Opsionet binare kundër basteve të përhapura – Cili është ndryshimi?

Bastet e përhapura u prezantuan nga Stuart Wheeler, themeluesi i IG Index ndërsa punonte në dyshemenë e vjetër. Bursa e Londrës. Ai në thelb ofroi kontrata të së ardhmes që kishin dallimin e një vlere të ndryshueshme. Që atëherë, industria e basteve të përhapura ka lulëzuar veçanërisht në MB, ku fitimet e basteve të përhapura janë pa taksa.

Opsionet binare janë një ofertë më e fundit me pakicë brenda sektorit financiar dhe gjithashtu shkojnë me emrin e basteve binare. Kjo formë spekulimi në treg merr formën e një basti me shanse fikse për një çmim aktiv të ardhshëm. Basti mund të jetë që të jetë mbi ose nën një çmim të caktuar në një kohë të caktuar në të ardhmen kur basti skadon, ose një sërë specifikimesh të tjera, p.sh. çmimi i aktivit duhet të jetë ndërmjet dy çmimeve (goditjeve) në skadencë.

Forma të tjera të opsioneve binare përfshijnë opsionet e 'prekjes' ku basti fiton ose rrëzohet (humbet) sapo të arrihet një goditje e paracaktuar.

Shembull i basteve të përhapura:

 • Tregtimi me leva
 • Fitoni më shumë fitim nëse çmimi lëviz në drejtimin tuaj
 • Kufijtë kohorë afatgjatë
 • Asnjë fitim i kufizuar

Shembull i opsioneve binare:

Binary-Options-shembull
Binary-Options-shembull
 • Asnjë levë
 • Koha e fiksuar e skadimit (afatgjatë dhe afatshkurtër)
 • Fitimi i kufizuar
 • Rrezik i kufizuar
 • Ju duhet vetëm 1 pikë lëvizje për të fituar tregtinë

Shpërthim në interes

Edhe pse të dyja të ardhmes kryesore dhe opsionet binare kanë ekzistuar prej shekujsh në një format ose në një tjetër, shpërthimi i fundit i interesit për këto instrumente nga tregu me pakicë ka qenë aspak i jashtëzakonshëm me IG Group duke u kapitalizuar në bursën e Londrës mbi 1 miliard £.

Bastet e përhapura çuan akuzën por opsionet binare janë shpërndarë me shpejtësi dhe, siç mund të vërehet nga grafiku i mëposhtëm i Google Trends, kanë tejkaluar plotësisht bastet e përhapura në kërkimet në Google.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

123455/5

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 94%
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

Zhvillimi i ardhshëm:

A mund të vazhdojë kjo gjeneratë e interesit? Nadex, shkëmbimi i opsioneve binare me bazë në Çikago dhe një degë e IG Group në pronësi të 100%, më 8 prill njoftoi se vëllimi i tremujorit të parë 2014 ishte rritur me 49,81 TP2T gjatë së njëjtës periudhë në 2013. Kjo është një rritje e mirë, por jo befasuese duke pasur parasysh risinë e instrumentit; Rritja e tregjeve të derivateve në përgjithësi rritet në mënyrë eksponenciale në fazat e hershme, kështu që i njëjti numër vitin e ardhshëm ka të ngjarë të jetë më i lartë. Tregu i opsioneve binare të shitjes me pakicë OTC duket se po kalon nga forca në fuqi gjithashtu. Megjithatë, ajo që ka të ngjarë të nxisë interes të mëtejshëm dhe vëllime më të larta të tregtimit të opsioneve binare është sofistikimi i shtuar i produkteve që ofrohen.

Opsionet binare aktualisht tregtohen në skajet e kundërta të spektrit për sa i përket sofistikimit të produktit dhe tregtarit: në ekstremet më të pa sofistikuara të shitjes me pakicë, dominojnë instrumentet Over & Under, në opsionet më profesionale të barrierave të skajshme të tregut ndërbankar FX mbizotërojnë. Midis këtyre dy skajeve është një zbrazëti që ka të ngjarë të mbyllet nga opsionet binare më profesionale dhe të sofistikuara që i ofrohen klientit me pakicë.

Ndërsa konkurrenca midis platformave nxehet, kthimet në ofertë për tregtarët do të bëhen më konkurruese duke tërhequr tregtarin më të zgjuar të ditës në parti.

Në të njëjtën kohë, ofruesit e platformave do të duhet të përmirësojnë lojën e tyre për sa i përket instrumenteve që ofrohen; Mbi dhe Nën do të bëhen të zakonshme. Në tregjet e zakonshme të opsioneve konvencionale, ndoshta +80% e vëllimit është në formën e strategjive të strukturuara të opsioneve, të tilla si përhapja e thirrjeve/vënës, straddles dhe mbytet, fluturat dhe kondoret, kështu që është qartësisht kuptim që platformat e opsioneve binare të zgjerojnë portofolin e tyre të strategjive që ofrojnë. .

Tregu i opsioneve binare nuk është i ndezur, ai po kalon forca në fuqi me një hendek të madh për të mbushur midis përdoruesve rekreativë me pakicë dhe tregut financiar më të sofistikuar në ekzistencë, tregut ndërbankar të opsioneve FX. Kohë emocionuese janë përpara………….

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas