10 gabime të zakonshme për tregtarët e opsioneve binare


Arena e tregtimit binar mund të jetë një vend shpërblyes dhe megjithatë konfuz; veçanërisht për fillestarët. Pra, le të shohim dhjetë gabimet e zakonshme që bëhen dhe mënyrat se si ato mund të shmangen.

Gabime të zakonshme gjatë tregtimit me opsione binare

E rëndësishme të dini:

  • Tregtimi binar është një investim me rrezik të lartë
  • Fillestarët dhe madje edhe tregtarët profesionistë bëjnë gabime
  • Ju mund të mësoni nga gabimet tuaja
  • Këshilla më e mirë është të jeni të durueshëm dhe të filloni me shuma të vogla parash dhe t'i rritni ato

1. Tregtimi me emocionet

Kjo përmendet së pari sepse është një grackë e zakonshme. Psikologjia e tregtimit të opsioneve binare: Kur lakmia ose zemërimi zëvendësojnë logjikën, mund të ndodhin humbje të mëdha. Njeriu duhet të jetë analitik dhe racional; kurrë mos lejoni që emocionet e papërpunuara të ndikojnë edhe në tregtinë më të vogël. Nëse jeni të mërzitur ose të shqetësuar, është më mirë të shmangni tregtimin derisa këto ndjenja të qetësohen.

Tregtimi me emocione
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Mallrat janë mbret

Falë paqëndrueshmërisë së kohëve të fundit, ekziston një ide e gabuar se mallrat (dhe metalet e çmuara në veçanti) janë një "gjë e sigurt". Në të vërtetë, ajo që rritet mund dhe do të bjerë. Prandaj, e njëjta qasje analitike dhe largpamësi duhet të përdoret kur merret parasysh çdo pozicion i mallrave.

Tregtimi i mallrave

3. Një portofol i ngushtë

Kjo është në të njëjtën linjë si vëzhgimi i fundit. Ose për shkak të mungesës së përvojës ose rehatisë, tregtarët shpesh do të fokusohen kryesisht në një ose dy sektorë. Kjo mund të lërë çdo portofol të çekuilibruar rrezikshëm. Ajo që është më e keqja është se për shkak të natyrës shumë binare të këtyre pozicioneve, një pjesë e madhe e pasurisë mund të humbet brenda një periudhe të shkurtër kohore.

Përkundrazi, një portofol duhet të diversifikohet për të zëvendësuar çdo paqëndrueshmëri të mundshme në tregje. Kështu, duhet të zgjidhen një sërë sektorësh (mallra, indekse, aksione dhe monedha); një humbje në një arenë mund të kompensohet nga një fitim në një tjetër. Në terma më të thjeshtë, një portofol i larmishëm ka shumë më tepër gjasa të prodhojë kthime të prekshme.

Bilanci i portofolit
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

4. Tregtimet e gjashtëdhjetë e dytë do të bëjnë më shumë para

Përsëri, ky besim është zakonisht rezultat i një kuptimi joadekuat të ndërlikimeve të përfshira Tregtimi binar 60 sekonda. Kjo është gjithashtu për shkak të faktit se fitimi i "parave të shpejta" është shpesh një premtim i shumë siteve nën standarde.

Ndërsa është me të vërtetë e vërtetë që tregtimi afatshkurtër mund të rezultojë në rritje të kapitalit, ai gjithashtu mund të shkaktojë humbje neto në disa sekonda (një shembull i përsosur mund të jetë një luhatje e papritur në tregun Forex). E vërteta e çështjes është se pasuria grumbullohet rrallë brenda disa minutave dhe nëse kjo ndodh vërtet, fati do të kishte pasur një ndikim të konsiderueshëm.. Kështu, është më mirë të zhvillohet një qasje që përfshin një numër të vogël tregtimesh 60 sekondash së bashku me pozicione më të parashikueshme.

Tregtim EURUSD 60 sekonda

5. Përhapja e pozitës

Ekziston një nocion se mënyra më e mirë për të fituar një shumë të konsiderueshme parash në tregtimin binare është hapja e llogarive të shumta në një numër të madh portalesh në internet (dhe madje edhe ndërmjetësues fizikë). Në fakt, kjo së shpejti do të çojë në një situatë konfuze. Tregtari ka të ngjarë të mos jetë në gjendje të ndjekë çdo llogari. Kjo është edhe më shqetësuese nëse hapen pozicione të shumta skadence.

Bota e opsioneve binare duhet të trajtohet me kujdes dhe me një masë të caktuar diskrecioni. Kështu, është shumë më mirë të zgjidhni faqen më të mirë dhe t'i përmbaheni platformës së tyre; kjo do të sigurojë njohuritë dhe qartësinë e nevojshme për të ndjekur një pozicion.

6. Depozitat minimale

Çdo faqe do të kërkojë një shumë të caktuar parash për të hapur një llogari (normalisht disa qindra dollarë ose ekuivalentin). Në fillim, është e mençur të vendosësh vetëm minimumin. Ka një histori të rastësishme të një fillestari që vendos disa mijëra dollarë në një sektor specifik dhe "fiton shumë", por ky është përjashtim në krahasim me rregullin. Ky është gjithashtu një shembull tjetër i lakmisë që ndikon në vendimmarrje të shëndoshë. Pra, është mirë që depozitat fillestare të mbahen të ulëta derisa të fitohet përvojë më e madhe me kalimin e kohës.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

  • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
  • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
  • Platformë tregtare e nivelit profesional
  • Procesi i depozitimit të shpejtë
  • Aktivizon Tregtinë Sociale
  • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

7. Kujdes nga bonusi

Për shkak të rritjes së konkurrencës midis ndërmjetësve, ka shumë oferta bonusesh që mund të jenë shumë joshëse. Këto mund të përfshijnë depozita të përshtatshme, këshilla falas nga një profesionist ose pajisje të tjera të lakmueshme. Ndërsa kjo është e gjitha mirë dhe mirë, ka të ngjarë që faqja të kërkojë një vëllim të madh tregtimi për të marrë këto bonuse. Kjo mund të jetë e pamundur (ose e rrezikshme) për një tregtar fillestar. Është e mençur që të lexoni me kujdes të gjitha termat dhe kushtet përpara se të zgjidhni ndonjë tundim një skemë bonusi të ndërmjetësve të opsioneve binare.

Bonusi i depozitës Quotex

8. Të bëhesh tepër i etur

Edhe pse është e admirueshme të dëshirosh të hidhesh menjëherë në botën fitimprurëse të tregtimit binar, përvoja fitohet vetëm nëpërmjet një njohuri pune të sistemeve të ndryshme tregtare. Duhet të mësohet se si të përdoret një ndërtues i opsioneve binare.

Nivelet e pagesës duhet të kuptohen qartë. Ndoshta më e rëndësishmja, lëvizjet e aktiveve bazë (dhe arsyet pas këtyre luhatjeve) duhet vlerësuar. Sigurisht, kjo do të marrë pak kohë. Sidoqoftë, është fakt se ata që i afrohen tregtimit të opsioneve duke besuar se do ta "godajnë atë të pasur" që nga fillimi, gabohen rëndë.

9. Zgjedhja e faqes së parë ose ndërmjetësit

Gjithçka që shkëlqen mund të mos jetë ari dhe e njëjta gjë mund të thuhet për shumë platforma opsionesh binare të disponueshme. Ashtu si me çdo blerje, është e mençur të blini shumë përpara se të zgjidhni një platformë mbi një tjetër. Fatmirësisht, Interneti ofron një mori faqesh rishikimi të palëve të treta që do të ofrojnë vlerësime të përdoruesve dhe analiza objektive të portaleve kryesore të tregtimit të opsioneve binare.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

10. Tregtimi i menaxhuar gjithmonë do të bëjë para

Për ata që janë të rinj në lojë, një sistem tregtimi i mbikëqyrur mund të duket tërheqës. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se edhe këshilltarët më profesionistë do të pësojnë humbje. Gjithashtu, këto skema kërkojnë depozita dhe tregti shumë më të larta. Këta profesionistë mund të jenë të shkëlqyeshëm për këshilla, por është gjithmonë më mirë të mësoni bazat e tregtimit të opsioneve binare dhe të filloni të hapni pozicione sapo të ndjeheni rehat. Nuk ka "gjëra të sigurta" në tregun e opsioneve binare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment