Historia e tregtimit të opsioneve binare: të gjitha detajet


Duke filluar nga fillimi i viteve 1990, tregtimi i opsioneve binare ka evoluar ndjeshëm, duke u ofruar tregtarëve mundësi unike për të përfituar nga tregjet financiare. Bashkohuni me ne ndërsa hulumtojmë në origjinën, momentet kryesore dhe zhvillimet transformuese që kanë formësuar peizazhin e tregtimit të opsioneve binare gjate viteve.

Është mirë të dish gjëra rreth historisë së opsioneve binare

 • Jini të kujdesshëm ndaj agjentëve të parregulluar të opsioneve binare me numra të rremë licencash, pasi ato mund të paraqesin rreziqe të rëndësishme për investimet tuaja dhe përvojën e tregtimit.
 • Suksesi në tregtimin e opsioneve binare kërkon përvojë dhe një kuptim solid të tendencave të tregut. Përpara se të zhyteni në tregti, sigurohuni që keni njohuritë dhe aftësitë për të marrë vendime të informuara dhe për të rritur shanset tuaja për tregti fitimprurëse.
 • Historia e opsioneve binare është e ndërthurur me përparimet teknologjike, të cilat e kanë bërë tregtimin më të aksesueshëm dhe të sigurt.
 • Platformat e tregtimit në internet, interneti me shpejtësi të lartë dhe tregtimi celular aplikacionet kanë revolucionarizuar mënyrën se si tregtarët tregtojnë opsionet binare, duke ofruar më shumë mundësi dhe komoditet.
 • Industria e opsioneve binare është përballur me sfida rregullatore, duke çuar në krijimin e organeve rregullatore si SEC, CFTC dhe CySEC.

Historia e opsioneve binare:

Opsionet binare filluan në 2002, por u bënë më publike në 2008. Lewis Borsellino zhvilloi opsionet moderne binare. Ai krijoi platformën e parë tregtare për opsionet binare në vitet 1990 përpara se të bëhej aktivisht i tregtueshëm.

CBOE është shkëmbimi i parë tregtar i rregulluar për opsionet në botë. Lewis ishte ndër të parët që tregtoi në CBOE (Chicago Board of Exchange). Sidoqoftë, kufizimet dhe rregulloret strikte e bënë të vështirë tregtimin e opsioneve binare në CBOE.

Përpara CBOE, tregtimi i opsioneve binare është bërë pa recetë (OTC). Tregtarët e suksesshëm dhe investitorët institucionalë kontrollonin OTC-në sepse nuk kishte shkëmbim të rregulluar.

Në vitet 1970, OCC (komiteti i pastrimit të opsioneve) krijoi një kuadër rregullator për zhvillimin e opsioneve binare në tregun e tregtimit të opsioneve. Ato fillimisht u referuan gjithashtu si "opsione gjithçka ose asgjë".

Gjatë viteve 1980-1990, ka pasur disa ndërrime rregullative pro dhe kundër opsioneve binare. Vende të tilla si Belgjika dhe Franca ndaluan reklamimin e produkteve me opsione binare. 

Opsionet binare pa një rritja e pranimit në treg kur tregtarët filluan të kuptonin konceptin. Shumica e tregtarëve më pas duhej të blinin opsionet e thirrjeve në indeksin S&P 500 për të blerë kontrata të opsioneve binare.

Në vitin 1999, SEC (Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim) njohu opsionet binare si instrument financiar për herë të parë. Organi miratoi opsionet binare të tregtimit edhe në tregun ndërkombëtar të bursës, duke i lejuar tregtarët dhe investitorët t'i besojnë më shumë industrisë dhe të investojnë më shumë fonde. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Zgjerimi i opsioneve binare 

Në shekullin e 20-të, më shumë njerëz filluan të kuptonin dhe pranonin opsionet binare. Përparimi i teknologjisë në këtë shekull ndikoi në tregjet financiare. Me teknologjinë e re, tregtimi i opsioneve binare u bë më i aksesueshëm, duke u ofruar investitorëve globalë më shumë mundësi.

Futja e platformave të tregtimit në internet në vitet 2000 rriti popullaritetin e opsioneve binare si një instrument financiar. Me krijimin e internetit, këto platforma mundësuan një më të thjeshtë procesi i tregtimit për opsionet binare.

Platformat e tregtimit në internet lejojnë investitorët të tregtojnë në kohë reale. Zhvillimi i softuerit dhe aplikacioneve të tregtimit në internet u ka mundësuar investitorëve të tregtojnë në pajisjet e tyre celulare, duke rritur drejtësinë dhe transparencën në tregti. 

Shpikja e internetit me shpejtësi të lartë çoi gjithashtu në tregti më të shpejta dhe një proces të automatizuar tregtimi. Ai u mundësoi tregtarëve të kryenin tregtitë e tyre pa ndërhyrjen njerëzore, duke rritur efikasitetin. Investitorët tani mund të tregtojnë me opsione binare nga çdo treg në mbarë botën. Agjentët e opsioneve binare tani kanë platforma demo tregtare ku tregtarët e rinj mund të simulojnë mjedisin tregtar për njohuri më të mira. 

Përparimi teknologjik formësoi historinë dhe prezantimin e opsioneve binare në botë. Ai transformoi botën e tregtimit duke e bërë atë më të aksesueshme dhe të sigurt. Futja e tregtimit të opsioneve binare në tregjet kryesore financiare rriti potencialin për kthime të larta dhe më shumë ndërmjetës. 

Bursa Amerikane e Aksioneve (AMEX) gjithashtu i bëri opsionet binare një aktiv të tregtueshëm në maj 2008. Për shkak të pranimit të ndryshimeve të OCC në tregtimin e opsioneve binare, ai ishte një pararendës i krizës së hipotekave subprime në 2008. Kriza e hipotekave subprime çoi në rrëzimin e tregjeve financiare të Shteteve të Bashkuara. Gjatë kësaj periudhe, disa investitorë patën humbje të mëdha për shkak të kolapsit të kompanive të mëdha.

Më pas, opsionet binare u bënë të njohura midis tregtarëve si një instrument i ri investimi për shkak të përfitimeve të tyre me rrezik më të ulët. Në vitin 2010, një rregull lejonte modifikime në opsionet binare. Disa nga këto modifikime përfshinin shpërblime fikse, shanse dhe rreziqe. Kjo rezultoi që ndërmjetësit të përmirësonin gamën e mjeteve të tregtimit. 

Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 90%+
12345
5.0/5
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 5
 • Rendiment i lartë 90%+

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 90%+
Përparësitë:
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 5
 • Rendiment i lartë 90%+
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Skandalet e industrisë që ndikuan në imazhin e opsioneve binare

Disa skandale ndikuan në pikëpamjet e tregtarëve për opsionet binare. Më poshtë janë disa nga skandalet:

 • Mashtrimi i opsioneve binare të Izraelit: Ky skandal shënoi një kohë të rëndësishme në historinë e tregtimi i opsioneve binare. Qeveria izraelite mbylli disa firma mashtruese të opsioneve binare në vitin 2017. 
 • Skandali Banc De Binary: Në vitin 2016, CFTC detyroi mbylljen e këtij ndërmjetësi të opsioneve binare. Banc De Binary u akuzua për disa vepra që thyen rregullat e rregullores.

Organet Rregullatore Globale

Që nga krijimi i saj, industria e opsioneve binare është përballur me disa sfida rregullatore. Përparimet dhe popullariteti i tij kanë krijuar gjithashtu disa organe rregullatore.

Këto organe janë krijuar për të mbrojtur tregtarët dhe standardizuar tregtimin në opsionet binare.

Shumica e këtyre organeve rregullatore ndikojnë në rregullimin dhe legjitimimin e opsioneve binare. Disa nga organi rregullator dhe efekti i tyre në tregun e opsioneve binare janë:

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) 

SEC i referohet opsioneve binare si "opsione gjithçka ose asgjë". Ky organ rregullator luajti një rol të rëndësishëm në legjitimimin e tregtisë së opsioneve binare në Shtetet e Bashkuara. Në vitin 2008, komisioni miratoi renditjen e opsioneve binare si një produkt të tregtueshëm në SHBA. Miratimi i tyre siguroi opsione binare me një shkallë më të lartë legjitimiteti. 

Kur SEC miratoi listimin e këtij instrumenti financiar, ai krijoi një moment historik monumental në industri. Ai rriti besimin e tregtarëve në opsionet binare dhe e bëri atë një industri të mirënjohur të rregulluar. Ky miratim u dha ndërmjetësve dhe tregtarëve në Shtetet e Bashkuara një kuadër ligjor. Në vitin 2014, organi iu bashkua Komisionit të Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave për të paralajmëruar tregtarët për platformat mashtruese.

Komisioni i Tregtisë së të Ardhmeve të Mallrave (CFTC)

Roli kryesor i CFTC është të lëshojë paralajmërime në lidhje me aktivitetet mashtruese në lidhje me tregtimin e opsioneve binare. Disa nga aktivitetet mashtruese përfshijnë refuzimin e tregtarëve të kredisë dhe vjedhjet e identitetit. CFTC është përgjegjës për lëshimin e paralajmërimeve për çdo mashtrim të fundit në tregun financiar. 

Disa nga rekomandimet për t'u kujdesur, sipas CFTC, përfshijnë:

 • Mos tregtoni në një platformë që nuk ndjek rregulloret e Shteteve të Bashkuara
 • Verifikojeni atë SEC-regjistroi platformën
 • Gjithmonë kontrolloni nëse platforma tregtare është një treg i njohur kontratash

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim i Qipros (CySEC) 

CySEC është një organ qeveritar që ka ndikuar gjithashtu në zhvillimin dhe rregullimin e opsioneve binare.

CySEC krijon dhe zbaton rregullore të reja që duhet të ndjekin ndërmjetësit e licencuar të opsioneve binare. Organi rregullator monitoron aktivitetet në industrinë e opsioneve binare për të garantuar sigurinë dhe pajtueshmërinë e tregtarëve dhe ndërmjetësve.

ne vitin 2012, CySEC i klasifikoi opsionet binare si një produkt financiar legjitim. Kjo vërtetoi më tej integritetin e tregut të opsioneve binare, duke u dhënë tregtarëve besim gjatë tregtimit. Agjentët që operojnë në Evropë preferojnë CySEC për shkak të saj rregullore transparente dhe të qarta për opsionet binare. Ndërmjetësi i parë i opsioneve binare i licencuar nga CySEC është Banc De Binary. 

Keqkuptimet e opsioneve binare gjatë viteve

Disa nga keqkuptimet e opsioneve binare dhe shpjegimet e tyre janë:

 • Kompleksiteti: Disa tregtarë i shohin opsionet binare si një formë komplekse tregtimi, por nuk është kështu. Me njohuritë e duhura të tendencave dhe praktikave të tregut, tregtarët mund të rrisin shanset e tyre për të fituar. 
 • Varësia: Opsionet binare, si format e tjera të tregtimit, mund të krijojnë varësi sepse koha e kontratës është e shkurtër. Tregtarët duhet të tregtojnë me përgjegjësi.
 • Humbje e madhe: Megjithëse tregtimi i opsioneve binare mund të rezultojë në një humbje të konsiderueshme, ai është një rrezik në të gjitha format e tregtimit. Zhvillimi i një plani tregtimi dhe i menaxhimit të rrezikut mund të ndihmojë në uljen e humbjeve.

konkluzioni

Industria e opsioneve binare është rritur me kalimin e viteve. Për shkak të rregulloreve dhe normës fikse të pagesës, ajo ka fituar besimin e më shumë investitorëve dhe tregtarëve. Me përparimet në teknologji, industria është tani më fleksibël, pasi investitorët tani mund të tregtojnë në lëvizje globalisht.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet më të bëra në lidhje me historinë e tregtimit të opsioneve binare:

Cilat janë disa rreziqe që lidhen me ndërmjetësit e opsioneve binare të parregulluara?

Agjentët e parregulluar të opsioneve binare me numra të rremë të licencave paraqesin rreziqe të konsiderueshme për investimet dhe përvojat tregtare. Investitorët duhet të tregojnë kujdes dhe të hulumtojnë tërësisht ndërmjetësit përpara se të angazhohen në aktivitete tregtare.

Cilat përparime teknologjike kanë formësuar peizazhin e tregtimit të opsioneve binare?

Përparimet teknologjike, të tilla si platformat e tregtimit në internet, interneti me shpejtësi të lartë dhe aplikacionet e tregtimit celular, kanë revolucionarizuar tregtimin e opsioneve binare. Këto zhvillime e kanë bërë tregtimin më të aksesueshëm, të sigurt dhe më të përshtatshëm për tregtarët në mbarë botën.

Cilat organe rregullatore kanë ndikuar në tregun e opsioneve binare dhe si?

Organet rregullatore si SEC, CFTC dhe CySEC kanë luajtur rol vendimtar në legjitimimin dhe rregullimin e tregtimit të opsioneve binare. Për shembull, miratimi i SEC për renditjen e opsioneve binare si produkte të tregtueshme në SHBA siguroi një kuadër ligjor dhe rriti besimin e tregtarëve në industri.

Cilat janë disa keqkuptime të zakonshme në lidhje me tregtimin e opsioneve binare?

Keqkuptimet e zakonshme rreth tregtimit të opsioneve binare përfshijnë kompleksitetin e perceptuar të tij, potencialin për varësi dhe rrezikun e humbjes së konsiderueshme. Megjithatë, me njohuritë e duhura, strategjitë e menaxhimit të rrezikut dhe praktikat e përgjegjshme tregtare, tregtarët mund të lundrojnë me sukses në tregun e opsioneve binare.

Si ka kontribuar teknologjia në zgjerimin e tregtimit të opsioneve binare?

Përparimet teknologjike, të tilla si platformat e tregtimit në internet, aplikacionet celulare dhe interneti me shpejtësi të lartë, kanë zgjeruar shtrirjen e tregtimit të opsioneve binare. Këto risi e kanë bërë tregtinë më të aksesueshme, transparente dhe efikase, duke tërhequr më shumë investitorë dhe tregtarë në treg.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment