Si të rikuperoni fondet e humbura nga opsionet binare | Tutorial


Nëse jeni mashtruar nga një prej platformave të shumta të parregulluara që ofrojnë opsione binare, keni nevojë për udhëzime të qarta se si të rikuperoni fondet tuaja të humbura. Së bashku, ne do të zbërthejmë pesë mënyrat kryesore për të rikuperuar fondet nga mashtrimet e platformës binare të tregtimit. 

Faktet më të rëndësishme rreth rikuperimit të fondeve të humbura nga tregtimi i opsioneve binare:

 • Kontaktoni ndërmjetësin me një shpjegim gjithëpërfshirës të situatës suaj dhe fondeve të humbura, duke theksuar çdo aktivitet të dyshimtë. Një ndërmjetës me reputacion i jep përparësi kënaqësisë së klientit dhe mund ta zgjidhë çështjen.
 • Nis një kthim tarifimi nëse financohet me kartë krediti ose transfertë bankare. Raportimi i transaksioneve mashtruese tek institucioni juaj financiar.
 • Nëse hapat fillestarë dështojnë, konsultohuni me një avokat të specializuar në mashtrimet financiare për vlerësim ligjor, këshilla dhe përfaqësim të mundshëm. Zgjidhni një avokat me një histori të provuar në raste të ngjashme dhe eksploroni mundësinë e veprimit ligjor.
 • Kërko a avokat me ekspertizë në transaksionet blockchain dhe kripto, nëse përfshihen kriptovalutat.
 • Verifikoni llogarinë tuaj në platformën e ndërmjetësit për siguri të shtuar dhe shanse më të mira për rikuperimin e fondeve.

5 mënyra për të rikuperuar fondet nga tregtimi binare:

1. Kontaktoni ndërmjetësin

Së pari, provoni të kontaktoni ndërmjetësin nëpërmjet një prej metodave të kontaktit të tyre. Jepni një shpjegim gjithëpërfshirës të situatës tuaj duke detajuar fondet tuaja të humbura. Artikuloni qartë aktivitetet ose mospërputhjet e dyshimta që rezultuan në humbjen e fondeve tuaja. Një me reputacion ndërmjetësi do t'i japë përparësi kënaqësisë së klientit dhe do të punojë për të zgjidhur çështjen tuaj.

Në rastet kur ndërmjetësi nuk bashkëpunon ose nuk përgjigjet, përshkallëzoni çështjen duke i raportuar ato tek autoritetet përkatëse financiare. Organet rregullatore do të nisin një hetim dhe do të mbajnë përgjegjës ndërmjetësin mashtrues, duke rikuperuar potencialisht fondet e humbura. Kjo gjithashtu do të parandalonte viktimat e ardhshme nga humbja e parave të tyre. 

2. Rikthimi i pagesës nëpërmjet kartës së kreditit ose bankës

Fillimi i kthimit të tarifës është strategjia më e mirë për rikuperimin e fondeve nga platformat mashtruese nëse keni financuar llogarinë tuaj duke përdorur një kartë krediti ose transfertë bankare. Kontaktoni menjëherë institucionin tuaj financiar për të raportuar transaksionet mashtruese dhe për të siguruar prova që mbështesin pretendimin tuaj. Ju do të dëshironi të jepni sa më shumë informacion që të jetë e mundur për të marrë mundësinë më të mirë për të rikuperuar paratë tuaja. Veprimi sa më shpejt që të jetë e mundur është thelbësor sepse kthimet e tarifave kanë kufizime kohore.

Disa banka mund të shqyrtojnë rrethanat që lidhen me transaksionet përpara se të miratojnë një rimbursim. Prandaj, paraqitja e një rasti bindës me prova të dokumentuara është e nevojshme për suksesin e kësaj metode. Ndërsa kthimet e tarifave mund të jenë një burim praktik, përgatituni për mundësinë që institucioni financiar të mohojë pretendimin. Në këtë rast, duhet të kontaktoni një avokat.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Përdorni një ndërmjetës me reputacion

123455.0/5

Pocket Option - Përdorni një ndërmjetës me reputacion

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

3. Kontaktoni avokatët

Nëse lëshimi i kthimit të pagesës ose kontaktimi me ndërmjetësin nuk funksionon, opsioni tjetër më i mirë është të konsultoheni me një avokat të specializuar në mashtrimet financiare. Avokatët mund të vlerësojnë aspektet ligjore të çështjes suaj, t'ju këshillojnë për mënyrën më të mirë të veprimit dhe t'ju përfaqësojnë në procedurat ligjore. Të kesh një profesionist që është përballur me situata të ngjashme do t'ju japë mundësinë më të mirë për të rikuperuar fondet tuaja.

Ju do të dëshironi të zgjidhni një avokat me një histori të provuar të trajtimit të çështjeve të ngjashme. Ndjekja e veprimeve ligjore mund të përfshijë paraqitjen e ankesave pranë organeve rregullatore dhe renditjen e dokumenteve për të ndihmuar rastin tuaj. Një avokat mund t'ju udhëheqë përmes kompleksitetit të sistemit ligjor, duke siguruar që rasti juaj të përfaqësohet në mënyrë efektive. Për më tepër, ata mund të eksplorojnë mundësinë e fillimit të një padie në grup nëse disa individë janë prekur nga aktivitete mashtruese në të njëjtën platformë.

4. Ndiqni transaksionet kripto me një avokat

Tregtarët, opsionet binare të të cilëve përfshinin kriptovalutat, duhet të kërkojnë ekspertizën e një avokati të aftë për ndërlikimet e transaksioneve blockchain dhe kriptove. Kriptomonedhat mund të paraqesin sfida në gjurmimin dhe rikuperimin e fondeve për shkak të natyrës së tyre pseudonimike. Një avokat i ditur mund të gjurmojë rrjedhën e fondeve me ekipin e tyre të ekspertëve, duke rikuperuar potencialisht monedhat tuaja.

Jepini avokatit tuaj detajet e transaksionit, adresat e portofolit dhe çdo informacion të disponueshëm që mund t'i ndihmojë ata në ndjekjen e lëvizjes së fondeve tuaja. Fillimi i këtij procesi sa më shpejt të jetë e mundur do t'ju japë mundësinë më të mirë për të rikuperuar fondet tuaja pasi transaksionet mund të ndodhin me shpejtësi dhe mund të përfshijnë ndërmjetës të shumtë. 

Sidoqoftë, nëse keni humbur para përmes kriptomonedhës, shanset për të rikuperuar fondet tuaja janë të pakta, përveç nëse mashtruesit do të bënin një gabim kur transferonin monedhat tuaja. Për shembull, ata mund të dërgojnë kriptomën tuaj në llogarinë e tyre personale të shkëmbimit për ta kthyer atë në monedhën fiat. Kjo do t'ju jepte identitetin e fajtorit dhe do t'ju ndihmonte të ndërmerrni veprime ligjore.

Ky është një skenar i pamundur pasi aktorët mashtrues në këtë industri marrin masa paraprake për të minimizuar gjasat e ekspozimit. Në ditët e sotme, teknikat e përzierjes dhe shërbimet anonimizuese e bëjnë shumë të lehtë fshehjen e origjinës dhe destinacionit të transaksioneve të kriptomonedhave. 

5. Kontrolloni nëse llogaria juaj është verifikuar në platformën e ndërmjetësit

Verifikimi i llogarisë tuaj në platformën e ndërmjetësit është një hap proaktiv që do të rrisë ndjeshëm sigurinë tuaj dhe shanset për të rikuperuar fonde. I paverifikuar llogaritë tregtare binare janë më të ndjeshëm ndaj aktiviteteve mashtruese dhe ndërmjetësit mund t'u japin përparësi llogarive të verifikuara kur adresojnë shqetësimet e klientëve.

Ju duhet të kontrolloni nëse kërkohet verifikimi nëse nuk mund të tërhiqni fonde nga ndërmjetësi. Disa platforma ndërmjetësi do të bllokojnë transaksionet vetëm nëse verifikoni identitetin tuaj dhe metodën e tërheqjes për të parandaluar që klientët e tyre të mashtrohen.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Përdorni një ndërmjetës me reputacion

123455.0/5

Pocket Option - Përdorni një ndërmjetës me reputacion

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Shumica e çështjeve janë llogari të paverifikuara

Siç u përmend, verifikimi i llogarisë suaj përmirëson sigurinë dhe minimizon rrezikun e aktiviteteve mashtruese. Nëse një aktor i keq merr kontrollin e llogarisë tuaj pa sigurinë e duhur, ai mund të tërheqë fondet duke bllokuar aksesin tuaj, kështu që ju nuk mund të bëni asgjë.

Mashtruesit shpesh synojnë individë me llogari që nuk kanë verifikim dhe i shfrytëzojnë këto dobësi.

Megjithatë, shumica e ndërmjetësve kanë masa mbrojtëse për të parandaluar vjedhjen e fondeve tuaja, duke përfshirë verifikimin e ID-së dhe verifikimin e metodës së tërheqjes. Nëse nuk mund të merrni fondet tuaja nga platforma, kontrolloni nëse i keni përfunduar të gjitha hapat e verifikimit.

Shanset për të rikthyer paratë kur të mashtrohen

Shumë faktorë të ndryshëm janë në lojë kur bëhet fjalë për kthimin e suksesshëm të parave tuaja. Reputacioni i ndërmjetësit, mënyra e përdorur e pagesës dhe shtrirja e mashtrimit luajnë të gjitha një rol kryesor. Agjentët me reputacion të mirë ka të ngjarë të bashkëpunojnë në zgjidhjen e çështjes, ndërsa platformat e parregulluara ose mashtruese do ta bëjnë procesin dukshëm më të vështirë. 

Shanset për t'i rikthyer paratë tuaja varen nga situata dhe metodat e disponueshme për t'i rikuperuar ato. Nëse keni tregtuar opsione binare nëpërmjet kriptos, gjasat që të merrni diçka është jashtëzakonisht e ulët.

Nga ana tjetër, nëse keni përdorur një platformë mashtruese dhe keni paguar përmes kartës së kreditit ose transfertës bankare, mund të lëshoni një kthim pagese. Kjo ka më shumë gjasa të ketë sukses nëse siguroni dokumentet e nevojshme.

Për të përmirësuar suksesin e rikuperimit të fondeve të humbura, veprimi më i mirë është të konsultoheni me një avokat me përvojë në situata të ngjashme. Ata do të dinë rrugën më të mirë, duke ndihmuar me peizazhin e ndërlikuar ligjor që rrethon mashtrimet financiare dhe mashtrimet e opsioneve binare. Ekspertiza dhe përvoja e tyre do të ndihmojnë në strategjinë e një qasjeje praktike për rastin tuaj dhe do të mbrojnë në emrin tuaj gjatë gjithë procesit.

Mos i kushtoni vëmendje shërbimeve të rimëkëmbjes së mashtrimit të rremë

Shmangni shërbimet e rikuperimit që thonë se mund të rikuperojnë fondet tuaja të humbura, pasi këto platforma janë mashtruese. Shumë prej këtyre shërbimeve prenë individët që kërkojnë zgjidhje dhe do të përfitojnë plotësisht nga ju. Ata shpesh do të garantojnë se mund t'i kthejnë paratë tuaja me një tarifë. 

Përpjekjet legjitime për rikuperim ndiqen më së miri përmes profesionistëve ligjorë me reputacion dhe kanaleve rregullatore. 

Megjithatë, shërbimi ose do t'ju marrë paratë dhe do të ndalojë të gjithë komunikimin ose do të vazhdojë të kërkojë para për të vazhduar ndihmën e tyre. Kjo vetëm sa do të komplikojë humbjet tuaja; të përmbahen nga përfshirja në shërbimet e tyre në asnjë rrethanë.

Përfundim: Qasja Strategjike

Rikuperimi i fondeve të humbura nga mashtrimet e opsioneve binare kërkon një qasje strategjike të bazuar në rrethanat. Së pari, do të dëshironi të kontaktoni ndërmjetësin dhe të deklaroni rastin tuaj me provat e nevojshme. Nëse ky opsion dështon, përpiquni të lëshoni një rimbursim nëse keni paguar me një kartë krediti ose transfertë bankare. Jepni sa më shumë informacion të jetë e mundur për të garantuar mundësinë më të mirë për sukses.

Nëse metodat e mëparshme dështojnë, qasja më e mirë është të kontaktoni një avokat që ka përvojë në trajtimin e çështjeve të ngjashme. Ata do të thjeshtojnë procesin dhe do të hartojnë strategji se si t'i ktheni paratë tuaja në mënyrë më efektive.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet më të bëra në lidhje me temën:

A duhet ta verifikoj llogarinë time me ndërmjetësin?

Po, verifikimi i llogarisë suaj me ndërmjetësin ofron një shtresë shtesë sigurie dhe mund të parandalojë mashtrimet e ardhshme. Nëse opsioni është i disponueshëm, verifikoni gjithmonë mënyrën tuaj të tërheqjes dhe kufizoni opsionet e tjera, pasi kjo do të parandalojë transferimin e fondeve tuaja edhe nëse llogaria juaj është e rrezikuar.

A duhet të punësoj një shërbim rikuperimi?

Shmangni shërbimet e rikuperimit sepse ato janë platforma mashtruese që shpesh ngarkojnë tarifa paraprake pa dhënë rezultate. Këto platforma nuk mund t'u besohen dhe do t'i shtojnë humbjet tuaja vetëm nëse i punësoni ato.

Çfarë dokumentesh duhet të siguroj kur kontaktoj një avokat?

Përgatitni çdo dokumentacion përkatës, duke përfshirë regjistrimet e transaksioneve, komunikimin me ndërmjetësin dhe dëshmitë e aktiviteteve mashtruese. Ky informacion do ta ndihmojë avokatin kur të vlerësojë fuqinë e çështjes suaj dhe të përcaktojë veprimet e duhura ligjore.

A mund të rikuperoj fondet nëse ndërmjetësi i opsioneve binare është i bazuar në një vend tjetër?

Po, është e mundur, por procesi mund të përfshijë kompleksitete ligjore ndërkombëtare. Prandaj, mund të dëshironi të konsultoheni me një avokat që ka përvojë financiare ndërkufitare me mosmarrëveshjet.

Si mund ta mbroj veten nga identifikimi i vjedhjes pasi të mashtrohem me opsione binare?

Nëse dyshoni se jeni në rrezik të vjedhjes së identitetit, vendosni menjëherë alarme mashtrimi në llogaritë tuaja financiare dhe monitoroni nga afër pasqyrat financiare. Për më tepër, mund të konsultoheni me profesionistë të specializuar në identifikimin e mbrojtjes nga vjedhjet.

A mund të rikuperoj fondet nëse nuk kam më akses në platformën e tregtimit të opsioneve binare ose nëse ajo është mbyllur?

Absolutisht. Ka ende një shans për të rikuperuar fondet. Punësimi i një avokati në këtë situatë është thelbësor, sepse ata do të eksplorojnë të gjitha rrugët për të ndërmarrë veprime kundër individëve ose subjekteve përgjegjës.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment