A mundet një ndërmjetës i opsioneve binare të manipulojë çmimet?


Po, ndërmjetësit e opsioneve binare mund të manipulojnë çmimet — një fakt i mirë-dokumentuar nga dukuri të shumta në të kaluarën dhe i mbështetur nga raportet e përdoruesve që detajojnë përvojat e tyre, duke përfshirë prova bindëse. Fatkeqësisht, disa incidente janë të fundit si këtë vit. Udhëzuesi ynë do t'ju tregojë se si të qëndroni të sigurt gjatë tregtimit.

Gjëra të mira për të ditur rreth manipulimit të çmimeve të ndërmjetësit

 • Dihet se ndërmjetësit e opsioneve binare manipulojnë çmimet, duke ndikuar në përfitimin dhe besimin e tregtarëve në treg
 • Të kuptuarit e taktikave të zakonshme të manipulimit, të tilla si vonesat e ekzekutimit dhe rregullimet e çmimit të skadimit, mund t'i ndihmojnë tregtarët të mbrohen nga humbjet e mundshme
 • Zgjedhja e një ndërmjetësi me reputacion me praktika transparente dhe një histori të fortë në komunitetin e opsioneve binare është thelbësore për të mbrojtur investimet tuaja
 • Ndërmjetësuesit mund të përdorin taktika mashtruese si p.sh pretendime të ekzagjeruara për ROI dhe sinjale tregtare të manipuluara, duke theksuar rëndësinë e kujdesit të duhur përpara se të zgjidhni një platformë tregtare
 • Ndërgjegjësimi për rreziqet e manipulimit dhe vendimmarrja e informuar mund t'i fuqizojë tregtarët të lundrojnë në tregun e opsioneve binare në mënyrë të sigurt dhe me përgjegjësi

Si manipulojnë çmimet ndërmjetësit e opsioneve binare

Ekziston një thënie e njohur në kazino se 'shtëpia fiton gjithmonë', e cila për fat të keq vlen për agjentët e opsioneve binare. Agjentët e opsioneve binare kanë në thelb një "përparësi" ndaj tregtarëve, me një strukturë pagese që favorizon ndërmjetësin (shtëpinë). Kjo rezulton në një probabilitet më të ulët të fitimeve të qëndrueshme afatgjatë për tregtarët.

Sidoqoftë, për disa ndërmjetës, ky avantazh i qenësishëm nuk është i mjaftueshëm. Ata përdorin praktika manipuluese që anojnë më tej “shanset” në favor të tyre në kurriz të tregtarëve.

Këtu janë tre nga mënyrat më të zakonshme që një ndërmjetës mund të manipulojë çmimet: 

1. Manipulimi i ekzekutimit

Kjo metodë e parë krijon një vonesë "të lehtë" dhe shpesh të padukshme në ekzekutimin e tregtimeve tuaja kur vendosni të vini bast në lëvizjen e një aktivi. Duke vonuar ekzekutimin e tregtisë, një ndërmjetës mund të ekzekutojë tregtinë me një çmim pak më të ndryshëm nga ai që keni parë kur keni vendosur porosinë.

Ndërsa ky ndryshim mund të duket "i parëndësishëm" për një tregti, ai mund të ndikojë jashtëzakonisht shumë në përfitueshmërinë afatgjatë të një tregtari pasi pa vetëdije i vendosni çmimet tuaja në nivele çmimesh më pak të dëshirueshme. Kjo është veçanërisht e rrezikshme për fillestarët, të cilët mund të mos e kuptojnë se kjo po vazhdon derisa të jetë tepër vonë.

2. Manipulimi i çmimit të skadimit

Së dyti, një metodë tjetër është të manipuloni çmimin e skadimit në fund të kornizës kohore të caktuar. Shumë tregtarë raportojnë se janë dëshmitarë të një rregullimi të papritur të nivelit të skadimit të një opsioni për të siguruar që tregtia të mbyllet "nga paratë", duke i mohuar kështu tregtarit fitimin e tij shumë të merituar. Vini re se kjo është veçanërisht e përhapur në rastet kur opsioni është afër "kufirit" midis "në para" dhe "nga paratë", pasi është më e vështirë të vërehet edhe për tregtarët me përvojë.

Si të mbroni veten nga manipulimi i ndërmjetësit binar:

Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten kundër këtyre taktikave të manipulimit është të zgjidhni një ndërmjetës me një reputacion të fortë në komunitetin e opsioneve binare. Me këtë, këtu janë tre ndërmjetësve të njohur për integritetin dhe transparencën e tyre:

Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 90%+
12345
5.0/5
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 5
 • Rendiment i lartë 90%+

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 90%+
Përparësitë:
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 5
 • Rendiment i lartë 90%+
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

1. Pocket Option

I njohur për platformën e tij miqësore për përdoruesit, Pocket Option është vendosur si një emër i besuar në komunitetin e opsioneve binare.

Një kuadër i gjerë rregullator, modele çmimesh transparente dhe ekzekutime të shpejta dhe të sakta tregtare sigurojnë që tregtarët të kenë mjetet dhe një mjedis të drejtë për tregtimin e suksesshëm të opsioneve binare.

2. Quotex

Së dyti, Quotex njihet për prioritizimin e kushteve të barabarta tregtare. Platforma e saj është projektuar rreth transparencës, duke u ofruar tregtarëve të dhënat më të fundit dhe të sakta të disponueshme. Kjo qasje e bën Quotex një ndërmjetës të besuar në komunitetin e opsioneve binare.

3. Deriv

Së fundi, me mbi dy dekada përvojë, Deriv dallohet me mjete të avancuara për ekzekutim të saktë dhe të drejtë të tregtisë. Për më tepër, ajo ka siguruar një mjedis tregtar transparent duke ofruar mbështetje të fuqishme për tregtarët e saj.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Taktika të tjera manipuluese të ndërmjetësve binare

Përveç manipulimeve të ekzekutimit dhe çmimit të skadimit, disa ndërmjetës të opsioneve binare përdorin gjithashtu taktika mashtruese të veçanta. Më poshtë janë tre nga këto taktika të dokumentuara:

1. Manipulimi i kthimit të investimit (ROI).

Së pari, disa ndërmjetës reklamojnë ROI tepër të lartë që disa tregtarë supozohet se kanë arritur në platformat e tyre. Kjo taktikë marketingu shpesh synon publikun, veçanërisht fillestarët mbresëlënës, me pak kuptim të opsioneve binare. Ai shtrembëron perceptimin e "rrezikut" dhe "shpërblimit" duke theksuar vetëm anën e sipërme - një shifër e çuditshme ose një shifër krejtësisht të fabrikuar - duke injoruar anën negative, duke përfshirë realitetin që shumica e tregtarëve të opsioneve binare humbasin para. Rrjedhimisht, i bën fillestarët të besojnë se fitimi i parave në opsionet binare është 'i lehtë' dhe 'i shpejtë', duke mos marrë parasysh nevojën për menaxhim të duhur të tregtisë.

2. Manipulimi i sinjaleve tregtare

Së dyti, sinjalet e tregtimit janë "rekomandime" ose "sugjerime" që ndihmojnë tregtarët të vendosin se kur të blejnë ose shesin dhe cilat aktive të tregtojnë. Disa ndërmjetës propozojnë këto sinjale tregtare për një prim si një shërbim me vlerë të shtuar për të përmirësuar "dukshëm" shanset e tregtarëve për të bërë tregti fitimprurëse.

Megjithatë, pavarësisht nga "ndihma" e supozuar e këtyre sinjaleve, integriteti i ndërmjetësit shpesh rrezikohet. Në disa raste të raportuara, ndërmjetësit i manipulojnë qëllimisht këto sinjale në dobi të tyre, veçanërisht kur modelet e tyre të të ardhurave përfitojnë nga humbjet e tregtarëve - një konflikt i qartë interesi.

Për të mos përmendur që këto sinjale tregtare gjithashtu mund t'i bëjnë fillestarët të besojnë se mund të mbështeten vetëm në këto rekomandime dhe se nuk kërkohet kujdes i duhur dhe menaxhim i duhur tregtar.

3. Manipulimi i tregtimit të kopjeve

Së fundmi, tregtimi i kopjimit është një veçori unike e ofruar nga ndërmjetësit e opsioneve binare që lejojnë tregtarët të "përsërisin" automatikisht tregtitë e të tjerëve (shpesh tregtarë me sa duket të suksesshëm dhe me shumë përvojë). Çuditërisht, ky mund të jetë një opsion shumë i dëshirueshëm për tregtarët që kërkojnë një drejtim të qartë apo edhe një strategji pasive. 

Megjithatë, autenticiteti i këtyre "tregtarëve ekspertë" është shpesh në pikëpyetje. Disa ndërmjetës kanë qenë të njohur për krijimin e "profileve të tregtarëve të rremë", të kompletuar me sukses të fryrë ose norma të suksesit dhe falsifikimin e historisë "të jashtëzakonshme" të tregtimit.

Fatkeqësisht, këto profile të rreme mund t'i tërheqin tregtarët të imitojnë strategji që jo vetëm janë të fabrikuara, por edhe larg të qenit të suksesshme, duke çuar në humbje masive. 

konkluzioni

Duke thënë të gjitha këto, ne mund të shohim se sa shkatërruese janë këto taktika manipuluese, të cilat disa ndërmjetës të opsioneve binare i përdorin për të fituar një avantazh të padrejtë ndaj përdoruesve të tyre (tregtarëve). Fatkeqësisht, kjo është kryesisht për shkak të rregulloreve asimetrike të zbatuara për ndërmjetësit e opsioneve binare, duke i lejuar ata të kryejnë këto veprime mashtruese pa masat mbrojtëse të zakonshme në tregje të tjera (siç është tregu i aksioneve ose Forex). Kështu, është thelbësore të zgjidhni një ndërmjetës me reputacion për të mbrojtur veten nga rënia viktimë e këtyre aktiviteteve mashtruese.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet më të bëra në lidhje me çmimet e ndërmjetësit:

Si mund ta mbroj veten nga taktikat e manipulimit të përdorura nga ndërmjetësit e opsioneve binare?

Zgjedhja e një ndërmjetësi me reputacion me një histori të fortë integriteti dhe transparence është mbrojtja më e mirë kundër taktikave të manipulimit. Kërkoni ndërmjetës si Pocket Option, Quotex ose Deriv, të cilët njihen për mjediset e tyre të tregtimit të ndershëm dhe modelet transparente të çmimeve. Për më tepër, edukimi i vetes për rreziqet dhe shenjat paralajmëruese të manipulimit mund t'ju ndihmojë të merrni vendime të informuara dhe të mbroni investimet tuaja.

Cilat janë disa taktika të zakonshme të manipulimit të përdorura nga ndërmjetësit e opsioneve binare?

Agjentët e opsioneve binare mund të përdorin taktika të ndryshme për të manipuluar çmimet dhe për të mashtruar tregtarët. Disa taktika të zakonshme përfshijnë manipulimin e ekzekutimit, çmimin e skadimit, kthimin e investimit (ROI), sinjalet e tregtimit dhe tregtimin e kopjeve. Të qenit i vetëdijshëm për këto taktika mund t'i ndihmojë tregtarët të njohin dhe shmangin mashtrimet e mundshme.

Si e manipulojnë ndërmjetësit ekzekutimin në avantazhin e tyre?

Brokerët mund të manipulojnë ekzekutimin duke futur vonesa në ekzekutimin e tregtimeve, duke rezultuar në ekzekutimin e transaksioneve me çmime pak më të ndryshme nga sa pritej. Kjo mund të ndikojë në përfitimin e një tregtari, veçanërisht nëse tregtari nuk është në dijeni të manipulimit. Fillestarët janë veçanërisht të prekshëm ndaj kësaj taktike, pasi ata mund të mos njohin dallimet delikate në ekzekutimin e tregtisë.

Çfarë është tregtimi i kopjeve dhe si e manipulojnë atë ndërmjetësit?

Tregtimi me kopje i lejon tregtarët të përsërisin automatikisht tregtitë e të tjerëve. Disa ndërmjetës krijojnë profile të rreme tregtarësh me norma të fryra suksesi dhe histori për të joshur tregtarët që të kopjojnë strategjitë e tyre. Ky manipulim mund të çojë në humbje të konsiderueshme për tregtarët që nuk dyshojnë, të cilët mbështeten në strategji të fabrikuara ose të pasuksesshme tregtare.

Pse është thelbësore të zgjidhni një ndërmjetës me reputacion në tregtimin e opsioneve binare?

Zgjedhja e një ndërmjetësi me reputacion është thelbësore për të mbrojtur veten nga aktivitetet mashtruese dhe taktikat e manipulimit. Agjentët me reputacion i përmbahen rregullave strikte, ofrojnë mjedise tregtare transparente dhe u japin përparësi interesave më të mira të klientëve të tyre. Duke zgjedhur një ndërmjetës të besuar si Pocket Option, Quotex ose Deriv, tregtarët mund të zbusin rreziqet dhe të tregtojnë me besim në një treg të drejtë dhe të sigurt.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment