Si të filloni një ditar tregtimi të opsioneve binare

A po pyesni veten se si të bëheni një tregtar më i mirë binar? Përgjigja është e thjeshtë: Filloni një ditar tregtar për të monitoruar progresin tuaj të tregtimit. Herë pas here, tregtarët duhet të përditësojnë grupin e tyre të aftësive për të rritur aftësitë e tyre sukses tregtar. Për më tepër, marrja e përgjegjësisë për të marrë vendimin e duhur tregtar në kohën e duhur përmirëson shkallën e suksesit të një tregtari.

Bëni një ditar tregtar

Mbajtja e një ditari tregtar mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të gjurmuar atë që ju po mësojnë në tregtimin binare dhe si planifikoni t'i zbatoni ato në të ardhmen. Në këtë mënyrë, ju mund të kaloni nëpër ditarin tuaj për të kujtuar një teknikë të vjetër tregtare që ishte fitimprurëse në atë kohë. Për të shpjeguar më mirë, këtu është gjithçka që duhet të dini për fillimin e një ditari tregtimi të opsioneve binare.

Prezantimi i Gazetës Tregtare:

Një tregtar përdor shumë mjete dhe teknika për të përmirësuar rezultatet e tregtimit, ndër të cilat një ditar tregtar është i domosdoshëm. Nuk është gjë tjetër veçse një grumbullimi i të gjitha transaksioneve tregtare të tregtarit nga e kaluara. Falë efektivitetit të tij, një tregtar mund të shënojë detaje të rëndësishme në lidhje me veprimet e tij të mëparshme për të njohur pikat e tij të forta dhe të dobëta. 

Ditari tregtar mund të jetë ose një ditar fizik ose një skedar dixhital MS Excel ose Word. Nuk ka rëndësi se çfarë lloji të ditarit tregtar keni, por duhet të jetë sipas preferencave tuaja dhe të përmbajë të gjitha tregtimet tuaja të mëparshme.

Në ditët e sotme, shumica e tregtarëve mbajnë një skedar ditar dixhital pasi është i lehtë për t'u krijuar dhe i lehtë për t'u modifikuar nga kudo dhe në çdo kohë. Tani, le të mësojmë se si të fillojmë një ditar tregtimi të opsioneve binare!

Hapi 1: Krijimi i përmbajtjes

Krijimi i përmbajtjes së ditarit tuaj tregtar është hapi më i rëndësishëm. Mendoni për ditarin e tregtimit si një hapësirë të lirë ku mund të shkruani gjithçka që ju shkon në mendje gjatë tregtimit. Nga shkrimi i emrave të të gjithëve instrumentet financiare të gjithëve përdorur strategji tregtare, ditari tregtar duhet të përmbajë të gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me aktivitetet tuaja të kaluara dhe aktuale tregtare.

Tani, duhet të përfshini të gjitha detajet e transaksionit që keni bërë në të kaluarën, së bashku me informacionin e mëposhtëm:

 • Çfarë lloj transaksioni ishte?
 • Kur dhe si përfundoi tregtia?
 • Pse vendosët të hapni një pozicion të tillë?
 • Çfarë mjetesh dhe teknikash keni aplikuar?
 • Cilat ishin mendimet tuaja përpara se të finalizonit një vendim?

Mos harroni të përmendni shumën e investuar dhe kohën e skadencës, së bashku me drejtimin e tregtisë. Ju mund të përdorni tregues në përmbajtjen e ditarit tuaj për të nxjerrë në pah strategjitë më të mira fituese që ju kanë ndihmuar të bëni fitime të jashtëzakonshme nga tregtimi i mëparshëm i opsioneve binare. Për më tepër, ju mund të mbani shënime për faktorët e butë që ju duken të dobishëm në momentet e tregtimit. 

Ju mund t'i kategorizoni përmbajtjet e ditarit tuaj si "transaksionet më të mira tregtare" dhe "transaksionet tregtare më të këqija". Kategorizimi i përmbajtjes së ditarit tuaj tregtar do t'ju ndihmojë të kuptoni se ku keni gabuar dhe si mund ta korrigjoni atë.

Më pas mund të përshtatni strategji dhe teknika të reja sipas nevojave tuaja për të përmirësuar rezultatet tuaja të tregtimit binare. 

Tani, është koha për të personalizuar përmbajtjen.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Hapi 2: Personalizojeni ditarin sipas preferencave tuaja

Kërkesa më e rëndësishme për krijimin e një ditari të shkëlqyer tregtimi binar është një kuptim i saktë i asaj që ju nevojitet. Kur e dini se çfarë duhet të përfshini, krijimi i një ditari tregtimi të opsioneve binare bëhet shumë më i lehtë dhe më i thjeshtë për ju. Tani, është koha për të ndërtuar ditarin tuaj të tregtimit sipas shijes tuaj!

Mbani kokën në lojë
 • Merrni parasysh gjendjen tuaj mendore: Shumica e tregtarëve marrin vendimet e tyre më të mira në një formë të caktuar mendore për të cilën vetëm ata dinë. Pra, askush tjetër përveç jush nuk mund ta kuptojë vërtet gjendjen tuaj mendore.

Ju e dini vetëm se si funksionon truri juaj në kushtet më të presionit dhe se si truri juaj merr një vendim në kohën më kritike. Pra, përpiquni të përqendroheni në mendjen tuaj dhe të kuptoni se si funksionon truri juaj kur merrni vendime tregtare.

E rëndësishme është të gjesh kohën e duhur për të bërë tregti. Pastaj, nëse mund të analizoni mirë gjendjen tuaj mendore, do të ndërtoni një ditar më të mirë tregtar.

 • Theksoni humbjet tuaja: Në të vërtetë, tregtimi i parave tuaja mundet të jetë më i rrezikshëm ndonjehere. Pra, ndërsa ndërtoni revistat tuaja binar të tregtimit, sigurohuni që të theksoni humbjet tuaja tregtare. Përfshini çdo lloj stili tregtimi që keni provuar më parë.

Pasi të filloni të mësoni nga gabimet tuaja të mëparshme, do të gjeni stilin tuaj unik të tregtimit. Pra, mos u frikësoni ndërsa zgjidhni një stil tregtimi të rrezikshëm si fillestar. Në vend të kësaj, mendoni për atë si një mundësi mësimi dhe përfshini gjithçka që mësoni prej saj në ditarin e tregtimit.

Punoni në një strategji fituese
 • Ndërtoni një strategji më të mirë fituese: Shpesh shihet se shumë tregtarë dështojnë kur fokusohen vetëm në fitimin e madh. Dy qasjet kryesore të tregtimit të opsioneve binare janë:

1. Për të fituar një përqindje të lartë të tregtimeve një herë.

2. Për të fituar para pak nga pak me çdo tregti fituese. 

Ndërsa të tjerët fokusohen në maksimizimin e fitimeve të tyre, ju duhet të rrisni numrin e tregtimeve tuaja fituese. Nuk ka rëndësi nëse fitoni më pak apo shumë. Ajo që ka rëndësi është të vazhdoni të fitoni në vend që të humbisni. Sa më e lartë të jetë përqindja juaj e fitimit, aq më e mirë bëhet strategjia juaj fituese. Përdorni ditarin e tregtimit të opsioneve binare për të monitoruar rritjen tuaj në mënyrë që të përmirësoni stilin tuaj të tregtimit.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Hapi 3: Organizoni ditarin për një kuptim më të mirë

Konsideroni ditarin e tregtimit si ditarin tuaj, të cilin vetëm ju e kuptoni dhe askush tjetër. Në vend që ta bëni ditarin të duket si një libër i ngurtë, përdorni forma të shkurtra dhe gjuhë të thjeshtë për ta kuptuar më mirë. Mos vazhdoni të shkruani fjali të gjata të vështira për t'u lexuar në faqet e ditarit. Në vend të kësaj, provoni stilet e mëposhtme:

 • Përdorni formatin e tabelës për të futur hyrjet tuaja të përditshme të tregtimit.
 • Përdorni numrin serial ose buletinet për të mbajtur transaksionet në seri.
 • Ndryshoni ngjyrat e tekstit sipas shijes tuaj.
 • Theksoni shënimet e rëndësishme në mes, në mënyrë që ato të jenë të lehta për t'u gjetur.
 • Bëni forma të shkurtra dhe futini ato në përmbajtjen e ditarit tuaj.

Disa tregtarë nuk e marrin seriozisht këtë hap dhe humbasin disa nga pikat e përmendura më sipër. Si rezultat, ditari bëhet i vështirë për t'u lexuar prej tyre. Ju mund ta shmangni një situatë të tillë thjesht duke zhvilluar përmbajtjen e ditarit me vëmendjen më të madhe.

Filloni të ndërtoni ditarin tuaj tërësisht nga fillimi me cilindo informacion që ju duket interesant. Pastaj, ngadalë, vazhdoni të përfshini pikat tuaja kryesore të mësimit të rregullt si hyrje të reja dhe shikoni se si shkon kjo. Me kalimin e kohës, do të zbuloni se ditari i tregtimit të opsioneve binare është një ndihmë e madhe!

Arsyet kryesore për të pasur një ditar tregtar

Tani që e dini se si të krijoni për veten tuaj ditarin e përsosur të tregtimit të opsioneve binare, është koha të kuptoni pse është e nevojshme të keni një ditar. Pra, këtu janë arsyet kryesore për të pasur një ditar tregtar.

#1 Ju duhet ditari tregtar për të vazhduar të fitoni para

Si çdo tregtar, ju duhet të filloni diku, gjë që është me të vërtetë e vështirë. Pasi të filloni tregtimin, konsideroni ditarin si shkrimin tuaj të rregullt të ditarit. Vazhdoni të mbani shënime të shkurtra çdo ditë në ditar. Ngadalë, do të kuptoni se si ditari ju ndihmon të:

 • Kuptoni përqindjen tuaj të fitimit
 • Zbuloni strategji më të mira fituese
 • Zotëroni tendencat më të fundit të tregtimit binare
Fitoni para dhe vendosini në një portofol

Kur ditari juaj tregtar tregon se keni fituar dukshëm më pak se muajin e kaluar, atëherë është koha të analizoni se ku teknikat shkoi keq. Së pari, kontrolloni se si i keni investuar paratë tuaja në muajin e kaluar dhe krahasoni ato me stilin tuaj aktual të tregtimit.

Ka të ngjarë të gjeni gabimet që keni bërë kohët e fundit. Kështu, ditari tregtar ju ndihmon të kuptoni se cila strategji tregtare i përshtatet cilit lloj mjedisi tregu. Si rezultat, ju vazhdoni të fitoni vazhdimisht përmes tregtimit të suksesshëm të opsioneve binare.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

#2 Ditari tregtar ju ndihmon të monitoroni tregtarët e tjerë

Në botën tregtare, mësimi nuk ka fund. Çdo ditë tendencat e reja të tregtimit binare po vendosin rekorde të reja. Ndërsa dikush fiton shumë, një person tjetër përballet me humbje të mëdha. Megjithatë, nëse doni të qëndroni në anën fituese, duhet të studioni se çfarë bëjnë të tjerët.

Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke mbajtur një ditar tregtar. Do t'ju ndihmojë të analizoni stilet e fundit të tregtimit të tregtarëve të tjerë. Ju mund të shqyrtoni arsyet e humbjeve të lojtarëve të tjerë dhe të mësoni se si të kapërceni rreziqe të tilla në tregtimin e ardhshëm.

Sa më shumë ju studioni gabimet binare të të tjerëve, aq më shumë mësoni për tendencat më të fundit fituese të opsioneve binare.

Përfundim: revistat tregtare janë mjete efikase

Një ditar tregtar është një ditar i fuqishëm dhe mjet efikas për tregtarët binarë modernë që synojnë të bëhen tregtarë më të mirë. Ditari i ndihmon tregtarët të kuptojnë pjesët e ndërlikuara të një strategjie tregtare, por gjithashtu i ndihmon tregtarët të kuptojnë se çfarë shkoi keq kur humbasin.

Para se të bëhet vonë, çdo tregtar duhet të fillojë të krijojë një ditar tregtimi së bashku me një strategji tregtare për të fituar para. Një ditar i mirë tregtar me një kuptim të fortë për veten është i mjaftueshëm për t'ju bërë shpejt një tregtar profesionist.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment