Kur të mos tregtoni opsionet binare?

Nëpërmjet tregtimit të opsioneve binare, ju mund të tregtoni aktive të ndryshme si aksione, indekse, monedha dhe mallra. Gjithashtu, ju mund t'i tregtoni këto aktive gjatë gjithë ditës. Me pak fjalë, ju mund të hyni në treg në çdo kohë që dëshironi. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet ta bëni atë. 

kur të mos tregtoni opsione binare

Kur tregtoni në një kohë të pafavorshme, shanset tuaja për të humbur tregtinë rriten. Ju mund të pyesni veten se si mund të ndodhë kjo? Epo, kjo ndodh sepse tregu i opsioneve binare nuk është i qëndrueshëm gjatë gjithë ditës. Ka raste të caktuara kur bëhet e pamundur të parashikosh lëvizjen e çmimeve të aktiveve dhe të kuptosh tregun. Pra, nëse tregtoni gjatë këtyre kohërave të pasigurta, ka të ngjarë t'ju kushtojë para. 

Nëse dëshironi fitoni para duke tregtuar opsione binare, duhet të dini se kur është koha e duhur për të tregtuar dhe kur duhet të shmangni tregtimin në këtë treg. Në këtë udhëzues, do të dini për kohën e përsosur për të tregtuar. Gjithashtu, ne kemi renditur disa këshilla në mënyrë që të qëndroni përpara në konkurrencën tregtare. 

Këshilla për të filluar me opsionet binare

Pavarësisht nëse jeni fillestar apo tregtar profesionist, ka disa këshilla tregtare që duhet të ndiqni. Këto këshilla e bëjnë punën e tregtimit të thjeshtë dhe ju ndihmojnë të shmangni implikimet negative. 

Këtu janë disa këshilla për të filluar tregtimi i opsioneve binare

Zgjidhni një ndërmjetës të besueshëm 

përmes ndërmjetësit e opsioneve binare, ju mund të lehtësoni tregtimin. Por është thelbësore të zgjidhni një ndërmjetës që është i regjistruar ligjërisht nga ndonjë autoritet i besueshëm. 

Nëse jeni duke zgjedhur një ndërmjetës që nuk është i regjistruar, ju po rrezikoni paratë tuaja. Kjo sepse, në botën e tregtimit të opsioneve binare, mashtrimi po bëhet i zakonshëm. Dhe e vetmja mënyrë për t'i mbajtur paratë tuaja të sigurta është të tregtoni opsione binare përmes një ndërmjetësi të rregulluar mirë. 

Kur zgjidhni një ndërmjetës për tregtim, duhet të kontrolloni disa gjëra si shuma minimale e depozitës, shuma minimale e tregtimit, mënyra e tërheqjes dhe depozitimit, llogaria demo, llojet e aktiveve të ofruara dhe norma e pagesës. 

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $50
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

4.2/5
12341
IFMRRC
Rendimenti: 90%+
100 tregje
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Llogari e drejtpërdrejtë nga $250
  Regjistrohu falas

(Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100 tregje
Përparësitë:
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Oferta:

Analizoni tregun dhe asetin

Pasi të regjistroheni me një ndërmjetësi binar i besuar, hapi i dytë është analiza e tregut. Nëse filloni të tregtoni pa hulumtuar tregun, mund të rezultojë në një humbje të konsiderueshme. 

Kjo për shkak se tregu i opsioneve binare është i paqëndrueshëm. Dhe pa pasur një ide të mirë se si po sillet tregu, ju bëni vetëm një tregti për të humbur. Pra, ju mund të bëni analiza themelore, analiza sentimentale dhe analiza teknike për të kuptuar gjendjen shpirtërore të tregut.

Së bashku me analizimin e tregut, duhet të ekzaminoni edhe aktivin për të ditur se cilin duhet të zgjidhni për tregtim. Nëse jeni i ri, mund të tregtoni çifte valutore pasi paqëndrueshmëria e tyre është shumë më e ulët se aktivet e tjera. 

Praktikoni në një llogari demo 

Disa ndërmjetës ofrojnë shërbime të llogarisë demo për tregtarët praktikoni tregtimin e opsioneve binare me para të rreme. 

Ju mund të praktikoni me llogarinë demo për t'u njohur me bazat e tregtimit të opsioneve binare. Kur praktikoni në një llogari demo, mësoni për opsionet e thirrjes dhe vendosjes, kohën e skadimit, çmimin e tregut dhe aspekte të tjera thelbësore të tregtimit. 

Pasi të keni fituar përvojë dhe besim të mjaftueshëm, mund të filloni tregtimin aktual duke depozituar para reale. 

Përdorni një llogari demo

Bëni një depozitë fillestare 

Disa platforma tregtare nuk kërkojnë asnjë depozitë minimale. Megjithatë, disa ndërmjetës kanë kritere minimale të depozitave. Pra, nëse ndërmjetësi me të cilin dëshironi të tregtoni kërkon një shumë të caktuar depozite, duhet ta bëni atë për të hyrë në llogarinë tuaj tregtare. 

Kur bëni një depozitimi fillestar, ju gjithashtu duhet të paguani një tarifë të vogël depozite të ngarkuar nga mënyra e pagesës nga palët e treta. 

Coinbase si një depozitë fillestare

Filloni të tregtoni me të vogla

Një pagesë e lartë mund të jetë fitimprurëse, por humbja e parave në tregtimin e opsioneve binare është gjithashtu reale. Kështu që, ju duhet të filloni tregtimin duke investuar një shumë të vogël. Një sasi e vogël tregtare rezulton në fitime të vogla, por gjithashtu nënkupton humbje të kufizuara. 

Pasi të filloni të bëni tregti të suksesshme dhe të kuptoni bazat e tregtimit të opsioneve binare, mund të rrisni shumën e tregtimit. 

Investime të vogla në tregti

Kur duhet të shmangni tregtimin e opsioneve binare? 

Ka disa situata kur tregtimi i opsioneve binare nuk është një ide e mirë. Kjo sepse kushte të tilla mund t'ju bëjnë të humbni para të mëdha. Këtu janë disa nga ato situata. 

Kalo fundjavën 

Edhe pse ju mund të bëni tregtimin e opsioneve binare gjatë gjithë ditës, duhet të shmangni tregtimin gjatë fundjavave. Kjo për shkak se, gjatë fundjavës, shumë tregtarë ndalojnë tregtimin. Dhe kur kthehen, tregu bëhet i paqëndrueshëm për një kohë. 

Gjithashtu rritet paqëndrueshmëria dhe gjeneron rezultate të pasigurta tregtare. Pra, është më mirë të merrni pushim gjatë fundjavës dhe të ktheheni në treg kur gjithçka të jetë e qëndrueshme. 

Kapërceni ngjarjet kryesore dhe njoftimet e lajmeve 

Ju gjithashtu duhet të shmangni tregtimin gjatë ngjarjeve kryesore dhe njoftimeve të lajmeve. Kjo sepse kur ka lajme të mëdha financiare, kjo krijon tension në treg. Gjithashtu, shitësit dhe blerësit bëhen të pavendosur. 

Gjatë ngjarjeve kryesore, tregu i tregtimit të opsioneve binare varion dhe jo tendencat. Dhe është pothuajse e pamundur të fitosh fitim nga një treg kur ai është në lëvizje. 

Për më tepër, ekzistojnë dy përjashtime për shmangien e tregtisë gjatë ngjarjeve të mëdha. Përjashtimi i parë është se ju mund të tregtoni opsione binare gjatë publikimeve të lajmeve nëse i kuptoni themelet dhe e dini se çfarë po bëni. Përjashtimi i dytë është kur keni një strategji të mirëplanifikuar dhe të testuar që është vërtetuar se ndihmon në fitimin, pavarësisht kushteve të tregtimit

Nëse përshtateni me ndonjë nga këto përjashtime, duhet të tregtoni sepse anashkalimi i tregtisë mund të prishë strategjinë tuaj tregtare. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Në çiftet CHF 

Kaq shumë agjentë të opsioneve binare kanë hequr palët CHF nga platforma. Megjithatë, disa platforma tregtare e kanë ende këtë palë monedhe. Këto platforma e kanë lënë CHF-në si kurth për tregtarët. 

Pra, nëse shihni çifte të monedhës CHF si EUR/CHF ose diçka tjetër të ofruar nga ndërmjetësi juaj, duhet të qëndroni larg saj. Kjo për shkak se çiftet CHF janë të rrezikshme dhe gjërat mund të bëhen të këqija kur humbni para në këtë tregti. 

Asnjë drejtim i qartë

Kur tendencat e çmimeve në tregun e tregtimit të opsioneve binare, aksioni i luhatshëm i çmimeve ndodh në treg për disa orë. Kur kjo ndodh, nuk ka drejtim të qartë çmimi.   

Pra, është më mirë të ndaloni tregtimin për një kohë derisa tregu të kthehet në normalitet. Nëse tregtoni gjithsesi kur nuk ka drejtim të qartë, do të përfundoni duke humbur. 

Zgjerimi i gamës 

Nëse vëreni se çmimi po bën ngritje të larta, atëherë ulje të ulëta, ose nëse po bën të ulëta të ulëta pastaj lartësi të larta, ju duhet të qëndroni larg tregut. Kjo sepse kur diapazoni zgjerohet, bëhet e vështirë të gjesh një hyrje në treg. 

Gjithashtu, nëse përpiqeni të përshtateni me paqëndrueshmërinë e tregut dhe të gjeni një hyrje të mirë, ka të ngjarë të humbni para. 

Menjëherë pas fitimit të një tregtie

Nëse sapo keni fituar një tregti, duhet të përpiqeni të mos tregtoni më. Kjo sepse pasi fitojmë tregtinë, ne kemi një ndjenjë të përkohshme të lartë. Dhe ne mendojmë se do të fitojmë edhe tregtitë e mëposhtme. 

Por shumicën e kohës, tregtarët nuk fitojnë tregtitë e ardhshme. Pra, është më mirë të mos ndjekësh fitimet në tregtimin e opsioneve binare pasi mund të rezultojë në humbje të mëdha. 

E drejta duke bërë gabim duke bërë

Pas humbjes së një tregtie

Ashtu si tregtimi pas fitores nuk është fitimprurës, tregtimi pas humbjes gjithashtu nuk është fitimprurës. Kur tregtarët humbasin një tregti, ata duan të kompensojnë humbjen. Kështu, ata nuk ndjekin ndonjë strategji të mirëplanifikuar. 

Për shkak të mungesës së strategjisë dhe gjykimit, ata humbasin përsëri tregtinë. Dhe kjo më tej çon në humbje edhe më të mëdha. Kjo është arsyeja pse rekomandohet të mos tregtoni pasi të keni humbur një. 

Cila është koha më e mirë për të tregtuar opsionet binare?

Siç e dini për situatat kur duhet të shmangni tregtimin e opsioneve binare, është koha të dini kohën më të mirë për të tregtuar opsione binare. 

Zonat kohore për shkëmbime
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tregu në trend

Një nga kohët më të mira për të tregtuar opsionet binare afatshkurtra është kur tregu është në trend. Ekziston një drejtim fiks i tregut në këtë situatë, dhe ju mund të parashikoni lehtësisht lëvizjen e çmimeve. Do të thotë se ju mund të fitoni tregtinë. 

Ju mund të ndiqni një strategji tregtare të planifikuar mirë dhe të analizoni tregun për të kuptuar se si po funksionon tregu. 

Identifikimi i tendencave

Kur jeni të qetë

Nëse ndiheni të frustruar, të trishtuar, të lodhur ose të tensionuar, duhet të hiqni dorë nga ideja e tregtimit të opsioneve binare. Megjithatë, nëse ndiheni të qetë, mund të bëni tregti. 

Tregtimi i opsioneve binare nuk është një lojë sepse kërkon analiza të hollësishme dhe llogaritje të sakta. Dhe kur zhvilloni një strategji me një mendje të qetë, jeni më të fokusuar në përmbushjen e qëllimeve tuaja. 

Koha për stoqet 

Nëse dëshironi të tregtoni aksione, duhet të mbani një sy të ngushtë në treg për të ditur se kur janë në funksion aksionet e tregtimit. Gjithashtu, Aksionet zakonisht tregtohen për 6 deri në 8 orë në ditë. Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni aksionet e kompanive të mëdha në kohën e caktuar për të bërë më shumë fitim. 

Koha për monedhat 

Nëse dëshironi të tregtoni çifte monedhash, duhet të prisni për një kohë aktive kur ka një mbivendosje të zonave kohore të Londrës/Nju Jorkut dhe Londrës/Azisë. 

Së bashku me këtë, është gjithashtu e rëndësishme të njihni zonën kohore aktive të monedhës vendase për të kuptuar paqëndrueshmërinë e saj në treg. Për shembull, dollari australian është më pak aktiv gjatë mbivendosjes së zonës kohore Londër/Nju Jork sesa mbivendosja e zonës kohore aziatike/Londër. 

Koha për mallrat dhe indekset 

Mallrat dhe indekset e opsioneve binare kanë kohën e tyre për tregtim. Ju mund të bëni një analizë të shpejtë të tregut për të kuptuar se çfarë kohe do të jetë më e mira për tregtimin e tyre

Pasi të keni kuptuar kohën e tregtimit të secilës prej këtyre aktiveve, mund të shmangni humbjen e parave të mëdha. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Gabimet e zakonshme të tregtimit të opsioneve binare për të shmangur 

Së bashku me të ditur se kur të mos tregtoni opsionet binare, është gjithashtu thelbësore të njihni gabimet e zakonshme të tregtimit. Ju mund t'i shmangni këto gabime për t'u bërë një tregtar profesionist në një kohë të shkurtër. 

Gabimet gjatë tregtimit të opsioneve binare

Mungesa e hulumtimit

Tregtimi i opsioneve binare mund të duket i lehtë sepse, si tregtar, thjesht duhet të parashikoni drejtimin e lëvizjes së çmimit të një aktivi. Por pa hulumtimin e duhur, do të përfundoni duke humbur të gjithë shumën e tregtuar

Kur nuk hulumtoni tregun, nuk e dini se çfarë po ndodh në botën e tregtimit. Kështu, ju nuk mund të spekuloni çmimin me saktësi. 

Investoni më shumë se sa keni mundësi

Investimi në opsionet binare mund të duket si një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para të mëdha. Por e vërteta është se tregu i opsioneve binare është gjithashtu i rrezikshëm. Kjo do të thotë, që kur investoni para të mëdha, duhet të jeni gjithashtu gati t'i humbni ato. 

Besimi në model

Nëse ka një gjë që duhet të mbani mend për opsionet binare, është se ky treg është shumë i paqëndrueshëm. Pra, nëse besoni se një model ose strategji e caktuar do t'ju ndihmojë të fitoni një shumë të madhe parash, e keni gabim

Gjithmonë duhet të zhvilloni një strategji duke analizuar tregun për të reduktuar mundësinë e humbjes së parave. 

Panik 

Shpesh, situatat nuk do të jenë të favorshme në botën e tregtimit të opsioneve binare. Por nuk duhet të bëni panik sepse kjo do të çojë vetëm në pasoja negative

Emocionet në tregtimin e opsioneve binare

Kryesisht, tregtarët e rinj kapin panik kur strategjia e tyre e tregtimit dështon. Dhe për shkak të frikës dhe zhgënjimit, ata bëjnë zgjedhje të rrezikshme. Pra, nëse doni të bëheni një tregtar profesionist, duhet zotëroni artin e të mbeturit të ftohtë si akulli

Pritshmëri jorealiste 

Duhet të keni gjithmonë pritshmëri realiste nga tregu i opsioneve binare. Kur e dini se sa mund të fitoni nga tregtimi, nuk krijoni ndonjë pritshmëri jorealiste. Dhe kjo mund t'ju motivojë të performoni më mirë. 

Platformat e tregtimit të paligjshëm 

Ka platforma specifike të paligjshme që joshin tregtarët duke u ofruar atyre karakteristika të shkëlqyera. Por platformat e dyshimta janë ndërtuar vetëm për të mashtruar tregtarët. Prandaj, gjithmonë duhet të zgjidhni një ndërmjetës të besueshëm për t'i mbajtur paratë tuaja të sigurta. 

Përfundim: Koha është thelbësore

Ashtu si çdo tregti tjetër, tregtimi i opsioneve binare gjithashtu ka disa pro dhe kundër. Kjo do të thotë që kur jeni duke bërë një tregti, ju mund të fitoni tregtinë, ose mund ta humbni atë në varësi të kushteve të tregut. 

Por gjithmonë mund të ulni mundësinë e humbjes së parave duke mos tregtuar në një situatë të pakëndshme. Për më tepër, Parashikimi i lëvizjes së çmimeve bëhet i vështirë kur nuk ka drejtim të qartë ose kur çmimi i tregut rritet dhe ulet

Pra, duhet të prisni gjithmonë që tregu të bëhet normal ose të dalloni një trend përpara se të investoni paratë tuaja

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment