të matur zakonisht në mikrosekonda.

Qëllimi i tregtimit Forex me Frekuencë të Lartë që përdor superkompjuterë që përdorin binarin në ekzekutimin e tij është të fitojë miliona fitime mbi ndryshimin më të vogël të çmimeve të një tregtie për një fraksion të sekondës. 

Rezultati i një tregtia binare ose tregtia HFX është një nga dy opsionet; qoftë një fitore ose një humbje dhe për shkak të natyrës së saj komplekse, ajo përdoret kryesisht nga institucionet e mëdha financiare. 

A është e ligjshme të tregtoni HFX?

Tregtarët me frekuencë të lartë ose tregtarët algoritmikë janë rregulluar në kaq shumë vende në mbarë botën. Është shumë e rëndësishme që investitorët të zgjedhin një ndërmjetës ose një platformë që ka qenë të licencuar dhe të autorizuar nga një organ rregullator i certifikuar.

Kjo është e rëndësishme sepse ndërmjetësit dhe platformat e licencuara po rregullohen dhe monitorohen për të shmangur manipulimin ose shfrytëzimin e investitorëve dhe për të shmangur aktivitetet mashtruese.

Kështu është Tregtimi i HFX është i ligjshëm apo jo? Një ndërmjetës i parregulluar mund të manipulojë lëvizjen e tregtisë në favor të tij kur ai është gati të bëjë një humbje të konsiderueshme që rezulton në një humbja e fitimeve nga ana e investitorit. Ky rrezik mund të frenohet duke tregtuar vetëm me ndërmjetës të licencuar dhe të autorizuar.

Agjentët e rregulluar gjithashtu duhet të kenë sigurim për fondet në platformat e tyre dhe kjo siguron sigurinë dhe sigurinë e fondit të një investitori.

Investitorët këshillohen gjithashtu të punojnë me ndërmjetësit nën një organ ose agjenci rregullatore të nivelit 1 vetëm si CFTC në SHBA dhe CySEC në Qipro.

Disa ndërmjetës të rregulluar të Forex me frekuencë të lartë

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita/tërheqje të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $50
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MFSA, GSC, MGA
Rendimenti: 90%+
200+ tregje
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 4/5
 • Rendiment i lartë 90%+
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(Kapitali juaj është në rrezik)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita/tërheqje të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MFSA, GSC, MGA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
200+ tregje
Përparësitë:
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 4/5
 • Rendiment i lartë 90%+
Oferta:

Quotex

Platforma Quotex dhe mallrat

Quotex është një nga më të mirët Platformat e tregtimit HFT. Një kalim i lehtë midis llogarisë demo dhe tregtimit të drejtpërdrejtë është i mundur brenda sekondave. Ata gjithashtu ofrojnë një përhapje të ngushtë, por fikse dhe pranojnë a depozitë minimale prej 10 USD | GBP dhe gjithashtu punojnë në lidhje me pajisjet mobile. Depozitoni dhe tërheqni para me opsionet klasike të pagesës. Sidoqoftë, kriptovalutat janë gjithashtu të disponueshme dhe e bëjnë përvojën tuaj tregtare më private.

E rregulluar nga IFMRRC, tregtarët mund të mbështeten në një ndërmjetës me reputacion dhe kushte të sigurta tregtimi ndërsa hidhen në botën e shpeshtë dhe të paqëndrueshme të tregtimit të opsioneve binare.

Merrni një bonus depozite falas prej 50% në Quotex me kodin tonë të promovimit "bobroker50"

Ju mund ta përdorni këtë kod bonus vetëm duke u regjistruar në faqen tonë të internetit.

➨ Ndërmjetësi më i mirë: Regjistrohu për bonusin tënd falas Quotex!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Pocket Option

Versioni i drejtpërdrejtë demonstrues Pocket Option

Tregtoni në tregjet financiare me Pocket Option. Mbi 100+ asete tregtare globale janë në dispozicion. Tregtimi tashmë është i mundur me një depozitë fillestare duke filluar nga 50 dollarë. Shijoni platformën Pocket Option dhe përdorni mënyra të përshtatshme për të depozituar dhe tërhequr para nga depoja juaj. Një llogari demo është gjithashtu e disponueshme.

