Si ndikojnë fundet tremujore në opsionet binare

Ju mund të pyesni se çfarë janë përfundimet tremujore dhe çfarë në tokë kanë të bëjnë ato opsionet binare. Në fakt, ata kanë shumë. Nëse mësoni për rëndësinë e tyre, atëherë mund t'i ofroni vetes disa mundësi të shkëlqyera tregtare për të fituar fitime të mëdha.

Raporti tremujor

Pse përfundimet tremujore janë të rëndësishme për tregtarët?

Pra, le të fillojmë nga fillimi dhe të shpjegojmë se çfarë janë përfundimet tremujore. Shumica e kompanive të mëdha publike që kuotohen në indekset kryesore të tregut, p.sh Dow Jones, S&P 500, përdorin një sistem të quajtur metoda e tremujorit të biznesit për të raportuar fitimet, fitimet, objektivat dhe oraret e tyre, etj. Përveç kësaj, qeveritë raportojnë performancën ekonomike të vendeve të tyre duke publikuar Prodhimi i Brendshëm Bruto në baza tremujore.

Pra, mund të shihni menjëherë se këto publikime janë ngjarje të rëndësishme në kalendarin e biznesit.

Natyrisht, ka katër të katërtat në vitin që është nga janari në mars; prill-qershor; Nga korriku në shtator dhe nga tetori në dhjetor. Kompanitë dhe qeveritë nxjerrin raportet e tyre financiare gjatë muajit pas përfundimit të një tremujori, dmth. prill, korrik, tetor dhe janar. Në fakt, këta katër muaj quhen stinët e korporatës. Ato janë raste shumë kyçe sepse mund të ndikojnë në mënyrë dramatike në performancën e tregjeve të aksioneve.

Performanca e kompanive: Sezoni i saj i korporatës

Është shumë e rëndësishme që kompanitë nxjerrin paraprakisht parashikimet e tyre të të ardhurave dhe fitimeve për çdo tremujor. Për shembull, një informacion i tillë për tremujorin e tretë do të postohej shumë përpara fundit të shtatorit.

Kjo do të thotë se analistët e shquar të tregut dhe agjencitë e vlerësimit kanë shifra standarde për të krahasuar publikimet aktuale kur postohen gjatë stinëve të korporatës.

Këtu vjen kriza!

Le të shqyrtojmë një shembull specifik edhe pse shifrat e dhëna janë thjesht imagjinare. Parashikoni që Apple ka parashikuar për tremujorin e dytë se pret të ardhura prej $150 miliardë dhe një fitim prej $40 miliardë. Në korrik, kjo kompani publikon raportin e fitimeve të saj për tremujorin e dytë, duke zbuluar se ka arritur një qarkullim prej $140 miliardë dhe një fitim prej $20 miliardë midis prillit dhe qershorit.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si ndikojnë numrat e korporatës tek tregtarët e opsioneve binare?

Investitorët dhe analistët do të krahasojnë menjëherë shifrat e parashikuara dhe reale për tremujorin. Në këtë rast, Apple humbi pritshmëritë e saj. Për rrjedhojë, aksionet e saj do të bien ndjeshëm. Për më tepër, mund të fillojë një prirje e re e rënies që mund të zgjasë me javë, nëse jo më gjatë.

Këtu filloni të hyni.

Janë qindra kompani të mëdha që kalojnë të njëjtin proces gjatë secilit sezon të korporatës dhe çdo publikim është i mirëpublikuar. Do të zbuloni se shumë prej këtyre kompanive përfshijnë përzgjedhjen e aseteve të ofruara në platformën tuaj tregtare nga ndërmjetësi juaj binar.

Pra, tani e keni atë. Ju prisni publikimin e raportit të fitimeve të secilës kompani dhe e krahasoni atë me shifrat e parashikuara. Pastaj shikoni për hapni opsionet binare CALL nëse shifrat reale janë më të mira se sa pritej. Përndryshe, merrni parasysh opsionet PUT në tregtimin e opsioneve binare nëse janë më keq. Do të zbuloni se analistët e nderuar do të ofrojnë njohuri dhe vlerësime të shumta të performancës së secilës kompani që do t'ju ndihmojnë shumë kur bëni zgjedhjet tuaja.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment