është Binary Options tregtare fat apo aftësi?

Për shumë vite kam vepruar si një 'lokal' i pavarur të ardhmes/Tregtar opsionesh ne katet LIFFE, te vjetra dhe te reja. Një nga gjërat që nuk mund ta kuptoja kurrë ishte nevoja që disa vendas të tjerë, qofshin tregtarë opsionesh apo të ardhmes, të kalonin në një kazino në momentin që tregu mbyllej. Për disa tregtarë, kazinoja dukej se ishte progresi i natyrshëm pasi tregtimi gjatë ditës kishte përfunduar. Për mua, kalimi nga "shtëpia" në "punues turi" ishte një anatemë për aftësinë dhe disiplinën që kërkoja nga unë gjatë gjithë ditës.

Është tregtimi i fatit apo aftësisë

Tregtia me gropa

Në gropat e së ardhmes çdo vendas tregtar kishin metodologjinë e tyre unike në përcaktimin e drejtimit të ardhshëm të tregut, kohën e hyrjes në treg, rregullat për uljen e pozicionit humbës dhe kohën e daljes nga një pozicion fitues.

E gjithë kjo procedurë mund dhe shpesh ndodhte brenda pak sekondash në krahasim me minutat, ditët apo edhe muajt (që ndodhte shpesh me prodhuesit e opsioneve të tregut, i cili në përgjithësi do të shihte vetëm pjesën e pasme të një pozicioni në skadim). Brenda kaleidoskopit të tyre të rregullave dhe disiplinave të ndryshme, vendasit e suksesshëm të së ardhmes kishin të gjithë një gjë të përbashkët, ata e merrnin tregun siç duhet më shpesh sesa e kishin gabim.. Ato që e kishin gabuar ishin lehtësisht të dallueshme, ose ndoshta jo, pasi u zhdukën nga shkëmbimi.

Në mënyrë të qartë, kishte vendasit e së ardhmes "kanë" dhe "nuk kanë" që vepronin dhe ndryshimi midis dy grupeve nuk mund t'i nënshtrohet fatit, "të pasurit" kishin jetëgjatësi. Nëse kjo jetëgjatësi nuk bazohet në fat, atëherë suksesi i tregtarit të ardhshëm afatshkurtër duhet të ndërtohet në aftësinë e tyre, pavarësisht nëse ai është i rrënjosur në një kuptim më të mirë të, le të themi, analizën teknike, apo një shqis të gjashtë të keqpërcaktuar të zhvilluar nga qëndrimi. në një tregtim grope si, të themi, një ndërmjetës korporate. Këta tregtarë afatshkurtër nuk janë Warren Buffets, por ata kanë aftësinë e tyre unike për të parë drurin nga pemët, të jetë në gjendje të kuptojë 'zhurmën' e rrotullimeve shumë të shkurtra të tregut.

Teoria e tregut efikas

Teoria efikase e tregut (EMT) do të na bënte të besojmë se ekziston një shans 50% që një treg të rritet ose të zbresë duke supozuar se e gjithë njohuria ishte e disponueshme për të gjithë pjesëmarrësit e mundshëm të tregut menjëherë që u bë e disponueshme. Nëse do të ishte kështu, atëherë shprehja e vjetër: "Është më mirë të jesh me fat se sa i mirë" do të qëndronte. Supozimet në themel të EMT nuk mund dhe nuk do të ekzistojnë, kështu që aftësia për të përcaktuar lëvizjet e ardhshme të tregut bëhet një aftësi e fituar.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Ruletë

Krahasoni këtë aftësi të fituar me lojërat më ikonike të kazinosë, ruletën. Këtu skaji i shtëpisë është numri zero ose i dyfishtë zero. Shkathtësia e operatorit të ruletës është që t'i detyrojë lojtarët të luajnë lojën pasi në mënyrë të qartë sloti në të cilin bie topi nuk mund të parashikohet.

Për lojtarin, rolet e vetme të aftë që kërkohen janë të kuptojë se sa vlen çdo çip (edhe pse kjo aftësi është ndoshta një bonus, jo një parakusht) dhe të dijë se si t'i humbë (më falni, vendosini) ato në ngjyrë bezhë. Por këto nuk janë aftësi që mund të kapërcejnë mundësinë e humbjes në ruletë; të luash ruletë është kumar pa pushim, edhe nëse mund të jetë argëtues dhe emocionues.

Ruletë

Përfundim: A janë opsionet binare fat apo aftësi?

Në kontekstin e mësipërm, ku qëndrojnë opsionet binare? Opsionet binare shpesh kritikohen si lojëra fati të thjeshtë (edhe pse si një ateist i devotshëm, hedonist dhe i degjeneruar i gjithanshëm, nuk mund ta shoh këtë si një çështje) por qartësisht nuk duhet të jetë kështu. Kushdo që luan ruletë është një kumarxhi: në të kundërt, njerëzit që tregtojnë opsione binare mund të luajnë bixhoz, por në të njëjtën mënyrë, ata mund të jenë ekuivalenti i tregtarit të suksesshëm afatshkurtër të së ardhmes..

Opsionet binare nuk janë problemi më shumë se çdo instrument tjetër financiar për të cilin njerëzit spekulojnë është problemi. Ata tregtarë që vazhdimisht fitojnë para nuk janë duke luajtur kumar; Përndryshe, ata tregtarë që nuk kanë metodologji, nuk kanë disiplinë dhe nuk e kuptojnë 'zhurmën' e tregut janë kumarxhinj.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Write a comment