Platforma e sigurt dhe e rregulluar përmban gjithashtu udhëzues arsimor gjithëpërfshirës, si mësime dhe strategji për të mësuar. Pagesat deri në 218 % janë të mundshme në vetë platformën, e cila ofron tregues dhe sinjale të rëndësishme për një përvojë tregtimi të bazuar në rrezik.

› Hapni llogarinë tuaj Pocket Option dhe filloni të tregtoni

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Deriv

Deriv DTrader

Kjo është një nga platformat e njohura të tregtimit HFX e rregulluar nga Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Maltës. Deriv jo vetëm të tregtoni forex, sintetikë, aksione, indekse, kriptovaluta dhe mallra si opsione binare, por edhe si CFD.

Ata pranojnë një depozitë prej jo më pak se 50 EUR | GBP | USD në varësi të rajonit të përdoruesit. Ju mund të zgjidhni mënyra të ndryshme pagese. Platforma e tregtimit është e disponueshme 24/7 dhe ofron leva deri në 5x.

Deriv.com punon në lidhje me Platformën Tregtare MT5 e cila është më e përshtatshme për tregtarët profesionistë që preferojnë përdorimin e analiza teknike dhe grafiku i avancuar.

› Regjistrohuni për llogarinë tuaj Deriv dhe filloni të tregtoni

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Niveli – 1 Agjencia Rregullative

Vende të ndryshme kanë licenca dhe agjenci të ndryshme rregullatore. Disa organe ose agjenci rregullatore të nivelit 1 në mbarë botën janë:

Përparësitë e HFX Trading

Meqenëse përfshin tregtimin e shumëfishtë të aktiveve, tregtarët dhe institucionet financiare bëjnë fitime të mëdha edhe nga luhatjet më të vogla të çmimeve dhe diferencat e ofertës-kërkimit.

Shpejtësia e tregtimeve me frekuencë të lartë shkakton konkurrencë në treg pasi vendosen dhe ekzekutohen vëllime të mëdha tregtie menjëherë dhe likuiditeti i tij shkakton ulje të ofertës-kërkimit përhapja duke e bërë tregun më efikas të çmimeve.

Përdorimi i algoritmeve mundëson tregtarët hfx për të gjetur mundësi më të mira tregu pasi skanon vazhdimisht për më shumë tregti dhe shkëmbime.

Rreziku i lidhur me Tregti HFX mund të shmanget duke përdorur opsionin stop-humbje i cili mbyll automatikisht një tregti kur arrin një kufi dhe kornizë kohore të caktuar.

Përparësitë

 • bëjnë fitime të mëdha
 • shpejtësi e lartë
 • të shfrytëzojë likuiditetin në treg
 • përfitoni nga mundësitë e tregut
 • Opsionet e ndalimit të humbjes janë të mira për të hequr rrezikun nga një tregti

Disavantazhet

 • shpesh humbje të mëdha janë prodhimi i një tregtie

Disavantazhet e HFX Trading

Tregtarët Forex me frekuencë të lartë ose tregtarët afatshkurtër përballen me më shumë rreziqe sesa homologët e tyre afatgjatë. Shanset për të bërë një humbje të konsiderueshme janë më të mëdha se sa për të bërë fitime të mundshme, e cila zakonisht është vetëm gjysmë cent në çdo tregti në tregtimin me frekuencë të lartë.

Shumica e tregtimit me frekuencë të lartë sjell fitime në kurriz të homologëve të tyre tregtarë afatgjatë pasi përdorimi i algoritmeve mund të krijojë një rritje të papritur në çmimin e tregtimeve.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Përfundim: tregtimi HFX kundrejt opsioneve binare

Tregtimi me frekuencë të lartë i cili është një formë e tregtimit binar kërkon përdorimin e superkompjuterëve për të vendosur tregti të shumta të cilat ekzekutohen në milisekonda. 

I përdorur kryesisht nga institucione shumë të mëdha financiare si bankat dhe fondet mbrojtëse, superkompjuteri kërkon sinjale dhe bën parashikime për kaq shumë tregti në të njëjtën kohë, të cilat ose sjellin miliona cent si fitim nga çdo tregti.

Gjithmonë këshillohet që investitorët të bëjnë tregti me të vetëm ndërmjetësit e nivelit 1 të rregulluar dhe të licencuar për të shmangur manipulimin e çmimeve të tregut, humbjen e fondeve dhe aktivitete të tjera mashtruese.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment