A janë opsionet binare të ligjshme apo jo?

Pa dyshim, Tregtimi i opsioneve binare është tregtimi më fitimprurës në botë. Me vetëm një vendim konkret, çdokush mund të fitojë para masive brenda një nate. Na jep rezultate të menjëhershme pasi tregtimi mbështetet në një periudhë specifike. Koncepti i tregtimit binar është si të vendosësh nëse çmimi i një opsioni do të rritet apo jo përtej çmimit goditës brenda një periudhe të caktuar.

Bota jonë është e madhe dhe ka shumë larmi në traditë, kulturë dhe mentalitet. Kjo është arsyeja pse jo të gjithë mund të pranojnë atë që u pëlqen të tjerëve. Tregtimi, veçanërisht Tregtimi i opsioneve binare, konsiderohet si një aktivitet i paligjshëm në disa vende. Ata po i ndalojnë opsionet binare për shkaqe fetare dhe aktivitete të paligjshme.

Kjo është arsyeja pse është bërë dyshim për shumë fillestarë se "A është mirë të tregtosh në binar?" Këtu, në këtë artikull, do të gjeni përgjigjen, janë opsionet binare legale ose jo?

Vendet ku çështjet e ligjshmërisë së opsioneve binare kanë rëndësi?

Siç u përmend, tregtimi i opsioneve binare ka probleme ligjshmërie në disa vende. Megjithatë, shumica e rasteve janë vendet myslimane nga Azia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Le të shohim se cilat janë perspektivat e këtyre vendeve.

#1 Vendet Muslimane në Azi

Për vendet muslimane, Tregtimi i Opsioneve Binare mendohet si Haram. Haram është një fjalë arabe që do të thotë diçka e ndaluar. Disa aspekte të jetës së një personi islamik rregullohen nga ligji i Sheriatit. Sheriati është gjithashtu arabisht për "një rrugë që duhet ndjekur". Megjithatë, nuk përmendet asgjë në Sheriat për tregtinë. Në Sheriat, bixhozi dhe lakmia shprehen si Haram.

Njerëzit bëhen të varur nga lojërat e fatit për shkak të lakmisë, dhe kjo është e dëmshme. Islami e di mirë këtë. Tregtimi dhe kumari kanë dallime, por tregtimi mund të jetë po aq i varur sa kumari pa kufizime.

#2 Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Tregtia binare nuk është e paligjshme këtu. Ka disa rregulla strikte në lidhje me çështjet e ligjshmërisë. Sepse pasi numri i tregtimeve të rreme është rritur me shpejtësi, kjo shkakton probleme më vonë. Ka kërkesa të ulëta për kapital. Jo vetëm kaq, ajo është e rregulluar dhe e lejuar për tregtarët me pakicë. Problemi filloi kur të huajt e vendit filluan tregtinë e parregulluar. 

Në shumicën e rasteve, është parë në Komisioni i Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave, i njohur zakonisht si CFTC, që njerëzit nga vende të tjera filluan tregtimin e parregulluar për shkak të çmimit më të lartë të USD se vendet e tjera. 

Të dyja çështjet e diskutuara këtu krijojnë një ndikim të lartë në tregun tregtar. Për shkak të këtyre arsyeve, numri i tregtarëve po kufizohet në një numër të caktuar. Si rezultat, ROI (Kthimi nga Investimi) nuk është në nivelin e pritur; ndërsa numri do të rritet, mund të gjenerohen më shumë të ardhura.

Kur bëhet fjalë për çështjet e ligjshmërisë, është gjithashtu thelbësore të dini për përdorimin e tij në mënyrë të paligjshme.

Cilat janë mashtrimet e zakonshme të opsioneve binare?

Një mashtrim është çdo veprim që përfshin truket mashtruese dhe manipulimin për të mashtruar dikë ose diçka. Ka shumë mashtrues të cilët po shpërqendrojnë dhe i çorientojnë njerëzit në drejtimin e gabuar. Mashtrimet në përgjithësi nuk ndodhin me tregtimin e bazuar në internet. Megjithatë, në shumicën e rasteve, kjo ndodh për shkak të dhënies së informacionit të rremë tregtarëve.

Shmangia e mashtruesve të tillë duhet të jetë përparësia juaj kryesore. Këtu mund të keni informacion të plotë të detajuar në lidhje me mënyrën e shmangies së këtyre mashtruesve. Ndiqni këtu.

  • Kur një fillestar fillon një plan për tregtimin e opsioneve binare, shumë gjëra shfaqen para tij. Mund të jetë edhe në linjë edhe jashtë linje. Zgjedhja e duhur mund të jetë e vështirë. Nëse jeni në atë situatë dhe pyesni veten se si të shkoni me më të mirët, lexoni rregullat dhe udhëzimet e rregulloreve të CFTC. Pastaj, ata që po ndjekin udhëzimet shkojnë me ta.
  • Më pas vijnë firmat e brokerimit, të cilat po kërkojnë të kontrollojnë llogarinë tuaj në këmbim të një komisioni. Problemi shfaqet kur firma e brokerimit nuk është e regjistruar. Ndonjëherë individët do t'ju aplikojnë përmes mediave sociale. Kontrolloni regjistrimin dhe përvojën e tyre përpara se të punoni me ta.
  • Është gjithmonë më mirë ta trajtoni vetë llogarinë tuaj. Së pari, fitoni njohuri dhe përvojë, pastaj veproni në përputhje me rrethanat. Lexoni të gjitha udhëzimet. Nëse keni një kontroll të mirë në njohuritë tuaja, shanset për të marrë mashtrim ulen automatikisht. 

Shumë mjete të avancuara si tregues dhe platformat tregtare do t'ju ndihmojë të keni një bazë të fortë. Ndiqni shkëmbimet ligjore për të luajtur të sigurt. Kështu paratë tuaja do të sigurohen.

Pra, nëse pyesni nëse tregtimi binar është i ligjshëm apo jo, përgjigja është se është e ligjshme. Është e ligjshme në çdo vend me disa këndvështrime të ndryshme. Pra, mbani udhëzimet në lidhje me vendin; asgjë nuk do t'ju pengojë.

Ekziston një konfuzion i zakonshëm në lidhje me zbulimin e ofruesit të paligjshëm të opsioneve binare. Pra, le të shohim se si mund t'i dalloni lehtësisht tregtitë e paligjshme.

Si të identifikoni tregtimin e paligjshëm të opsioneve binare?

Ka disa mashtrime të thjeshta për të kuptuar se ku platforma tregtare është e ligjshme apo jo. Le ta kontrollojmë.

#1 Transaksionet binare të paligjshme

Çdokush mund të dallojë një platformë tregtare me shumë metoda pagese. Një prej tyre është transaksionet e opsioneve binare. Nuk mund ta kuptoni nëse një firmë brokerimi ose platformë është i mirë apo jo nga jashtë; për ta ditur këtë, mënyra më e mirë është të kontrolloni vendndodhjen e kompanisë.

Rishikimi i faqes është në rregull, por të jesh i sigurt për kompaninë, vendndodhjen ose adresën është më e mira. Pse kështu? Sepse tregtimi është ndryshe nga çdo kurrikul tjetër në botë. Këtu, zgjedhja e një vendi të duhur dhe licencës ka më shumë rëndësi. 

#2 Njohja e Procesit të Tregtimit

Kur bëhet fjalë për tregtimin binare, ka shumë opsione. Këtu duhet të kontrolloni rregullat. Çdo vend po ndjek një udhëzues specifik për të bërë tregtimin e opsioneve binare. Shkelja e këtij ligji do të thotë se organizata është e paligjshme.

Kompanitë e parregulluara dhe të paregjistruara janë të dëmshme. Ata jo vetëm që ju tërheqin në aktivitete të paligjshme, por gjithashtu i largojnë të gjitha paratë nga llogaria juaj. Për të dalluar organizata të tilla, shikoni licencën e tyre, miratimin e qeverisë dhe rregullat rregullatore. Ju mund t'i përputhni këto me librat aktual ligjor të vendit.

#3 Zgjedhja e Ofruesve Ligjorë të Tregtisë Binar

Zbulimi i opsioneve binare të paligjshme nuk është e vetmja gjë. Ju gjithashtu duhet të kërkoni për tregtitë më të mira ligjore paralelisht. VKM është më e mira në këtë rast. VKM-të ose bursat po i lejojnë tregtarët të tregtojnë me mallra, indekse dhe instrumente të tjera. 

Kështu, ju mund t'i mbani të dyja palët duke shmangur opsionet binare të paligjshme dhe duke lejuar opsione binare legale dhe origjinale pasi keni mësuar mënyrat më të mira për të gjetur opsionet binare të paligjshme dhe të ligjshme. Tani, është koha për të mësuar se si të tregtoni ligjërisht opsionet binare.

Si të tregtoni ligjërisht opsionet binare?

Gjëja e parë së pari, kërkoni gjithmonë ofruesin e tregtisë ligjore ose të rregulluar. Përpara se të bëni diçka nga ana juaj, jini të sigurt për ofruesin. Përsëri e njëjta gjë për t'u ndjekur, shikoni Udhëzimet CFTC, përshtatni ato dhe më pas hidhuni në të.

Nëse i përkisni ndonjë vendi tjetër përveç SHBA-së, përputhja me udhëzimet e CFTC do të jetë e mjaftueshme për ju. Sidoqoftë, kontrolloni si CFTC ashtu edhe SEC (Komisioni i Bursës) rregullat nëse jeni nga SHBA. Për më tepër, kontrolloni letrat me vlerë të SHBA për të pasur një pagesë të siguruar. Si do t'ju ndihmojnë këta hapa për të bërë opsionet binare ligjore? Le të shohim.

  • Vjedhja e identitetit është një çështje serioze kur bëhet fjalë për tregtimin. Me këto hapa, askush nuk mund të fshihet pas maskës.
  • Në shumë raste, pagesa ndalon kur tregtimi përfundon. Disa kompani ose individë refuzojnë të paguajnë fondin. Ata bëjnë edhe mashtrime me investimin. Për të shmangur probleme të tilla dhe për të shmangur transaksionet e paligjshme binare, verifikimi i këtyre hapave është thelbësor.
  • Disa kompani do të fitojnë besimin tuaj duke ofruar disa mjete të avancuara të modifikuara. Ato janë modifikuar sepse disa kompani po falsifikojnë disa mjete të avancuara për të rrëmbyer para nga investitorët. 

Ata do t'ju tregojnë rezultate pozitive; megjithatë, ata do të marrin gjithçka nga ju në fund. Raste të tilla janë regjistruar në Amerikë së fundmi. Arsyeja për rregulla strikte në lidhje me tregtimin binare është se ka aktivitete të larta të paligjshme në të gjithë vendin. 

Pra, ne rekomandojmë t'i kontrolloni këto për t'u siguruar për investimin tuaj. 

Shmangia e aplikacioneve të palëve të treta do të jetë më e mira për ju. Jo të gjithë kanë kohë për të bërë tregtimin vetë. Kjo është arsyeja pse shumica e tregtarëve përdorin aplikacione të palëve të treta. Shkoni gjithmonë me mjete të avancuara dhe të siguruara për t'u siguruar që paratë tuaja janë të sigurta. 

Disa firma brokerimi marrin përgjegjësinë për llogarinë tuaj dhe e shkatërrojnë atë në fund. Pra, sa herë që i jepni dikujt përgjegjësi, mbani vazhdimisht të përditësuar.

konkluzioni

Siç mund ta shihni, opsionet binare janë 100% legal. Pra, të gjitha thashethemet për paligjshmërinë e opsioneve binare nuk janë gjë tjetër veçse mashtrime. Disa vende kanë probleme të ndryshme me opsionet binare, por ata kurrë nuk e shpallën atë si një aktivitet të paligjshëm. 

Nëse dëshironi të tregtoni ligjërisht dhe të shmangni të gjitha tregtimet ilegale, ndiqni udhëzimet e mësipërme. Këto truke të thjeshta mund të jenë kaq të vlefshme në fund. 

Ka një numër të mirë mjetesh dhe platformash tregtare. Disa nga këto janë duke ngarkuar komisione të pakta. Sidoqoftë, nëse ato janë duke përmbushur udhëzimet e CFTC dhe SEC, ju duhet t'i përdorni ato në mënyrë efikase dhe të bëni tregtimin vetë. 

Shpresojmë, aspekti në lidhje me çështjen e ligjshmërisë së opsioneve binare është i qartë për ju.

Shihni artikujt tanë për vende të ndryshme:

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas