Sa shpesh duhet të tregtoni opsionet binare?

Në tregtimin e opsioneve binare, çmimi i një aktivi është me rëndësi të madhe. Në fund të fundit, të gjithë tregtojnë për të fituar më shumë. Përveç çmimit, paqëndrueshmëria, vëllimi dhe strategjia janë gjithashtu aspekte thelbësore të tregtimit.

Kjo sepse, pa një strategji e saktë tregtare, ju nuk mund ta shndërroni një tregti të zakonshme në një tregti fitimprurëse. Dhe për zhvillimin e një strategjie të detajuar, duhet të keni një ide bazë për vëllimin dhe paqëndrueshmërinë e aktivit.

Sa shpesh duhet të tregtoni opsionet binare?

Por edhe pas një strategjie të detajuar, ndonjëherë tregtarët përfundojnë duke humbur para. Ju mund të pyesni veten pse? Kjo ndodh sepse tregtarët bëjnë nën-tregtim dhe mbitregtim. Kjo do të thotë që tregtarët nuk e kuptojnë se kur duhet të bëjnë më shumë tregti ose të ndalojnë së bëri një tregti.

Nëse jeni një tregtar i ri ose keni qenë duke tregtuar për një kohë, ju mund të bëni mbitregtim dhe nën-tregtim. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të njihen tregtitë minimale ditore dhe ato maksimale ditore.

Për më tepër, duhet të dini gjithashtu se sa duhet të investoni në tregti dhe kohën më të mirë për të tregtuar asete të ndryshme.

Ky udhëzues do t'u përgjigjet të gjitha këtyre pyetjeve.

Sa shpesh duhet të tregtoni?

Opsioni binar është një treg gjithçka ose asgjë ku mund të tregtoni gjatë gjithë orës. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të tregtoni gjatë gjithë kohës.

Ju duhet veçanërisht të shmangni tregtimin gjatë fundjavave sepse, gjatë asaj kohe, shumica e tregtarëve nuk janë aktivë në treg. Pas fundjavës, kur një numër i madh tregtarësh kthehen, tregu bëhet i paqëndrueshëm.

Tregtimi në fundjavë

Kjo për shkak se blerësit dhe shitësit përpiqen të kontrollojnë lëvizjen e çmimeve të aktiveve. Nëse tregtoni gjithsesi në një treg të paqëndrueshëm, duhet të jeni gati për të humbur, sepse është e pamundur të spekulosh mbi çmimin e një aktivi në atë kohë.. Pra, duhet të prisni derisa tregu të kthehet në normalitet.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tregtime maksimale ditore

Numri i tregtimeve që duhet të bëni brenda një dite varet nga strategjia e tregtimit që po përdorni. Por nëse ju po tregtoni më shumë se sa sugjeron strategjia, mund të fshini avantazhin tuaj në tregun e opsioneve binare.

Kur mbitregton, pas një kohe, nuk ndjek asnjë strategji. Si rezultat, ju përfundoni duke humbur shumën e tregtuar. Pas humbjes, disa tregtarë bëjnë tregti hakmarrëse për të kompensuar humbjen. Por duke qenë se ata tregtojnë jashtë një strategjie të besuar, ata humbasin përsëri.

Mbi-tregtimi gjithashtu thekson probleme të tjera themelore si mungesa e disiplinës, mërzia dhe strategjitë e dobëta të tregtimit.

Duke qenë se nuk ka ligj për mbitregtimin, tregtarët nuk e kuptojnë se kur duhet të ndalojnë. Dhe kjo, në këmbim, dëmton portofolin e tyre tregtar.

Llojet e mbitregtarëve

Ju mund t'i ndani mbitregtarët në tre kategori, dmth., mbitregtarë diskrecionalë, mbitregtarë teknikë dhe tregtarë me armë gjahu.

Mbi-tregtarët diskrecionalë janë ata që përdorin madhësitë e levës dhe pozicionit për të bërë tregti. Nga ana tjetër, mbitregtarët teknikë përdorin tregues teknikë për të justifikuar kryerjen e më shumë tregtimeve sesa kërkohet.

Së fundmi, tregtarët e armëve të gjahut janë ata që blejnë çdo aset që është në dispozicion në një përpjekje për të fituar më shumë para.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Shkaqet e mbitregtimit

Disa faktorë rezultojnë në mbitregtimin. Këtu janë disa prej tyre.

 • Frikë: Shumica e tregtarëve bëjnë tregti nga frika e humbjes së parave. Pra, ata bëjnë tregti për të kompensuar humbjet.
 • Lakmia: Ndonjëherë, kur tregtarët janë mirë, ata kanë një ndjenjë të fitimit të më shumë parave. Kur një tregtar fillon të tregtojë nga lakmia, ai nuk ndjek një strategji të duhur dhe humbet.
 • Eksitim: Kur tregtarët shohin një pozicion të ri në treg, ata fillojnë të lëvizin shpejt pa bërë analizat e duhura.
Mos e mashtroni veten me eksitim gjatë tregtimit

Si të parandaloni mbitregtimin

Ndërsa mbitregtimi tingëllon si problem dhe është bërë i zakonshëm, ka disa mënyra për ta shmangur atë.

 • Bëni një pushim: Çdo ditë, pas tregtimit për një kohë, duhet të bëni një pushim. Kur merrni kohë nga tregu, keni kohë për të rivlerësuar strategjitë tuaja tregtare dhe për të kuptuar se sa më shumë tregtime duhet të bëni.
 • Ushtrimi i vetëdijes: Një mënyrë tjetër e provuar për të ndaluar mbitregtimin është ushtrimi i vetëdijes. Kur e praktikoni këtë aftësi, ju e kuptoni kur jeni duke mbitregtuar dhe më pas mund ta parandaloni që të ndodhë.

Ju mund të mbani gjurmët e zakoneve tuaja tregtare për të ditur pozicionin tuaj në mbitregtimin. Nëse vëreni një rritje të vazhdueshme të numrit të tregtimeve që bëni çdo muaj, kjo mund të jetë një shenjë e mbitregtimit.

 • Krijoni rregulla: Ndërsa nuk ka asnjë rregull ligjor që ndalon mbitregtimin, ju mund ta krijoni një të tillë për veten tuaj. Kur hartoni një plan tregtar, ju kufizoni sa tregti mund të bëni në një ditë. Ajo ul më tej mbitregtimin.
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tregtime minimale ditore

Ashtu si tregtimet maksimale ditore, kufiri minimal i tregtisë ditor varet gjithashtu nga lloji i strategjisë së tregtimit që përdorni. Nëse tregtoni më pak se sa sugjeron strategjia juaj, kjo do të rezultojë në nën-tregtim. Disa tregtarë kanë përshtypjen se nën-tregtimi është më i mirë se mbitregtimi. Por në realitet, asnjë nga këto nuk është më e mirë sepse, në të dyja rastet, tregtarët humbasin para.

tregjet tregtare janë të hapura 24 orë në ditë

Nëse nuk tregtoni për një kohë të gjatë, kjo mund t'ju largojë nga disa mundësi të shkëlqyera tregtimi. Gjithashtu, nën-tregtimi mund të dëmtojë portofolin tuaj tregtar.

Sa duhet të investoni në tregtinë e opsioneve binare?

Opsioni binar nuk është një investim, por është një treg ku tregtoni duke spekuluar lëvizjen e çmimit të një aktivi. Me pak fjalë, ju vini bast në këtë treg shumë të paqëndrueshëm.

Pra, kur jeni duke bast, përpiquni të mos shpenzoni më shumë se 2% deri në 5% të shumës që keni në llogarinë tuaj bankare. Disa tregtarë ndjekin këtë rregull të menaxhimit të parave pasi ai jep pavarësi financiare.

Nëse nuk doni të ndiqni këtë rregull, thjesht mund ta kuptoni një shumë ju mund të përballoni të humbni. Në fund të fundit, opsionet binare janë një treg gjithçka ose asgjë. Kjo do të thotë, nëse keni spekuluar gabimisht lëvizjen e çmimit, do të humbni të gjithë shumën e tregtuar.

Pra, pasi të keni analizuar gjendjen tuaj financiare, mund të vendosni një shumë që dëshironi të investoni në tregun e opsioneve binare çdo muaj.

Koha më e mirë për të tregtuar aktive të ndryshme

Meqenëse çdo pasuri nuk ka të njëjtën gjë orët e tregtimit, është thelbësore të dini oraret e duhura të tregtimit.

Koha për stoqet

Shumica e aksioneve tregtohen për 6 deri në 8 orë në ditë. Ju mund të kontrolloni tregun e Shteteve të Bashkuara për të ditur kohën e tregtimit të aksioneve. Përveç SHBA-së, ju mund të konsideroni edhe tregjet evropiane dhe gjermane për të ditur kohën e tregtimit të aksioneve. 

Koha për Mallrat

Ndërsa ju mund të tregtoni mallra gjatë gjithë orës, ato janë më aktive gjatë orëve në vijim.

 • Gazi natyror – 21.30 EST deri në 17.15 EST
 • Misër - 9.30 EST deri në 13.15 EST
 • NYMEX.CL (Naftë bruto) - 9 AM EST deri në 2:30 PM EST
 • Ar - 8.20 EST deri në 5.15 PM EST
 • Argjend - 8.25 EST deri në 5.15 pasdite EST

Shikoni performancën e argjendit:

Ju gjithashtu mund të dini kohën e duhur për të tregtuar mallra duke grupuar të gjitha llojet e ngjashme. Për shembull, të gjitha produktet bujqësore janë aktive nga ora 9:30 deri në 13:15 EST për tregtim në bursën tregtare të Çikagos.

Koha për monedhat

Ashtu si mallrat, ju gjithashtu mund të tregtoni monedha gjatë gjithë kohës. Por ju duhet t'i tregtoni ato vetëm gjatë zonës më aktive të mbivendosjes, p.sh. Zona kohore Nju Jork/Londër dhe aziatike/Londër.

Së bashku me këtë, duhet të merrni parasysh edhe zonën kohore të monedhave lokale dhe tregjeve lokale. Për shembull, dollari australian ka më shumë vlerë gjatë zonës kohore aziatike/Londër.

Koha për të ardhmen e indeksit

Të ardhmet e indeksit gjithashtu kanë një kohë fikse tregtimi. Për shembull, indekset NASDAQ100, S&P500, DJ30 tregtohen kryesisht nga 9:30 e mëngjesit EST deri në 4:30 pasdite EST.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Përdorni një strategji të detajuar tregtare për tregtimin binare

Nëse dëshironi të shmangni humbjen e parave në tregtimin e opsioneve binare, duhet të zhvilloni një strategji të detajuar tregtare. Ju gjithashtu mund të përdorni tregues teknikë të njohur për të parashikuar me saktësi çmimin dhe për të analizuar tregun.

Ndërtimi i një strategjie tregtare

Për më tepër, duhet të mbani mend se një strategji e vetme tregtare nuk do të funksionojë për çdo tregti. Kjo do të thotë që ju nevojiten strategji të ndryshme që plotësojnë nevojat tuaja tregtare.

Cila është periudha më e mirë kohore e tregtimit?

Duke tregtuar në kornizën e duhur kohore, ju mund të ndryshoni një tregti të zakonshme në një tregti fitimprurëse. Por nuk ka asnjë kornizë kohore më të mirë të tregtimit.

Ju duhet të zgjidhni një kornizë kohore që plotëson nevojat tuaja dhe përputhet me stilin tuaj të tregtimit. Gjithashtu, është e rëndësishme të kërkoni për korniza dy ose tre herë për të përmirësuar shanset tuaja për të fituar. 

Truket për t'u bërë një tregtar profesionist

Ju mund të ndiqni disa këshilla për t'u bërë një tregtar profesionist dhe për ta ngritur lojën tuaj tregtare një nivel më lart.  

 • Nuk duhet të ndaloni kurrë së mësuari. Kur mësoni, ju merrni një perspektivë më të mirë të tregtimit, gjë që ju ndihmon të shmangni tregtitë e këqija.
 • Ju duhet të zgjidhni një ndërmjetës që ka karakteristika të shumta. Kur kërkoni një ndërmjetës, mos harroni të kontrolloni shumën minimale të depozitës, shumën minimale të tregtimit dhe disponueshmërinë e një llogarie demo.
 • Para se të filloni tregtimin, duhet të zhvilloni një mentalitet profesional për të pasur qëndrueshmëri mendore, disiplinë, durim dhe përshtatshmëri.

Përfundim: njihni kohët më të mira për të tregtuar

Opsioni binar është një treg tregtar ekzotik ku mund të bëni një fitim të madh duke spekuluar saktë tregun. Por edhe pasi të keni bërë parashikime të sakta, nëse tregtoni më shumë ose më pak sesa kërkohet, do të humbni.

Pra, është e rëndësishme të ndiqni kufijtë minimalë dhe maksimalë ditorë të tregtimit për të shmangur mbitregtimin dhe nën-tregtimin.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment