10 arsye pse duhet të tregtoni opsionet binare

Opsionet binare ishin të rezervuara vetëm për bankat e mëdha që nga fillimi i viteve 70 deri në vitin 2008, kur ato tregtoheshin si pa bursë (Opsionet binare OTC) instrumentet e tregut. Me kolapsin e tregjeve të aksioneve në vitin 2008 si rezultat i krizës financiare globale, lindi nevoja për investime alternative në të cilat një Joe mesatar në rrugë pa shumë njohuri për tregun mund të merrte pjesë pa profilin e tepruar të rrezikut të natyrshëm në tregjet e tjera. Kjo çoi në derregullimin e tregut në 2008 për të lejuar pjesëmarrjen e tregtarëve me pakicë në treg.

Cilat janë 10 arsyet pse duhet të tregtoni opsione binare në këtë kohë? Këto janë renditur më poshtë.

Ndërtesat

1. Profili i rrezikut të reduktuar

Kur krahasohen me tregjet e tjera si tregu i monedhës vendase, opsionet binare kanë një profil rreziku të reduktuar. Në tregun e monedhës vendase dhe në tregun e aksioneve, tregtarët duhet të marrin parasysh parametra të tillë si leva, diferencë dhe rrëshqitje pasi këto mund të ndikojnë në rezultatet e tregtimit. Këta parametra nuk kanë asnjë ndikim në tregjet e kryera në tregun e opsioneve binare, që do të thotë se gjithçka me të cilën duhet të përballet një tregtar është analiza e tregtisë. Ai nuk ka nevojë të shqetësohet se me çfarë çmimi plotësohet hyrja e tij tregtare, ose nëse ka diferencë të mjaftueshme në llogari për të mbështetur tregtinë.

2. Kostot e reduktuara të hyrjes

Kostoja e fillimit të një llogarie tregtare opsionesh binare është më e ulët se ajo që fitohet në tregjet e tjera financiare. Një tregtar mund të hapë një llogari tregtare me $100 aktive disa platforma të ndërmjetësit binare. Në SHBA, kushton deri në $25,000 për të hapur një llogari në forex spot dhe akoma më shumë për një llogari tregtare opsionesh për shkak të kërkesave të mëdha të marzhit, duke mbyllur në mënyrë efektive shumë ndërmjetës me pakicë. Por kostot e reduktuara të hyrjes në tregun e opsioneve binare lejojnë pjesëmarrje më të gjerë në treg.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

  • Pranon klientë ndërkombëtarë
  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
  • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

3. Përparoni njohuri për raportin fitim/humbje

Në tregun e opsioneve binare, shfaqja se çfarë fitimesh do të ketë nëse tregtimi është i suksesshëm përpara se tregtari të ekzekutojë tregtinë është një avantazh për tregtarin. Kjo i ndihmon tregtarët të dinë paraprakisht nëse një tregti ia vlen apo jo dhe i pengon tregtarët të ndërmarrin rreziqe të panevojshme. Objekte të tilla nuk ekzistojnë në tregje të tjera dhe kjo e bën më të lehtë për tregtarët me pakicë që t'i nënshtrohen rreziqeve të panevojshme.

4. Potenciali i kufizuar i humbjes për tregti

tregu i opsioneve binare, çdo humbje të qëndrueshme janë të kufizuara në shumën që është investuar në tregti. Kjo zvogëlon potencialin e humbjes për tregti. Kjo është ndryshe nga tregjet e tjera ku është e mundur të humbasësh shumë më tepër sesa ajo që është investuar në tregti, veçanërisht kur ka një gjendje tregu shumë të paqëndrueshme që shkakton rrëshqitje të rrjedhin përmes cilësimeve të ndalimit të humbjes.

Statistikat

5. Fleksibilitet

Fakti që ka disa lloje tregtish që mund të përdoren për të tregtuar aktive në tregun e opsioneve binare do të thotë që tregtarët kanë më shumë fleksibilitet dhe më shumë skenarë për të punuar.

6. Rritja e përfitimit

Për shkak të natyrës së shkurtër të skadimeve të tregtisë të lejueshme në tregun e opsioneve binare, është e mundur që një tregtar me një performancë të mirë të regjistrojë më shumë fitime me kalimin e kohës sesa do të ishte e mundur në tregjet e tjera konvencionale.

7. Kosto e reduktuar e tregtimit

Kostoja e tregtimit të opsioneve binare është më e ulët se në tregjet e tjera. Një tregtar që tregton aksione ose opsione do të paguante shumë më tepër në komisione dhe diferenca sesa një tregtar i opsioneve binare.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

8. Procesi i thjeshtuar i hyrjes në tregti

Procesi i hyrjes në tregti në tregu i opsioneve binare është shumë më e thjeshtuar se ajo që mund të arrihet në tregjet e tjera. Për të hapur një tregti në tregun e monedhës vendase, për shembull, tregtari duhet të llogarisë vëllimin e tregtisë, të vendosë objektivat e humbjes dhe fitimit dhe gjithashtu të vendosë se çfarë lloj porosie do të përdorë. Kjo i lë fillestarët veçanërisht të prirur për të bërë gabime. Në tregun e opsioneve binare, gjithçka që duhet të bëjë një tregtar është të fusë shumën e investimit, të zgjedhë skadimin dhe të ekzekutojë tregtinë.

9. Edukimi i rritur i tregtarëve

Shumë ndërmjetës të opsioneve binare ofrojnë një suitë të gjerë arsimore që përmban ebooks binare, video trajnime, uebinarë dhe materiale të tjera burimore që një tregtar mund të përdorë për të rritur njohuritë rreth tregut. Është relativisht e rrallë të shohësh gjëra të tilla në tregje të tjera.

10. Platforma të lehta për t'u përdorur

Platformat e tregtimit të bazuara në ueb të arritshme në tregun e opsioneve binare e bëjnë më të lehtë navigimin dhe përdorimin për tregtarët e rinj. Shumë gabime në procesin e porosive tregtare në tregjet Forex dhe të tjera mund t'i atribuohen natyrës së ndërlikuar të platformat binare të tregtimit, shumë prej të cilave kanë ndërfaqe që ngatërrojnë tregtarët e rinj. Ky nuk është problem në tregun e opsioneve binare.

Me kaq shumë arsye që mbështesin tregtimin e opsioneve binare, tregtarët që kanë një udhëtim të vështirë në tregje të tjera duhet të kalojnë në tregun e opsioneve binare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment