Si të tregtoni indekset me opsione binare – Tutorial i tregtimit

Indekset e tregtimit të aksioneve janë pjesë e klasave të aktiveve që tregtohen në platformat e opsioneve binare. Indekset e tregtimit të aksioneve janë aktive të krijuara për të ndjekur performancën e një burse kombëtare. Tregtimi në bursa bëhet në aksione dhe instrumente të tjera ETF të listuara në çdo bursë të tillë. Ka bursa në pothuajse çdo vend në tokë, por vetëm një pjesë e këtij numri renditet si aktive të indeksit të aksioneve në tregun e opsioneve binare. Duke gjurmuar lëvizjet lart-poshtë të aksioneve individuale të listuara në një bursë, tregtarët mund të përfitojnë nga ndryshimi i vlerës së çdo indeksi të aksioneve në baza ditore.

Cilat janë indekset më të njohura të tregtimit të aksioneve të listuara për tregtim në platformat e opsioneve binare?

 • Shkëmbimet amerikane gjithmonë shfaqen për shkak të rolit kryesor që luan ekonomia amerikane në ekonominë globale. Indekset e aksioneve në SHBA janë Dow (DJ30), Nasdaq (NASDAQ100) dhe indeksi Standard and Poor's 500 (S&P500).
 • Indeksi japonez (Nikkei 225)
 • Bursa e Shangait (SSE180). Kjo është një nga bursat kineze.
 • Indeksi Straight Times (Singapore)
 • Financial Times Straight Exchange (FTSE100) me vendndodhje në Londër.
 • Indeksi Xetra DAX (DAX) i vendosur në Gjermani.
 • LSI në Cyrih.
 • CAC40 (Francë).
 • MICEX10 (Rusi).
 • Tel Aviv 25 (Izrael).
 • Bombei SE (Indi).
 • Bursa Australiane (ASX200)
 • TADWUL (Arabia Saudite)

Ka të tjera, dhe indekset e sakta të aksioneve të listuara në një platformë do të varen nga fokusi i tregut të firmës së brokerimit.

› Këshilla jonë: Hapni llogarinë tuaj falas me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Orari i tregtimit

Ndryshe nga aktivet valutore, indekset e tregtimit të aksioneve nuk janë të disponueshme për tregtim gjatë gjithë ditës. Përkundrazi, ato mund të tregtohen vetëm gjatë orëve zyrtare të tregtimit të bursës bazë. Prandaj, tregtari duhet të hulumtojë dhe të marrë informacion në lidhje me orët e tregtimit të indekseve individuale të aksioneve. Si udhëzues, indekset e mëposhtme mund të tregtohen në kohët e mëposhtme:

 • ASX200 hapet midis orës 00:30 GMT dhe 6 të mëngjesit GMT.
 • DAX është zakonisht i hapur nga ora 7:30 GMT dhe mbyllet për biznes në orën 15:30 GMT.
 • DJ30 (Dow) është i hapur nga ora 13:30 GMT deri në 20:00 GMT.
 • FTSE100: hapur nga ora 7:30 GMT deri në 15:30 GMT.
 • Nikkei 225 është i hapur nga ora 00:30 GMT dhe 6a, GMT.

Çdo ndërmjetës zakonisht do t'u sigurojë tregtarëve të tij kohën e saktë të tregtimit për aktivet e indeksit të aksioneve të listuara.

Disa elementë kyç në indekset e tregtimit

Hapi i parë në udhëtimin drejt tregtimit me fitim të indekseve të aksioneve është tërheqja e grafikëve të aktivit që do të tregtohet. Ju mund të merrni grafikët për Dow, Nasdaq, S&P500, DAX, SMI, CAC40, FTSE100 dhe ASX200 nga platforma tregtare FXCM MT4. Këto tabela do të përdoren për të analizuar tregtitë.

Lutjet teknike në indekset e aksioneve zakonisht dalin mirë. Indekset e aksioneve kanë modele të parashikueshme, pasi ato nuk i nënshtrohen disa prej luhatjeve të egra të çmimeve që shihen me monedha ose individuale. stoqet. Kjo për shkak se aktivet që gjurmohen nga indekset e aksioneve janë zakonisht aksione blu-chip, të cilat priren të kenë lëvizje të qëndrueshme dhe më të parashikueshme të çmimeve. Prandaj, tregtari mund të përdorë modele grafiku, modele shandani dhe tregues teknikë për të zgjedhur lëvizjet fitimprurëse të çmimeve. Prandaj, këto lëvizje çmimesh mund të përdoren për të tregtuar opsionin binar Call/Put si dhe Prek/Pa prekje dhe opsionet e gamës.

Disa indekse si Nikkei 225 mund të tregtohen me një shkallë të madhe suksesi pasi ato pasqyrojnë nga afër lëvizjen e DJ30. SHBA është konsumatori më i madh i eksportit në Japoni, kështu që nuk është befasi që aktiviteti i investitorëve në tregjet amerikane do të ketë një efekt shumëfishues në tregun japonez të aksioneve, i cili liston kompanitë, produktet e të cilave përdoren nga kompanitë dhe konsumatorët amerikanë. Koha më e mirë për të tregtuar Nikkei 225 duke përdorur këtë korrelacion janë minutat e para të hapjes së tregut japonez. Lloji i tregtisë OptionBuilder me skadimin e tij të personalizueshëm është një opsion i përshtatshëm për t'u përdorur.

Indekset e tregtimit duke përdorur opsionet binare u siguron tregtarëve një tregtim më të lirë dhe më pak të rrezikshëm të këtyre instrumenteve CFD. Është diçka nga e cila duhet të përfitojnë tregtarët në treg.

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas