10 Sekretet më të mëdha të Tregtisë së Opsioneve Binare nga Pro Tregtarët


Tregtarët e opsioneve binare mund të fitojë 70% – 90% si kthim nga investimi. Megjithatë, me strategjitë e gabuara, ju mund të vazhdoni të humbni. Për të shmangur këto humbje të panevojshme, duhet të dini disa sekrete tregtare. Më poshtë janë disa nga këto sekrete.

Lista e sekreteve më të mëdha të tregtisë binare:

  • Ju nuk keni nevojë për lëvizje komplekse të tregut për të fituar para
  • Zgjidhni një ndërmjetës me reputacion me kthime të larta
  • Tregtoni gjithmonë aktivin me kthimin më të lartë
  • Zhvilloni një plan tregtar
  • Monitoroni dhe rregulloni strategjinë e tregtimit në përputhje me rrethanat 
  • Shmangni tregtimin gjatë kohës së vëllimit të ulët të tregut
  • Asnjëherë mos u përpiqni të kompensoni humbjet
  • Jini të kujdesshëm me asetet korrelative
  • Filloni nga e vogla dhe përparoni ngadalë
  • Mos i lini mënjanë llogaritë demo

1. Ju nuk keni nevojë për lëvizje komplekse të tregut për të fituar para

Me tregtimi i opsioneve binare, një lëvizje çmimi është e mjaftueshme për të fituar para - ideja themelore e opsioneve binare përqendrohet rreth një propozimi të thjeshtë "po" ose "jo". Pasi të mund të përcaktoni me të drejtë nëse një aktiv themelor do të jetë mbi një çmim të caktuar në një kohë të caktuar, mund të bëni një fitim të konsiderueshëm.

Oferta e opsioneve binare të propozimit "po" ose "jo" e bën atë një nga aktivet financiare më të thjeshta për t'u tregtuar. Pra, është gjithashtu i përshtatshëm për fillestarët dhe tregtarët me aftësi të ulëta.

Shumica e individëve tregtojnë instrumente si një opsion me kthim të lartë ose fiks, duke siguruar akses në indekse, mallra dhe aksione.

2. Zgjidhni një ndërmjetës me reputacion me kthime të larta

E juaja ndërmjetësi i opsioneve binare përcakton një pjesë të konsiderueshme të tregtimit të përvojës suaj. Për këtë arsye, është e rëndësishme të angazhoheni me ndërmjetës të regjistruar dhe me reputacion si Pocket Option. Agjentët e mirë jo vetëm që ofrojnë siguri, por gjithashtu sigurojnë që tregtarët e tyre të marrin kthime të larta.

Për të zgjedhur një ndërmjetës me reputacion, shikoni për sa vijon:

  • Transparenca e operacionit: Ndërmjetësi juaj duhet të jetë transparent në lidhje me standardet e tyre të sjelljes, duke përfshirë mënyrën se si ata sigurojnë se fondet e klientëve janë të sigurta dhe operacionet e përgjithshme.
  • Ndërfaqja e përdoruesit dhe funksionaliteti: A ka ndërmjetësi një ndërfaqe tërheqëse të përdoruesit? A janë të qarta dhe të klikueshme të gjitha lidhjet dhe butonat e disponueshëm në faqen e internetit? Nëse nuk janë, shmangni tregtimin me atë ndërmjetës.
  • Mundësia e tregtimit të llogarisë demo: Nëse jeni fillestar, tregtimi i llogarisë demo do t'ju ndihmojë të fitoni përvojë të konsiderueshme përpara se të përdorni paratë tuaja reale.
  • Konsiderata të tjera financiare: Vlerësoni komisionet e tregtimit të ndërmjetësit tuaj, opsionet e depozitimit dhe tërheqjes dhe tarifat e tjera.
Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
  • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
  • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
  • Platformë tregtare e nivelit profesional
  • Procesi i depozitimit të shpejtë
  • Aktivizon Tregtinë Sociale
  • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95%
  • Tërheqje të shpejta
  • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: Deri në 100%
12345
5/5
  • Depozita minimale $10
  • Llogari demo falas
  • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
  • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
  • Mbështetje 24/7

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
  • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
  • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
  • Platformë tregtare e nivelit profesional
  • Procesi i depozitimit të shpejtë
  • Aktivizon Tregtinë Sociale
  • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95%
  • Tërheqje të shpejta
  • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5/5
12345
Rendimenti: Deri në 100%
Përparësitë:
  • Depozita minimale $10
  • Llogari demo falas
  • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
  • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
  • Mbështetje 24/7
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

3. Tregtoni gjithmonë aktivin me kthimin më të lartë

Agjentët si Pocket Option zakonisht ofrojnë asete të ndryshme, duke përfshirë forex, mallra, aksione dhe kriptomonedha.

Forex, i njohur gjithashtu si FX, është një nga aktivet më të tregtuara në tregtimin e opsioneve binare. Me FX, ju mund të tregtoni kontrata opsionesh binare bazuar në çifte të ndryshme monedhash. Disa shembuj të këtyre çifteve janë:

  • EUR/USD
  • AUD/USD
  • USD/JPY
  • GBP/USD
  • USD/CHF
  • EUR/GBP

Mallrat janë një opsion i tregtisë binare me rrezik të ulët dhe të besueshëm. Në vend që të tregtoni naftë, arin, argjendin apo edhe kafenë në tregun financiar, duhet të parashikoni një herë lëvizjen e çmimeve të tyre. Tregtimi i aksioneve duke përdorur opsione binare ndjek një parim të ngjashëm që ju lejon të zgjidhni lëvizjen e mundshme të çmimit të një aksioni pa blerë vetë aksionin.

Kriptovalutat si Bitcoin mund të tregtohen me opsione binare. Ato janë aktive shumë të paqëndrueshme, kështu që ndryshimet e çmimeve të tyre ndodhin shpejt çdo ditë. Sidoqoftë, ato mund të japin fitimet më të larta, veçanërisht kur përdoren një ndërmjetës i besuar dhe i rregulluar.

4. Zhvilloni një plan tregtar

Pa një plan të mirë tregtimi, mundësia e humbjes është më e lartë se ajo e fitimit. Tregtarët e mirë përdorin strategji të mirëstrukturuara që përfshijnë parime efektive të menaxhimit të rrezikut. Për shembull, gjithmonë duhet të zbatoni urdhra të ndalimit të humbjeve për të reduktuar humbjet. Një plan i mirë tregtar ju lejon të dini se kur duhet të hyni dhe të dilni nga tregtia pa marrë vendime impulsive.

Kur zhvilloni një plan tregtar, ndërmerrni këto hapa për rezultate më të mira:

  • Hapi 1: Njihni tolerancën tuaj ndaj rrezikut dhe qëllimet e tregtimit.
  • Hapi 2: Zgjidhni metodën tuaj të tregtimit (ditë, lëkundje, pozicion ose scalping).
  • Hapi 3: Zgjidhni treguesit tuaj teknikë për të dalluar tendencat e tregut.
  • Hapi 4: Testoni përsëri strategjinë tuaj për të analizuar efektivitetin e saj.
  • Hapi 5: Zbatoni teknikat e menaxhimit të rrezikut.
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Monitoroni dhe rregulloni strategjinë e tregtimit në përputhje me rrethanat

Në tregtimin e opsioneve binare, duhet vazhdimisht merrni parasysh paqëndrueshmërinë e tregut, kushtet dhe tolerancën ndaj rrezikut. Këto konsiderata do të përbëjnë strategjinë tuaj tregtare, duke ju ndihmuar të maksimizoni fitimin.

Një pjesë e rëndësishme e monitorimit të strategjisë suaj është duke analizuar shkallën tuaj të fitimit. Nëse keni një shkallë të lartë fitimi, strategjia juaj funksionon, por nëse norma juaj e fitimit është e ulët, mund t'ju duhet të bëni disa rregullime. Rregullimet e zakonshme që bëjnë tregtarët përfshijnë:

  • Përdorimi i treguesve teknikë më të avancuar: Shembuj të këtyre treguesve teknikë janë Bollinger Bands, MACD, Moving Averages dhe RSI.
  • Rivlerësimi i pikave të hyrjes dhe daljes
  • Modifikimi i teknikave të menaxhimit të rrezikut: Shembuj të teknikave që duhen marrë parasysh janë përmasat e pozicionit, kontrolli emocional, përmasat e pozicionit dhe zgjedhja e ndërmjetësit të duhur.

6. Shmangni tregtimin gjatë kohës së vëllimit të ulët të tregut

Kur ka një vëllim të ulët tregu, ka një mundësi e lartë që tregtarët të përjetojnë humbje. Kjo për shkak se aktivet me volum të ulët të tregut nuk kanë likuiditet, gjë që është e rëndësishme për tregtarët. Pra, tregtarët më të shpeshtë të opsioneve binare humbasin para kur likuiditeti është i ulët.

Vëllimet e ulëta të tregut mund të nënkuptojnë gjithashtu interes nga vetëm disa pjesëmarrës në treg. Gjithashtu mund ta bëjë të vështirë fitimin, edhe kur bëni parashikime të sakta.

Një arsye tjetër që duhet të shmangni tregtimin gjatë kohës së vëllimit të ulët të tregut është që shmangni krijuesit manipulues të tregut. Këta krijues tregu janë zakonisht aktivë në aktive me volum të ulët si aksionet për të përfituar nga njerëzit e etur për të hyrë dhe dalë nga tregu.

7. Asnjëherë mos u përpiqni të kompensoni humbjet – Kuptoni menaxhimin e parave

Thelbi i menaxhimi i parave në opsionet binare tregtimi po zbaton teknika për të kufizuar rrezikun duke përmirësuar shpërblimin. Kjo gjithashtu do të thotë që ju duhet të mësoni të kontrolloni emocionet tuaja gjatë tregtimit të aktiveve. Mundohuni të kuptoni se humbjet janë një pjesë integrale e tregtimit dhe të mësuarit për t'i pranuar ato ndonjëherë mund t'ju ndihmojë të mbroni fitimin tuaj.

Të mësosh prej saj dhe të ecësh përpara është një mënyrë e mirë për të përballuar një humbje. Për shembull, nëse humbja juaj është për shkak të një gabimi strategjike, sigurohuni që të mos bëni të njëjtin gabim dy herë. Megjithatë, nëse humbja juaj është për shkak të një Arsyeja jashtë strategjisë si frika për të humbur (FOMO), përpiquni të ndiqni këto sugjerime:

  • Prano humbjen
  • Zhvilloni disiplinën tregtare
  • Vendosni qëllime personale tregtare
  • Qëndroni në planin dhe strategjinë e tregtimit
  • Investoni ose tregtoni vetëm shumat që mund të humbni
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

8. Jini të kujdesshëm me asetet ndërlidhëse

Kur tregtoni, ju duhet kini kujdes me pozicionet tuaja të hapura. Tradicionalisht, ekspertët këshillojnë të mos keni më shumë se tre pozicione të hapura. Por, meqenëse opsionet binare kanë një rrezik fiks për njëri-tjetrin, ju mund të hapni më shumë se tre pozicione nëse është e nevojshme. Sidoqoftë, sigurohuni që pasuritë tuaja të jenë të larmishme dhe të mos kenë asnjë formë korrelacioni.

Për shembull, Dollari amerikan zakonisht lëviz në drejtim të kundërt me euron dhe arin. Pra, nëse pozicioni juaj është vendosur gabimisht, ata mund të anulojnë njëri-tjetrin. Kjo mund t'ju bëjë të bini në humbje duke pasur një raport më të ulët pagese.

9. Filloni nga e vogla dhe përparoni ngadalë

Si fillestar, ju duhet të filloni pak përpara se të vendosni të shkoni në tregtimin e gjithanshëm. Ju mund të mësoni shumë nga udhëtimi juaj që shtrihet përtej njohurive teorike. Për shembull, mënyra e vetme e përshtatshme për praktikoni disiplinën gjatë tregtimit është për të fituar një përvojë tregtare. Tregtimi i shumave të mëdha dhe humbja në një kohë të hershme mund t'ju dekurajojë që të qëndroni të qëndrueshëm.

Pasi të keni kryer tregti të shumta dhe të jeni të kënaqur me normën tuaj të fitimit, mund të filloni të tregtoni shuma më të mëdha. Megjithatë, mos harroni kurrë mbani të ulët përqindjen e rrezikut kur tregtoni.

10. Mos i lini mënjanë llogaritë demo

Agjentët me reputacion ofrojnë llogari demo për t'ju ndihmuar të njiheni me softuerin ose tregtimin në tërësi. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se rezultatet e simuluara nga tregtimi demo ndryshojnë nga rezultatet reale. Pjesërisht, kjo është për shkak se tregtimi demo nuk përfshin para të vërteta dhe zakonisht mund t'i kontrolloni më mirë emocionet tuaja.

Në varësi të ndërmjetësit tuaj, ekzistojnë tre lloje kryesore të llogarive demo - llogaritë demo të bazuara në depozita, llogaritë demo pa depozita dhe llogaritë demo me kohë. Pavarësisht nga lloji që ofrojnë, të gjitha ato ofrojnë një ndjenjë sesi funksionon tregtimi i opsioneve binare pa bërë asnjë depozitë aktuale.

Pyetjet më të bëra në lidhje me temën:

Cilat janë opsionet binare?

Opsionet binare janë një opsion tregtimi që ose paguan një shumë fikse ose asgjë fare. Ai bazohet vetëm në parashikimin e tregtarit për vlerën e një aktivi themelor në një datë të paracaktuar. Shembuj të aktiveve të tregtueshme janë kriptovalutat, forex dhe mallrat.

Si të njihni ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare?

Për të njohur ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare, duhet të rishikoni rregulloren dhe reputacionin e tyre. Konfirmoni nëse ato janë të rregulluara nga organe si Autoriteti Ndërkombëtar i Shërbimit Mwali (MISA) i cili rregullon Pocket Option. Ju gjithashtu mund të kontrolloni për rishikimet e tregtarëve të tjerë për të njohur historikun e tyre në industri.

A janë të dobishëm sinjalet e opsioneve binare?

Po, sinjalet e opsioneve binare janë të dobishme për tregtarët fillestarë që nuk janë shumë të njohur me tregjet financiare. Sidoqoftë, në planin afatgjatë, është ende e rëndësishme që këta tregtarë të mësojnë strategjinë e tyre tregtare për të shmangur mbështetjen e tepërt në sinjale.

Sa mund të bëj tregtimin e opsioneve binare?

Mund të bëni opsione binare të tregtimit të kthimit 70% në 85%. Pra, për shembull, nëse do të tregtonit me një ndërmjetës dhe vendosni të investoni $1,000, mund të bëni çdo gjë nga $700 në $850 në fitim.

A mund të filloj të tregtoj opsione binare pa përvojë?

Po, opsionet binare janë të përshtatshme për fillestarët. Thjeshtësia e propozimit "po" ose "jo" e bën atë të arritshëm dhe ndërmjetësit me reputacion shpesh ofrojnë llogari demo për praktikë.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment