Kuptimi i tregjeve të opsioneve binare dhe aseteve për tregtim

Ka disa tregje financiare në të cilat tregtarët shkëmbejnë aktive me vlerë triliona dollarë çdo ditë tregtimi. Këto tregje përfshijnë tregjet e aksioneve, tregjet e mallrave (zakonisht të tregtuara si të ardhme dhe opsione), tregun e valutës (gjithashtu të tregtuar në bazë të të ardhmes dhe opsioneve), tregun e obligacioneve si dhe tregjet e derivateve ku instrumente si fondet e tregtuara në këmbim, Tregtohen shënime të tregtuara në këmbim, këmbime të mospagimit të kredisë dhe derivativë të tjerë të specializuar.

Megjithatë, pjesëmarrja në këto tregje mund të jetë shumë sfiduese për tregtarin me pakicë. Tregtarët me pakicë janë ata që tregtojnë tregjet në baza të rastësishme, zakonisht jo si një përpjekje me kohë të plotë, por si një rrjedhë e dytë e të ardhurave. Shumë prej këtyre tregtarëve, pra, nuk kanë asnjë formim profesional, nuk kanë përvojë në financa për sa i përket investimeve dhe nuk kanë akses në kapitalin dhe mjetet tregtare që kanë tregtarët e mëdhenj institucionalë. Pra, nuk është një treg shumë i balancuar, pasi lavjerrësi i tregut lëkundet fort në favor të tregtarëve profesionistë, të cilët kanë një sistem më të strukturuar.

Kjo eshte pse opsionet binare tregu u krijua, si një mjet për t'i dhënë mundësinë Joe mesatare të përditshme në tregje për të shijuar disa nga byrekët që qentë e mëdhenj kanë për vete çdo ditë. Kështu, tregu i opsioneve binare është strukturuar në atë mënyrë që gjithçka që tregtohet të ofrohet në një mënyrë që është më pak e rrezikshme dhe më miqësore për përdoruesit ndaj tregtarit me pakicë.

Si të tilla, aktivet që tregtohen në tregjet e tjera konvencionale si spote, të ardhme, opsione dhe kontrata komplekse derivative, zbërthehen dhe klasifikohen sipas klasave të tyre individuale të aktiveve në tregun e opsioneve binare. Me këtë informacion, aktivet klasifikohen sipas llojeve të mëposhtme, bazuar në tregun financiar bazë në të cilin ato tregtohen:

Stoqet

Stoqet njihen gjithashtu si aksione. Për personin mesatar në rrugë, ato njihen edhe si aksione. Aksionet tradicionalisht blihen dhe shiten në tregjet e aksioneve, por falë tregut të opsioneve binare, aksionet gjithashtu mund të "blihen" ose "shiten" si opsione dixhitale. Tani ajo që blihet nuk është aksioni apo aksioni aktual siç do të kishte ndodhur në tregun e aksioneve, por ajo që tregtohet janë kontrata të bazuara në sjelljen e vetë aksioneve.

Bota siç e njohim ne është ndikuar nga aktivitetet e disa kompanive, dhe kjo është arsyeja pse disa prej tyre janë gjithmonë të listuara në klasën e aktiveve të aksioneve në tregun e opsioneve binare. Për shembull, ky artikull është shtypur në një kompjuter portativ i cili është prodhuar nga një kompani (HP, Compaq, IBM, Dell, etj), që funksionon në një sistem operativ (Windows, i prodhuar nga Microsoft). Laptopi ndoshta përdor pjesë të prodhuara nga disa kompani në Azi (ndoshta Toshiba ose Huawei), ndoshta përdor një procesor nga Intel. Pas prodhimit, ndoshta është transportuar deri në pikën e transportit duke përdorur një automjet të prodhuar nga Toyota, Honda, TATA, etj. Makina që transportonte paketën ndoshta punonte me karburant të marrë nga një servis BP ose me gaz të furnizuar nga Gazprom. Prej andej produkti u dërgua në vendin tim përmes një zinxhiri të ndërlikuar furnizimi, ai përfundoi në duart e mia ku përsëri, më duhej të merrja karburant nga Totali për të karburantuar automjetin tim Nissan për të më çuar në punë, duke mbajtur laptopin. E kuptoni driftin?

Një produkt si laptopi që ndikon në jetën e përditshme në të gjithë botën përfshin kontributin e disa kompanive dhe aksionet e këtyre kompanive janë ato që ne shohim të renditura në klasën e aktiveve 'Stocks'.

Indekset e aksioneve

Pothuajse çdo vend në botë operon një bursë, por ka tregje aksionesh që luajnë një rol strategjik në ekonominë botërore, dhe këto janë bursat aksionet e të cilave ne i shohim të listuara në tregun e opsioneve binare. Prandaj, bursat e vendosura në SHBA, MB, Gjermani, Rusi, Arabinë Saudite, Katar, Japoni, Singapor, Kinë, Australi, etj, zakonisht tregtohen si indekse aksionesh.

Mallrat

Çfarë do të ishte bota sot pa naftë bruto? Si do ta ruanin njerëzit vlerën nëse nuk do të kishim ar? Si do të bëheshin me argjend drogat si nitrati i argjendit dhe pjesët gjysmëpërçuese të telefonave celularë? Këto janë mallra që janë shumë të rëndësishme për ekonominë globale dhe ato ofrohen për tregti në tregun e opsioneve binare.

Monedhat

Baza e të gjithë tregtisë ndërkombëtare dhe shkëmbimit të mallrave dhe shërbimeve janë të varura nga shkëmbimi i valutave, dhe kjo është arsyeja pse bota e sotme nuk mund të mbijetojë pa forex. Kjo është arsyeja pse ne kemi disa monedha strategjike të listuara gjithmonë për tregtim në platformat e ndërmjetësit binare.

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas