Koha më e mirë për të tregtuar opsionet binare: orët e tregut të shpjeguara


Koha optimale për të tregtuar opsionet binare është midis 8:00 - 11:00 GMT dhe 14:00 - 21:00 GMT, që përkon me orët e punës të bursave evropiane dhe amerikane. Gjatë këtyre periudhave, vëllimi i tregtimit dhe likuiditeti i tregut janë në kulmin e tyre.

Ky aktivitet i rritur u ofron tregtarëve binare mundësitë më të mira për tregti fitimprurëse, pasi lëvizjet e tregut janë më të favorshme dhe më të parashikueshme.

Faktet kryesore rreth kohës më të mirë për të tregtuar opsionet binare:

 • Mundësitë kryesore të tregtimit binare: Tregtimet binare më fitimprurëse zbulohen shpesh gjatë orëve të pikut të funksionimit të bursave kryesore.
 • Koha ndryshon sipas aktivit: Koha optimale e tregtimit mund të ndryshojë ndjeshëm në varësi të aktivit specifik që po tregtoni. Çdo aktiv ka orët e veta të pikut të tregtimit, të ndikuar nga aktiviteti në tregun e tij përkatës.
 • Shmangni periudhat me volum të ulët: Shmangni tregtimin kur bursat janë të mbyllura ose gjatë periudhave me volum të ulët tregtimi. Gjatë këtyre kohërave, lëvizjet e tregut mund të jenë të paparashikueshme dhe mungesa e likuiditetit mund të çojë në kushte më pak të favorshme tregtimi.
 • Lundrimi i hapjeve të tregut: Tregoni kujdes kur hapet tregu, pasi kjo kohë shpesh karakterizohet nga luhatshmëri e lartë.
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Kur është koha më e mirë për të tregtuar opsione binare?

Ju mund të pyesni veten se si është e mundur të përcaktohen kohët më të mira të tregtimit pa i ditur preferencat e secilit tregtar. Realiteti është se disa tregtarë lulëzojnë në tregje me paqëndrueshmëri të lartë dhe me volum të lartë, ndërsa të tjerë shkëlqejnë në kushte me paqëndrueshmëri të ulët dhe me volum të ulët.  

Kuptimi i stilit tuaj të tregtimit dhe karakteristikave të periudhave të ndryshme të tregut është thelbësor për identifikimin e kohërave ideale për aktivitetet tuaja tregtare binare. Ajo që ju pëlqen të tregtoni gjithashtu ndikon në orarin e tregtimit që do të funksionojë më mirë për ju. Çfarë asetesh planifikoni të tregtoni?

Të gjitha oraret e tregtimit bazohen në këto parime strategjike. Gjatë natës, vëllimi i tregtimit në bursën e një vendi zakonisht mbetet i ulët. Në të kundërt, gjatë ditës, vëllimi rritet ndjeshëm. Kuptimi i këtij modeli është thelbësor. Tani, le të eksplorojmë kohët më të mira për të tregtuar opsionet binare.

Orari më i mirë për monedhat:

Rajon:Koha e fillimit:Koha e përfundimit:
Nju Jork (USD)8.00 EST17.00 EST
Londër (GBP)3.00 EST12.00 EST
Tokio (JPY)ora 19.00 EST4.00 EST
Evropë (EUR)2.00 EST11.00 EST

Tregtimi nga 5 e mëngjesit deri në 12 pasdite (GMT) 

 • EUR/JPY
 • GBP/USD
 • USD/CAD
 • NZD/USD
 • USD/JPY

Tregtimi nga ora 12 pasdite deri në 7 pasdite (GMT)

 • EUR/USD
 • AUD/USD
 • NZD/USD
 • USD/CHF
 • USD/CAD 
 • GBP/USD
 • GBP/JPY
 • EUR/GBP

Tregtimi nga 7 pasdite deri në 5 të mëngjesit (GMT)

 • USD/CHF
 • USD/CAD
 • GBP/USD
 • EUR/JPY
 • NZD/USD

Nga këto, shumica forex tregtimet kryhen nga ora 12:00 deri në orën 19:00 GMT. 

Orari më i mirë për mallra:

Mallrat:Koha e fillimit:Koha e përfundimit:
misër9.30 EST13.15 EST
Naftë bruto9.00 EST14.30 EST
Argjendi8.25 EST17.15 Vlerësohet
Ari8.20 EST17.15 EST
Gazit natyror9.30 EST17.15 EST

Orari më i mirë për stoqet dhe indekset:

Stoqet & indeksetKoha e fillimit:Koha e përfundimit:
SHBA 9.30 EST16.30 EST
Evropë2.00 EST11.00 EST

Identifikimi i periudhave aktive të mbivendosura në tabelë ju mundëson të dalloni pa mundim boshllëqet e mbylljes, pistës dhe shkëputjes. Profesionistët rekomandojnë këtë afat kohor bazuar në kërkime të gjera.

Tregtarët shpesh pyesin veten për kohën optimale të tregtimit për opsionet binare, si dhe për platforma specifike si Pocket Option ose Quotex. Le të shqyrtojmë se si mund t'i përdorni në mënyrë efektive këto dritare kryesore tregtare.

 • Për tregtarët që dëshirojnë të tregtojnë në opsionet binare të bursave amerikane dhe britanike, koha më e mirë është midis orës 8.00 dhe 12.00 EST. Këtu do të zbatohen si strategjitë me volum të ulët ashtu edhe atë me volum të lartë.
 • Për tregtarët britanikë dhe japonezë, koha më e mirë për të tregtuar opsionet binare është midis 3.00 dhe 4.00 EST. Gjatë kësaj ore regjistrohen shumë lëvizje, ndaj ekspertët sugjerojnë të jeni aktiv atëherë.
 • Nëse i përkisni ndonjë vendi tjetër dhe dëshironi të investoni në këto bursa binare të aksioneve, me siguri duhet të zgjoheni natën. Së pari, hulumtoni vendin e aksioneve të preferuar për ju. Pastaj rregulloni orarin me tuajin.
 • Zakonisht, koha më e mirë për tregtimin binare në Indi është rreth orës 7.00–12.00 GMT dhe 18.00–0.00 GMT. Këtu, shumica e tregtarëve janë aktivë, duke ju lejuar të merrni pjesë në një treg shumë të paqëndrueshëm me shumë mundësi për të vendosur tregtitë tuaja.

Këto plane janë të zbatueshme për tregtimin e opsioneve binare në bursë. A keni menduar ndonjëherë për tregtimin e monedhës? Tregtimi i monedhës merret nën tregtimin e bursës. Tregtimi binar i monedhës është i hapur 24×7. 

Shembull i llogaritjes: Orët më të mira për të tregtuar opsionet binare në Indi

Për të llogaritur kohën më të mirë për tregtimi binare në Indi, duhet të shtoni +5 orë në orën normale GMT. Oraret më të mira të tregtimit binare prej 8.00 – 11.00 GMT dhe 14.00 – 21.00 GMT janë llogaritur në orën 13.30 – 16.30 dhe 19.30 – 2.30 Ora e re Dheli për Indinë.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pse janë të rëndësishme orët e tregut të opsioneve binare për tregtarët?

#1 Zonë e ndryshme kohore

Ndikimi i zonave të ndryshme kohore është i rëndësishëm në tregëtim, edhe pse bursat më aktive të aksioneve të shtëpive - të tilla si shkëmbimet amerikane, japoneze dhe britanike - funksionojnë sipas orareve të tyre përkatëse.

Tregtimi i opsioneve binare, duke qenë pjesë e bursës, ofron fleksibilitet në kohë. Për shkak të natyrës së tij globale, diapazoni kohor mund të ndryshojë në varësi të llojit të tregtimit të opsioneve binare në të cilat jeni të angazhuar.

Merrni parasysh këtë skenar: nëse jeni duke tregtuar në mënyrë aktive gjatë orarit të tregtimit të opsioneve binare të bursës japoneze ndërsa jeni në Amerikë, përpjekja për të tregtuar në bursën amerikane në atë kohë do të ishte e kotë. Respektimi i kohërave specifike të tregtimit është thelbësor për maksimizimin e fitimeve pavarësisht vendndodhjes.

#2 Vëllimi i Tregtarëve dhe Tregtisë

Faktorë të shumtë kontribuojnë në paqëndrueshmërinë e tregut. Ndërsa paqëndrueshmëria shpesh tregon rënie të papritur të çmimeve, ajo përfshin gjithashtu rritje të papritura në çmimet e aksioneve ose të monedhës. Prandaj, një tregtar me përvojë duhet të fokusohet në aktivitetet konstruktive të tregut.

Siç u përmend më parë, tre bursat kryesore vendase operojnë në zona të ndryshme kohore, duke çuar në mbivendosje kohore. Tregtarët profesionistë zakonisht tregtojnë nëpër tregje të shumta.

Megjithatë, çfarë ndodh kur vëllimi i tregtimit zvogëlohet për shkak të mbivendosjes së zonave kohore? Ky reduktim i pjesëmarrjes së tregtarëve në mënyrë të pashmangshme zvogëlon volumin e tregtimit, duke penguar paqëndrueshmërinë pozitive. Prandaj, përcaktimi i kohës optimale për tregtimin binare është thelbësor. Vëllimi më i madh i tregtarëve lidhet me rritjen e paqëndrueshmërisë, duke ndikuar përfundimisht në dinamikën e tregut.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si të përdorni kohët e tregtimit binare në mënyrë efikase?

Tani që e kuptoni qartë Tregtia binare herë, është koha për ta vënë atë njohuri në veprim. Agjentët mund të bëjnë gabime, dhe fillestarët janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj gabimeve të kushtueshme. Prandaj, respektoni udhëzimet e mëposhtme për një përvojë tregtare fitimprurëse.

#1 Luaj me efikasitet dhe strategjik

Pasja e strategjive efektive është thelbësore kur lundroni në një platformë tregtare, veçanërisht në tregtimin binare. Përpara se të vazhdoni, sigurohuni për efikasitetin e strategjive tuaja. Nëse mund të ruani konsistencën me strategjinë tuaj, ju presin rezultate fitimprurëse.

Zgjidhni një kornizë kohore specifike, mundësisht një periudhë të mbivendosur, si për shembull midis shkëmbimeve binare të aksioneve britanike dhe amerikane. Kufizoni fokusin tuaj në një ose dy orë brenda kësaj mbivendosjeje. Shmangni tejkalimin e këtij afati kohor.

Kryeni një hulumtim të plotë të tregut mbi kushtet mbizotëruese në këto vende dhe monitoroni lëvizjet e pipeve. Synoni për një minimum prej 15 pips, pasi ndjekja e fitimeve më të larta shpesh çon në humbje.

Tregtimi brenda një afati kohor të kufizuar mund të shkaktojë presion, duke shkaktuar gabime në respektimin e strategjisë. Qëndroni të disiplinuar dhe shmangni devijimet nga plani juaj, pavarësisht faktorëve të jashtëm. Qëndroni të përqendruar dhe të palëkundur në qasjen tuaj, edhe nëse koha lejon mundësi të mëtejshme tregtimi.

#2 Përdorni kohën e hershme të tregtimit binare

Duke pasur parasysh kohën optimale për tregtimin binare, këshillohet të mos prisni deri në minutën e fundit. Në vend të kësaj, përgatituni të paktën një orë përpara për të hartuar një strategji efektive. Truri juaj është pasuria juaj më e vlefshme në këtë përpjekje.

Meqenëse tregtimi binar varet nga dinamika e tregut dhe përfshin tregtarë nga vende të ndryshme, qëndrimi në krah të kushteve aktuale të tregut mund të jetë sfidues. Qëndroni të informuar duke ndjekur analizat e ekspertëve dhe duke u siguruar që mjetet tuaja të tregtimit janë lehtësisht të arritshme.

Ndërsa shumë tregtarë mund të konkurrojnë për mundësi gjatë orëve të pikut, jo të gjithë do të shfaqin të njëjtin nivel angazhimi. Përqafoni konceptin e 'orëve të mbivendosura' dhe përdorni këtë kohë kryesore për të ekzekutuar strategjinë tuaj me përpikëri, duke u pozicionuar si një kampion tregtar.

#3 Mos e shtyni fatin tuaj

Kjo nuk ka të bëjë me gjetjen e orëve më të mira për tregtimin binare; është për ty. Në fund të fundit, veprimet tuaja përcaktojnë suksesin ose dështimin tuaj të tregtimit. Bixhozi me fat është kurthi më i madh në tregti, dhe e dallon atë nga vetë kumari.

Shmangni nënshtrimin ndaj lakmisë për përfitime më të mëdha. Mos harroni, në tregti, cilësia triumfon mbi sasinë. Jini të kënaqur edhe nëse fitoni vetëm 15 pika në tregtimin e opsioneve binare. Pas një hulumtimi të plotë, konsideroni të synoni për një maksimum prej 20 pips.

Eksploroni tregtimin me shumë aktive në vend që të mbi-tregtoni në një aksion të vetëm ose kriptomonedhë si Bitcoin. Diversifikimi i tregtimeve tuaja nëpër aksione ose rajone të ndryshme ofron më shumë mundësi, por zgjedhja e kujdesshme është thelbësore.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tregjet e aksioneve dhe koha e tyre

Tregtimet maksimale bëhen duke përdorur bursat. Këto katër tregje konsiderohen si tregjet kryesore të aksioneve:

 • Tregu i aksioneve të Nju Jorkut
 • Tregu i aksioneve të Tokios
 • Tregu i aksioneve të Londrës
 • Tregu i aksioneve të Hong Kongut
 • Tregu i aksioneve të Sidneit 

Kuptimi i kohës së tregtimit binar të tregut është thelbësor pasi këto tregje funksionojnë në orare të ndryshme, duke hapur dhe mbyllur në intervale të ndryshme. Aktiviteti i tregut korrespondon me vendndodhjen ose zonën tuaj kohore, me çdo treg që mbetet i hapur për rreth 9 orë.

Në përputhje me zonën e Greenwich Mean Time (GMT), tregu i Sidneit fillon tregtimin ndërsa tregu i Nju Jorkut përfundon. Për më tepër, tregu i Londrës mbivendoset me tregjet e Tokios dhe Nju Jorkut, duke lehtësuar mundësitë e vazhdueshme të tregtimit gjatë gjithë ditës.

Këtu është koha e tregut të aksioneve:

 • Sidnej – Nga 9 pasdite deri në 6 të mëngjesit GMT 
 • Tokio- 23:00 deri në 8 të mëngjesit GMT
 • Londër - 7 e mëngjesit deri në 4 pasdite GMT
 • Nju Jork - 12 pasdite deri në 9 pasdite GMT
 • Hong Kong - 1:30 deri në 8 të mëngjesit GMT  

Kjo ju lejon të tregtoni opsionet binare 24/7, duke ju lejuar të fitoni para në çdo kohë.

Shikoni videon time për shembuj:

Në çfarë ore mbyllet tregu binar?

Opsionet binare përfaqësojnë një treg dinamik me një bollëk aktivesh të tregtueshme. Megjithatë, disponueshmëria e këtyre aseteve ndryshon për shkak të zonave të ndryshme kohore në mbarë globin.

Në tregun binar, forex dhe aksionet dëshmojnë një aktivitet të rëndësishëm tregtar, veçanërisht gjatë mbivendosjes së orëve kryesore të tregut të aksioneve.

Aksionet në SHBA janë shumë të kërkuara, zakonisht tregtohen nga ora 13:30 GMT deri në 8 pasdite GMT (ose nga 9:30 e mëngjesit EST deri në 4 pasdite EST), me një rënie në aktivitet të vërejtur midis orës 16:00 GMT dhe 17:00 GMT (12 pasdite). dhe ora 13:00 EST).

Sa i përket ditëve më të mira për të tregtuar opsionet binare, ajo ndryshon në varësi të aktivit. Aksionet evropiane si Xetra Dax dhe FTSE tregtohen në mënyrë aktive gjatë ditëve të javës nga ora 11:00 deri në orën 19:30 GMT. Këto janë orët standarde të tregtimit për tregun binar. Ndërsa ditët e javës janë optimale për shumicën e aseteve, tregtimi binar i kriptove funksionon gjatë gjithë kohës, duke i bërë ditët e javës të parëndësishme.

Kohët e tregtimit përcaktohen kryesisht nga platforma e tregtimit të opsioneve binare që përdorni. Për periudha specifike të tregtimit të aktiveve, kontaktoni mbështetjen e klientit për ndihmë.

Bandat Bollinger si një strategji për fundjavë

Fundjavat zakonisht shohin aktivitet të reduktuar të tregut, duke rezultuar në ulje të reagimit. Prandaj, hartimi i një plani dhe strategjie të mirëmenduar për tregtimin binare të fundjavës paraqet mundësinë më të mirë për të maksimizuar fitimet.

Për rrjedhojë, veprimet e tregtarëve kontribuojnë në mbylljen e boshllëqeve ose duke shitur aktive për të rikthyer boshllëqet në rritje ose duke blerë aktive për të rikthyer boshllëqet në rënie. Gjatë fundjavave me volum të ulët, parashikoni një rritje të gjasave të mbylljes së hendekut për shkak të më pak tregtarëve që ndikojnë në lëvizjet e tregut.

John Bollinger propozoi grafikët statistikorë që përshkruajnë paqëndrueshmërinë dhe çmimin e një aktivi me kalimin e kohës. Kjo sinjalizon një kanal çmimesh që tregu financiar nuk ka gjasa ta lërë mënjanë. 

Bandat Bollinger konsiderohen të larta në parashikime, veçanërisht në fundjavë. Ka tre rreshta:

 • Linja e sipërme: Funksionon si nivel rezistence.
 • Linja e mesme: Mund të jetë niveli i mbështetjes ose i rezistencës.
 • Linja e poshtme: Punimet janë në nivel mbështetës. 

Bandat Bollinger shërbejnë si mjete të paçmueshme gjatë fundjavave, duke ofruar avantazhe të rëndësishme kur përdoren në mënyrë efektive. Me rritjen e aktivitetit të tregtarëve dhe ngjarjeve të industrisë financiare, lëvizjet e tregut intensifikohen, duke rezultuar në luhatje brenda bandave Bollinger.

Anasjelltas, në tregjet me volum të ulët, mbizotëron stabiliteti, duke reduktuar gjasat për një veprim të konsiderueshëm tregu. Kjo rrit saktësinë dhe dobinë e brezave.

Ndërsa ekzistojnë qasje standarde, krijimi i taktikave të personalizuara është gjithashtu i zbatueshëm. Mund të krijohen strategji të shumta për të zbuluar mundësi gjatë fundjavave, duke u ofruar tregtarëve rrugë të mjaftueshme për të gjeneruar perspektiva.

Përfundim mbi orët dhe kohët më të mira për tregtimin binare

Ka vende të tjera të ndryshme në dispozicion me tregtim binar të hapur në bursë. Megjithatë, investimi në këto është më i miri. Pse? Arsyeja është vlera e monedhave. Përveç Bitcoin dhe kriptove të tjera, këto vende janë gurë të çmuar nëse mendoni për tregtimin.

Një arsye tjetër për mbivendosjen e kohës është shpjeguar gjithashtu. Pra, nëse krijoni një bazë të mirë dhe ndiqni kohët më të mira të përmendura për vendet përkatëse, ju pret një fitim i madh.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet më të bëra në lidhje me orët e opsioneve binare:

Pse koha midis 8:00 - 11:00 GMT dhe 14:00 - 21:00 GMT konsiderohet optimale për tregtimin e opsioneve binare?

Këto periudha përkojnë me orët e funksionimit të bursave evropiane dhe amerikane, duke siguruar volumin dhe likuiditetin maksimal të tregtimit dhe duke rritur rentabilitetin e tregtimeve binare.

Si mund të përcaktoj kohën më të mirë për të tregtuar opsionet binare bazuar në vendndodhjen time?

Në varësi të vendndodhjes suaj, duhet të përafroni oraret tuaja të tregtimit me orët e pikut të funksionimit të bursave kryesore në rajonin tuaj ose të atyre ku dëshironi të tregtoni.

Çfarë duhet të shmang gjatë periudhave të volumit të ulët të tregtimit në tregtimin e opsioneve binare?

Është e këshillueshme që të largoheni nga tregtimi gjatë periudhave me volum të ulët ose kur bursat janë të mbyllura, pasi lëvizjet e tregut mund të bëhen të paparashikueshme dhe likuiditeti mund të jetë i pamjaftueshëm, duke çuar në kushte më pak të favorshme tregtimi.

Çfarë masash paraprake duhet të marr kur tregtoj gjatë hapjeve të tregut?

Tregoni kujdes kur tregtoni gjatë hapjeve të tregut, pasi kjo periudhë karakterizohet shpesh nga luhatshmëri e shtuar. Është thelbësore të qëndroni vigjilentë dhe të përdorni strategji të menaxhimit të rrezikut për të zbutur humbjet e mundshme.

Si ndryshon koha e tregtimit të opsioneve binare për aktive të ndryshme?

Koha optimale e tregtimit mund të ndryshojë ndjeshëm në varësi të aktivit specifik që po tregtoni. Çdo aktiv ka orët e veta të pikut të tregtimit, të ndikuar nga aktiviteti në tregun e tij përkatës.

A mund të tregtoj opsionet binare gjatë fundjavave dhe nëse po, a ka strategji specifike që duhet të përdor?

Po, mund të tregtoni opsione binare gjatë fundjavave. Megjithatë, për të maksimizuar përfitimin gjatë periudhave me volum të ulët, është thelbësore të hartohen strategji specifike të përshtatura për kushtet e tregtimit të fundjavës, të tilla si tregtimi i boshllëqeve ose përdorimi i brezave Bollinger.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment

 • Vimukthi

  thotë:

  A mund të shtoj 10 USD në llogarinë time binare, zotëri?

 • Bayo Akinleye

  thotë:

  Faleminderit për analizën shpjeguese të kohërave BT. A mund të ndani me mua strategjitë e punës që keni përdorur së bashku me ndërmjetësin.

 • Brian Wallace

  thotë:

  Cili është afati kohor më i mirë për të tregtuar

 • Brian Wallace

  thotë:

  Pra, nëse përdor 5 min qiri 10 minuta skadim

 • Ayorinde Ogunsola

  thotë:

  Faleminderit për ndriçimin mbi orët e tregtimit, cila strategji funksionon më mirë për tregtimin e opsioneve binare pasi jeni veteran.

  • Andre Witzel

   thotë:

   Veprimi i çmimit - Ju lutemi kontrolloni kursin tonë!