Si të tregtoni opsionet binare | Tutorial i të mësuarit për fillestarët


Ky udhëzues do t'ju mësojë gjithçka që duhet të dini rreth tregtimit të opsioneve binare.

Ne do t'ju prezantojmë me bazat, do t'ju tregojmë se si funksionon tregtimi i opsioneve binare, do t'ju shpjegojmë metodat më të mira të tregtimit të opsioneve binare dhe do t'u përgjigjemi të gjitha pyetjeve në lidhje me mënyrën e tregtimit të opsioneve binare.

si të tregtoni opsione binare

Cilat janë opsionet binare?

Një opsion binar është një produkt financiar i njohur si opsioni "All-Or-Nothing". Rezultati bazohet në dy opsione: Ju mund të fitoni një kthim të lartë ose të humbni shumën tuaj të investimit. Është një opsion i thjeshtë "më i lartë ose më i ulët" i quajtur "binar".

Gjëja unike në lidhje me opsionet binare është se ju keni vetëm dy opsione: "Higher" ose "Lower" (shpjeguar për dummies).

Faktet kryesore

 • Një opsion binar ka vetëm një rezultat fitues ose humbës.
 • Tregtarët mund të fitojnë një kthim të lartë në varësi të tarifave të pagesave të ndërmjetësit në platformën e tyre.
 • Një opsion binar skadon pas një kohe të caktuar skadimi dhe tregon rezultatin menjëherë më pas.
 • Rreziku është i kufizuar për shkak të të gjithë shumës së investimit.
 • Opsionet binare janë të rregulluara në SHBA, por tregtohen kryesisht në det të hapur në vende të tjera.

Si tregtar, ju keni vetëm dy opsione dhe dy rezultate të mundshme.

Tregtarët do të parashikojnë nëse çmimi i aktivit të tyre do të rritet apo ulet, dhe ata ose do të humbasin investimin e tyre ose do të marrin një pagesë të lartë, fikse midis 75% dhe 95% të investimit të tyre fillestar.

Opsionet binare janë shumë fleksibël si një instrument financiar - ju mund të përdorni periudha të ndryshme për të tregtuar pothuajse çdo aktiv. Periudhat zakonisht fillojnë nga 5 sekonda dhe shkojnë deri në të paktën një orë. Pra, ju keni vetëm dy mënyra të mundshme për të vendosur një tregti:

 • Thirrje / Lart / Lart: Parashikimi juaj është një çmim më i lartë në të ardhmen (tregu në rritje)
 • Vendos / Poshtë / Poshtë: Parashikimi juaj është një çmim më i ulët në të ardhmen (tregu në rënie)

Me vetëm dy opsione dhe dy rezultate, tregtimi i opsioneve binare është tërheqës për shumicën e individëve që kërkojnë të fitojnë para në internet. Udhëzuesi ynë më poshtë ofron informacion më të detajuar rreth tregtimit të opsioneve binare. Njohuria e duhur është çelësi i suksesit të qëndrueshëm dhe duhet të jeni gjithashtu të vetëdijshëm për rreziqet e tregtimit të opsioneve binare.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Udhëzues hap pas hapi: Si të tregtoni opsionet binare

Seksioni i mëposhtëm do t'ju tregojë si të tregtoni në detaje. Mos ngurroni të shënoni këtë faqe për t'iu referuar si material kur dëshironi të filloni me tregtimin e opsioneve binare.

Ndiqni këto tetë hapa të thjeshtë:

 1. Gjeni një ndërmjetës të besueshëm
 2. Regjistroni llogarinë tuaj binar të tregtimit
 3. Depozitoni para ose përdorni llogarinë demo
 4. Zgjidhni aktivin për të tregtuar
 5. Bëni një parashikim: A është çmimi lart apo poshtë?
 6. Zgjidhni kohën e skadimit.
 7. Zgjidhni shumën e investimit.
 8. Filloni tregtinë dhe prisni derisa të skadojë

Le të shkojmë në detaje për çdo hap të vetëm.

1. Gjeni një ndërmjetës të besueshëm të opsioneve binare

Le të përgjigjemi se me cilin ndërmjetës është më i miri për të tregtuar. Jo çdo ndërmjetës online ose Forex ofron tregtimin e opsioneve binare, kështu që ju duhet të kërkoni një ndërmjetës që ofron këtë instrument financiar. Plus, ka shumë ndërmjetës të opsioneve binare që mund të gjenden në internet që mund të mos jenë të rregulluara ose të besueshme për t'u përdorur.

Në tabelën më poshtë, mund të shihni tre nga ndërmjetësit tanë më të rekomanduar të opsioneve binare. Këta ndërmjetës përmbushin shumë kërkesa të ndryshme që kemi vendosur kur testojmë të gjithë ndërmjetësit. Ata janë të sigurt, ju japin një fitim të lartë si tregtar dhe operojnë në mbarë botën. Me çdo ndërmjetës, mund të hapni një llogari demo binar falas për të filluar pa rrezik.

Nëse dëshironi të kërkoni vetë një ndërmjetës, sigurohuni që licenca e tyre dhe autoriteti rregullator që rregullon ndërmjetësin të jenë deklaruar në faqen e internetit të ndërmjetësit. Ne rekomandojmë që tregtarët e rinj të kontrollojnë rishikimet në lidhje me platformat në internet për të vlerësuar se sa i përshtatshëm është ndërmjetësi për nevojat e tyre.

Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: Deri në 100%
12345
5/5
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5/5
12345
Rendimenti: Deri në 100%
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

2. Regjistroni llogarinë tuaj tregtare

Pasi të zgjidhni ndërmjetësin tuaj binar, regjistrohuni për llogarinë tuaj tregtare. Do t'ju duhet një email i sigurt dhe një fjalëkalim. Ju gjithashtu mund të regjistroheni përmes llogarive në aplikacione të tjera si Facebook ose Google.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Depozoni para ose përdorni llogarinë demo

Ju keni dy zgjedhje: përdorni llogarinë demo për një rrotullim dhe tregtoni me fonde virtuale, ose përdorni llogarinë e drejtpërdrejtë dhe tregtoni me paratë aktuale.

Në përgjithësi është një ide e mirë të filloni me llogarinë demo, duke pasur parasysh se tregtimi i opsioneve binare vjen me pjesën e tij të drejtë të rreziqeve. Kjo mund të çojë që tregtarët e papërvojë të humbasin investimet e tyre shpejt. Lajmi i mirë është se kalimi midis llogarive tuaja reale dhe demo është i lehtë, duke ju lejuar të kaloni pa probleme nga praktika në tregtimin e drejtpërdrejtë sa herë që jeni gati.

Çfarë është një llogari demo? Janë llogari të investitorëve me pakicë që kanë (kryesisht) të gjitha funksionet e një llogarie të drejtpërdrejtë, por kanë vetëm para virtuale, të cilat mund t'i shtoni falas në çdo kohë.

4. Zgjidhni aktivin themelor

Tregtimi i opsioneve binare ju lejon të eksploroni tregje të ndryshme larg ngutjes dhe nxitimit. Ju mund të tregtoni në tregje Forex me lëvizje të shpejtë, aksione, artikuj thelbësorë si ari dhe nafta, kriptovaluta të reja ose indekse të përgjithshme të aksioneve. Pavarësisht se çfarë aseti zgjidhni, opsionet binare ofrojnë një mënyrë të thjeshtë për të tregtuar.

Konsideroni të filloni me një llogari demo, veçanërisht nëse jeni i ri. Është një mënyrë e zgjuar për të mësuar litarët, për të eksperimentuar me strategji të ndryshme dhe për të marrë një ndjenjë të natyrshme për dinamikën e tregut pa vënë paratë tuaja në linjë. Është si një sandbox për idetë tuaja tregtare, ku mund të ndërtoni besimin dhe ekspertizën tuaj me ritmin tuaj.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Bëni një parashikim duke analizuar – a do të rritet apo ulet çmimi i tij?

Pasi të keni zgjedhur tregun tuaj të preferuar ose aktivin themelor, siç është tregu Forex, vendimi kritik me të cilin përballeni është të parashikoni nëse çmimi i aktivit do të rritet apo do të bjerë. Bërja e këtij parashikimi kërkon që ju të vëzhgoni me kujdes tendencat e tregut dhe të përdorni tregues të ndryshëm për të analizuar plotësisht pyetjen.

Të kesh strategjinë e duhur tregtare për të fituar fitim maksimal është shumë e rëndësishme. Tregtarët e rinj mund të kërkojnë strategji të thjeshta tregtare që përdoren zakonisht dhe t'i modifikojnë ato në përputhje me rrethanat. Platforma e një ndërmjetësi zakonisht u ofron tregtarëve mjete dhe veçori për t'i ndihmuar ata të analizojnë analizat.

Përndryshe, tregtarët mund të përdorin analizën teknike për të gjeneruar ide tregtare dhe për të zhvilluar strategji. Ata gjithashtu mund të përdorin mjetet e ndryshme arsimore të ndërmjetësit për të kuptuar se si formohen dhe përdoren strategjitë e tregtimit.

Jo të gjitha strategjitë mund të jenë të suksesshme, pasi çdo aktiv i përgjigjet ndryshe ngjarjeve të tregut. Tregtarët duhet të regjistrojnë tregtitë e tyre dhe të shohin se si ia dalin për aktivin që kanë zgjedhur me kalimin e kohës.

Çdo kontratë opsioni binar ka një kohë të caktuar skadimi, që shënon fundin e tregtisë. Kjo kohë skadimi është vendimtare kur parashikohet nëse çmimi i tregut do të rritet apo do të bjerë. Ju mund të zgjidhni kohëzgjatjen e tregtisë suaj, nga 5 sekonda deri në disa orë, në varësi të asaj që i përshtatet më mirë strategjisë suaj.

Pasi të keni vendosur për drejtimin - lart ose poshtë - dhe koha e skadimit, ju jeni një hap larg vendosjes së tregtisë. Për t'ju kujtuar dy opsionet që keni:

 • Thirrje (më e lartë): Çmimi rritet në kohën tuaj të skadimit
 • Vendos (poshtë): Çmimi ulet në kohën tuaj të skadimit

7. Zgjidhni shumën e investimit

Hapi i fundit përpara se të vendosni tregtinë tuaj është përcaktimi i shumës së investimit. Disa ndërmjetës e kufizojnë këtë në një shumë specifike, e cila varet nga niveli i llogarisë suaj.

Brokerat shpesh kanë rregulla specifike për sa mund të investoni, të cilat mund të ndryshojnë sipas llojit të llogarisë suaj. Për shembull, llogaritë fillestare mund të kenë kufij më të ulët investimi për të ndihmuar tregtarët e rinj të menaxhojnë rreziqet në mënyrë efektive. Në të kundërt, llogaritë Pro ose VIP mund të lejojnë aksione më të larta që janë të përshtatshme për tregtarët më me përvojë.

Kushtet e tregut luajnë gjithashtu një rol të rëndësishëm në vendosjen e investimit tuaj. Ngjarjet ekonomike ose lajmet e tregut mund të ndikojnë në paqëndrueshmërinë e aktiveve, duke ju shtyrë të rregulloni investimin tuaj. Në kohë të trazuara, një investim më i vogël mund të zbusë rrezikun, ndërsa, në kushte më të qëndrueshme, një investim më i rëndësishëm mund të jetë më fitimprurës nëse tregu duket i parashikueshëm.

Llojet e llogarisë (Quotex):

Llogaria fillestare: Ky lloj llogarie është i përsosur për tregtarët e rinj që sapo kanë filluar dhe preferojnë të investojnë shuma më të vogla. Ai ofron mjete thelbësore tregtare dhe qasje në njohuritë e tregut primar, duke e bërë më të lehtë për të sapoardhurit të mësojnë dhe të rriten pa një investim fillestar të rëndësishëm.

Llogaria Pro: Llogaria Pro është e përshtatshme për tregtarët të gatshëm për të rritur investimin e tyre, duke kërkuar një depozitë deri në $1000. Kjo llogari ofron veçori të përmirësuara mbi nivelin fillestar, duke përfshirë mjete të avancuara analitike dhe opsione shtesë tregtare, të cilat mund të ndihmojnë tregtarët më me përvojë të maksimizojnë strategjitë e tyre.

Llogaria VIP: E krijuar për tregtarët profesionistë, llogaria VIP në Quotex kërkon një depozitë minimale prej $5000. Ai ofron veçori dhe përfitime gjithëpërfshirëse, duke përfshirë këshilla të personalizuara, njohuri ekskluzive të tregut dhe mbështetje prioritare. Kjo llogari është përshtatur për investitorët e ashpër që kërkojnë të shfrytëzojnë të gjitha avantazhet e mundshme në botën e tregtimit.

Bej kujdes: Investimi juaj është shuma e parave që mund të humbni për tregti. Nëse parashikimi juaj është i gabuar, e gjithë shuma juaj e investimit do të zhduket.

8. Filloni tregtinë dhe prisni derisa të skadojë

Pasi të keni vendosur shumën e investimit, klikoni Up / Telefono ose Poshtë / Vendos për të vendosur tregtinë. Disa ndërmjetës duan që ju të verifikoni tregtinë, kështu që ju duhet të bëni një klikim tjetër. Tani, është koha të prisni derisa tregtia juaj të përfundojë. Disa ndërmjetës i lejojnë tregtarët të mbyllin tregtimet përpara se të mbarojë koha e skadimit - kjo do t'ju mundësojë të zvogëloni ndikimin e një vendimi të gabuar duke mbyllur tregtinë herët kur të arrijë një çmim specifik.

Ne rekomandojmë që tregtarët të ndjekin rezultatet e tyre tregtare dhe të regjistrojnë vendimet e tyre për secilën tregti. Sipas ekspertëve financiarë, tregtarët që monitorojnë vazhdimisht performancën e tyre kanë më shumë gjasa të përmirësojnë vendimmarrjen e tyre dhe të arrijnë rezultate më të mira.

Nëse keni të drejtë dhe çmimi i tregut lëviz në drejtimin e duhur poshtë ose lart çmimit tuaj të goditjes, do të merrni një pagesa midis 75% dhe 95% e investimit tuaj. Rendimenti varet nga ndërmjetësi dhe aktivi themelor që zgjidhni.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Shembull i humbjes në tregtimin e opsioneve binare:

Në tregtimin e opsioneve binare, një humbje ndodh kur parashikimi i një tregtari për drejtimin e tregut është i pasaktë në kohën e skadimit të opsionit. Për shembull, nëse një tregtar parashikon se çmimi i arit do të rritet dhe vendos një opsion "thirrje", por çmimi bie deri në kohën e skadimit, tregtari do të pësojë një humbje. Humbja është zakonisht shuma e investuar në tregti, pasi opsionet binare ofrojnë një strukturë fikse rrezik-shpërblim.

Le të themi se keni vendosur të shkoni me një opsion thirrjeje, duke vënë bast që aktivi juaj i zgjedhur do të rritet mbi një çmim $75 në kohën kur opsioni skadon. Ju ndiheni të sigurt dhe parashikoni se çmimi mund të arrijë edhe $100.

Megjithatë, me kalimin e kohës së skadimit, çmimi është vetëm $50, askund afër shenjës suaj të parashikuar $100. Fatkeqësisht, kjo do të thotë se parashikimi juaj nuk u realizua dhe si rezultat, ju përfundoni duke humbur paratë që keni vënë në tregti.

Shembull i fitimit nga tregtimi i opsioneve binare:

Nga ana tjetër, nëse instinktet tuaja janë të drejtpërdrejta dhe çmimi i aktivit rritet në $100, duke tejkaluar çmimin tuaj të goditjes prej $75, ju jeni në pritje të disa lajmeve të mira pasi opsioni skadon. Ky skenar do të thotë që ju keni bërë një parashikim të suksesshëm dhe do të përfitoni nga rendimenti i opsionit binar.

Për shembull, nëse fillimisht keni investuar $1,000 dhe opsioni vjen me një rendiment 80%, mund të shihni se investimi juaj rritet në $1,800 përmes ndërmjetësit tuaj. Shumë fitore, nuk do të thoni?

Zotëroni tregtimin e opsioneve binare me kursin tonë gjithëpërfshirës në Binaryoptions.com

Ngritni aftësitë tuaja tregtare me specialistët tanë Kursi i opsioneve binare në Binaryoptions.com.

Projektuar për tregtarët e etur për të thelluar njohuritë e tyre, ky kurs lidh hendekun midis të kuptuarit themelor dhe strategjive të avancuara. Për më shumë detaje dhe për të nisur një udhëtim gjithëpërfshirës mësimor, vizitoni faqen tonë faqja kryesore ose zhyteni në kurs këtu.

Kursi ynë i krijuar me profesionalizëm përforcon bazat që sapo keni mësuar. Ju prezanton me njohuri dhe teknika më të thella që mund të përmirësojnë ndjeshëm procesin tuaj të tregtimit dhe të rrisin suksesin tuaj kur tregtoni opsione binare.

Përkufizimet e termave bazë të përdorur në tregtimin e opsioneve binare

Kur filloni tregtinë në opsionet binare, do të hasni shumë terma me të cilët mund të jeni të panjohur, por janë të rëndësishëm për të bërë një tregti të suksesshme. Këtu janë terminologjitë themelore që çdo tregtar duhet të dijë. 

Termat bazë të përdorur në tregtimin e opsioneve binare:

 • Pasuria themelore: Ky është aktivi mbi të cilin bazoni tregtitë tuaja të opsioneve binare, të tilla si aksionet, mallrat ose monedhat.
 • Koha e skadimit: Koha specifike në të cilën mbyllet një tregtim i opsioneve binare. Në këtë pikë, rezultati i tregtisë përcaktohet.
 • Çmimi Strike është niveli i paracaktuar i çmimit në të cilin hyni në një tregti me opsione binare. Për të përfituar, çmimi i tregut duhet të lëvizë mbi këtë çmim (për opsionin e blerjes) ose poshtë (për opsionin e shitjes) deri në skadimin e tregtisë.
 • Shuma fikse e fitimit: Ky është kthimi i mundshëm që mund të fitoni nga një tregti e suksesshme. Fitimi është i paracaktuar dhe i njohur përpara se të hyjë në tregti.
 • Opsioni i thirrjes: Ky është një opsion binar në të cilin ju parashikoni se çmimi i aktivit bazë do të rritet mbi çmimin e goditjes deri në skadim.
 • Opsioni i vendosjes: Ky është një opsion binar në të cilin ju parashikoni që çmimi i aktivit bazë do të bjerë nën çmimin e goditjes deri në skadim.
 • Ndërmjetësi: Një ndërmjetës që lehtëson tregtimin në tregjet financiare. Brokerët kryejnë tregti me klientë dhe paguajnë një tarifë ose komision për shërbimet e tyre.
 • In-The-Money (ITM): Një term i përdorur kur tregtia juaj e opsioneve binare po lulëzon. Kjo tregon se parashikimi juaj ishte i saktë dhe ju do të merrni fitimin e paracaktuar.
 • Pa para (OTM): Një term i përdorur për të përshkruar një tregti të pasuksesshme të opsioneve binare në të cilën rezultati nuk përputhej me parashikimin tuaj, duke rezultuar në humbjen e investimit tuaj.

Aktivi themelor i një opsioni binar

Tregu themelor mund të jetë aksione, mallra, kriptovaluta, forex ose ETF. Varet nga ndërmjetësi se cilat asete ofrohen. Tregtia blen ose shet një kontratë opsionesh për këto aktive bazë. Nuk është investim i vërtetë në aktiv si blerja e arit nga një shitës me pakicë. Ju tregtoni kontratat e opsioneve.

Koha e skadimit të një opsioni

Opsioni binar mbyllet përgjithmonë në një kohë të caktuar skadimi. Në varësi të ndërmjetësit tuaj të zgjedhur dhe datave të disponueshme të skadencës, ju mund të tregtoni për 30 sekonda, 60 sekonda ose edhe një muaj. Nëse arrihet data e skadimit, çmimi bazë i aktivit duhet të jetë mbi ose nën objektivin tuaj të çmimit.

Çmimi objektiv/çmimi goditës

Objektivi i çmimit është pika juaj kryesore e hyrjes ose çmimi i goditjes. Nëse filloni të blini ose shisni një opsion binar, çmimi i goditjes është çmimi aktual i tregut. Pra, është thelbësore të kemi një kohë të mirë.

Ju mund të humbni të gjithë investimin tuaj nëse humbisni objektivin tuaj të çmimit me 0,1 pikë. Por nëse keni të drejtë, mund të fitoni një fitim të lartë.

Shuma fikse e fitimit

Një opsion binar ka një shumë fikse fitimi që ndërmjetësi e rregullon. Pagesa fikse mund të jetë 60%, 70%, apo edhe 90% e shumës suaj të investimit. Por mbani mend, ju mund të humbni të gjithë investimin tuaj nëse merrni vendime të gabuara tregtare.

Ka vetëm dy rezultate: Ju humbni ose fitoni. Pagesa fikse varet gjithashtu nga tregu themelor që tregtoni dhe koha e skadimit. Ndonjëherë, ekzistojnë tre rezultate të tregtisë së opsioneve binare: Ju humbni, fitoni ose merrni paratë kur tregu arrin rreptësisht çmimin e goditjes.

Thirrni opsionin dhe vendosni opsionin

Opsionet binare janë një produkt i thjeshtë tregtar me rrezik të kufizuar. Ekzistojnë vetëm dy mënyra për t'i tregtuar ato: opsionet e thirrjeve dhe opsionet e vendosjes. Një opsion thirrjeje do të thotë që ju thoni se një treg i opsioneve binare do të rritet mbi një çmim specifik në një kohë të kufizuar skadimi. Një opsion vendosjeje do të thotë që ju thoni se një treg do të bjerë nën një çmim të caktuar në një kohë të kufizuar skadimi.

A është e sigurt tregtimi i opsioneve binare?

Siguria e tregtimit të opsioneve binare varet kryesisht nga ndërmjetësi që zgjidhni. Zgjedhja për një ndërmjetës të besueshëm dhe të rregulluar si Nadex (Shkëmbimi i Derivatives të Amerikës së Veriut) mund të rrisë sigurinë e tregtimeve tuaja. Rishikimet tona gjithëpërfshirëse të ndërmjetësve të ndryshëm, të rregulluar dhe të parregulluar, hedhin dritë mbi pikat e forta dhe të dobëta të tyre për të ndihmuar në vendimin tuaj.

Është më e sigurt të tregtoni me një ndërmjetës të rregulluar sesa një të parregulluar!


Është tregtimi i sigurt i opsioneve binare? Siguria e tregtimit të opsioneve binare varet kryesisht nga ndërmjetësi që zgjidhni. Zgjedhja për një ndërmjetës të besueshëm dhe të rregulluar si Nadex (Shkëmbimi i Amerikës së Veriut Derivatives) mund të rrisë sigurinë e tregtimeve tuaja. Rishikimet tona gjithëpërfshirëse të ndërmjetësve të ndryshëm, të rregulluar dhe të parregulluar, hedhin dritë mbi pikat e forta dhe të dobëta të tyre për të ndihmuar në vendimin tuaj.

Nëpërmjet hulumtimeve të gjera, ne kemi gjetur se ndërmjetësit e rregulluar janë përgjithësisht më të besueshëm dhe më pak të prirur për t'u përfshirë në praktika të padrejta. Ndërsa shumë ndërmjetës të parregulluar operojnë gjithashtu me reputacion, ekziston një rrezik i natyrshëm për shkak të mungesës së mbikëqyrjes.

Tregtimi i opsioneve binare është relativisht i sigurt nëse zgjidhni një ndërmjetës të rregulluar dhe kryeni kujdesin tuaj të duhur përpara se të investoni. Vështrimet tona synojnë t'ju udhëheqin, por është thelbësore të verifikoni informacionin dhe të kuptoni rreziqet e përfshira në tregtimin e opsioneve binare.

Ka një një grusht rregullatorësh të sigurt dhe të njohur. Nëse ndërmjetësi juaj i zgjedhur rregullohet nga një prej këtyre kompanive dhe institucioneve, kjo është një shenjë e mirë:

Kini parasysh gjithashtu nëse institucionet e besueshme si Komisioni i Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave (CFTC), Shoqata Kombëtare e të Ardhmes (NFA), ose veçanërisht Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) shprehin shqetësime.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Kushtet e tregtimit të opsioneve binare:

Ti mundesh tregtoni ndonjë nga aktivet bazë të ndërmjetësit. Procesi është gjithmonë i njëjtë nëse zgjidhni aksione, mallra, forex ose kripto. Shumica ju lejojnë ndërmjetësit që kemi testuar për të tregtuar më shumë se 100 asete.

koha e skadimit ndryshon nga ndërmjetësi në ndërmjetës, por shumica ofrojnë kohë skadimi prej 5 sekondash. Kufiri i sipërm është zakonisht një orë ose tre orë.

Kështu dy kushte kryesore janë:

 • Tregtoni çdo treg themelor që dëshironi: aksione, forex, mallra, kriptovaluta dhe shumë të tjera
 • Zgjidhni midis horizontit kohor afatshkurtër dhe afatgjatë (koha e skadimit)

Sa i lartë është rendimenti maksimal (kthimi nga investimi)?

Jo çdo ndërmjetës ofron rendimentin e saktë maksimal (kthimin nga investimi) për një aktiv specifik. Për shembull, ndërmjetësi A mund të ofrojë një pagesë 90% për Bitcoin dhe ndërmjetësi B mund të ofrojë 85% për të njëjtën kriptomonedhë. Zgjedhja më e mirë këtu do të ishte ndërmjetësi A.

Tregtimet afatshkurtra kanë pagesat më të larta, ndërsa pagesat afatgjata kanë pagesa më të ulëta. Rendimenti mesatar për llogaritë standarde është midis 70% dhe 95%.

Megjithatë, nëse zgjidhni një llogari VIP, mund të përfitoni nga kthime më të larta. Shumica e ndërmjetësve ofrojnë lloje të ndryshme llogarish bazuar në shumën që depozitoni. Për shembull, në IQ Option, depozitimi i $3,000 ju kualifikon për statusin e llogarisë VIP. Kjo i nxit ata të depozitojnë më shumë para në llogaritë e tyre për të tregtuar.

Opsioni iq mbështetje për llogarinë vip
Pamja e ekranit të një llogarie VIP IQ Option
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Llojet e tregtisë të disponueshme në tregtimin e opsioneve binare

Kur opsionet binare u prezantuan për herë të parë në treg, ato kishin vetëm një lloj tregtimi. Këto ishin 'Lartë dhe Poshtë' / 'Thirrje dhe Vendos' ose 'Lart e Poshtë'. 

Shumë lloje të tjera tregtie u propozuan me rritjen e numrit dhe popullaritetit të tregtarëve. Këtu janë disa nga llojet më të përdorura të tregtisë binare. 

1. Me një prekje ose pa prekje

Ju duhet të merrni tre vendime kritike për një tregti opsionesh binare me një prekje ose pa prekje. Së pari, zgjidhni aktivin në të cilin dëshironi të investoni. Së dyti, përcaktoni objektivin tuaj të çmimit. Së treti, zgjidhni se kur do të përfundojë tregtia juaj.

Vendosja e objektivit tuaj të çmimit përfshin të menduarit strategjik: sa më i lartë të jetë objektivi juaj i çmimit (më larg nga çmimi aktual), aq më i lartë është pagimi i mundshëm. Në të kundërt, një objektiv që është më afër dhe më i lehtë për t'u arritur do të ofrojë një kthim më të vogël.

Prekni ose mos prekni Opsionet binare

Ju do të merrni një fitim nëse aktivi juaj arrin pikën e synuar të caktuar edhe një herë para kohës së skadimit. Para se të bëni një tregti, duhen kërkuar dy gjëra

 • Arritja e objektivit të çmimit

Vendosni objektivin e çmimit me zell. Mund të jetë në çdo drejtim dhe, me analizë të kujdesshme, të gjykojë rrjedhën e çmimeve. Gjatë vendosjes, kushtojini vëmendje kostos së tregtisë dhe vlerës së pagesës.

 • Koha e skadimit

Gjithçka që duhet është një prekje për t'ju dhënë fitim, edhe nëse tregu më pas shkon në një drejtim tjetër. Shumë platforma ofrojnë kohë skadimi deri në ditë, ndaj caktoni kohën që mendoni se është e mjaftueshme për të arritur pikën e ndezur. 

2. I lartë ose i ulët

Opsione binare të larta ose të ulëta

Këtu, do të ishte më e mira të shqyrtohet nëse aktivi juaj i zgjedhur do të tejkalojë çmimin e goditjes në skadim.

Nëse besoni se do rritje çmimi, zgjidhni "Rise/Up"; nëse jo, zgjidhni "Fall/Down". Koha e përfundimit të tregtisë mund të ndryshojë. Ky lloj tregtie është parësor por ka rreziqet e veta. Prandaj, përpara se të bëni ndonjë tregti, shqyrtoni tërësisht lëvizjet e çmimeve.

3. Range tregton

Njihet gjithashtu si tregtia kufitare. Në këtë lloj tregtie, ju zgjidhni një aktiv dhe tregtoni brenda intervalit të dy pikave të aktivizuara. Nëse çmimi qëndron në mes të kufirit deri në skadim, ju do të fitoni dhe do të humbni nëse ai kalon diapazonin. 

Për shembull, nëse çmimi i goditjes së një aktivi është $50 dhe ju besoni se do të shkojë deri në $60, ju tregtoni në rangun nga $50 deri në $60. Nëse çmimi i aktivit tuaj do të mbetej midis këtij kufiri gjatë gjithë tregtisë, ju do të merrnit fitimin tuaj. Ju do të humbni të gjithë investimin nëse tejkalon $60 ose bie nën $50. 

4. Tregtimi afatshkurtër

Shumë ndërmjetës përdorin afatshkurtër ose Tregtim 60 sekonda, dhe duke pasur parasysh popullaritetin e saj, shumë tregtarë janë të prirur drejt tij. 

Ajo funksionon si tregtia e lartë / e ulët me një kohë skadimi prej 60 sekondash. Disa ndërmjetës në tregtimin afatshkurtër ofrojnë gjithashtu një kohë të përfundimit të tregtisë deri në minuta. 

60-sekonda-tregti

5. Tregtimi afatgjatë

Ndryshe nga tregtimi afatshkurtër, ky lloj ju lejon të vendosni kufirin kohor në ditë, javë ose ndonjëherë edhe muaj. 

Shumica e fillestarëve preferojnë këtë lloj pasi tregtia shkon shpejt në afat të shkurtër, dhe ju duhet të jeni gjithmonë aktivë dhe të qëndrueshëm. Në afat të gjatë, ju merrni më shumë kohë për të zhvilluar aftësi dhe për të studiuar grafikët. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

6. Çifte 

Siç sugjeron emri, ky lloj tregtimi kryhet në çifte. Në skadimin e tregtisë, ju duhet të zgjidhni se cili aktiv do të performojë më mirë se tjetri. Gjykimi i saktë do t'ju sjellë fitim dhe vendimi juaj i gabuar do t'ju kushtojë

Çiftimi i monedhave dhe aksioneve është në modë. Për shembull, në EUR/USD, ju besoni se USD do të shkojë më lart se EUR dhe vendosni bastin tuaj. Pas skadimit, USD e tejkaloi EUR-në dhe ju fituat sepse parashikimi juaj ishte i saktë. Në rastin e kundërt, ku euro shkon më lart, ju do të humbni. 

Edhe nëse çiftimi bie në mënyrë të barabartë, ju do të fitoni nëse aktivi juaj ka një vlerë më të lartë se tjetri.  

7. Shkallë

Tregtia ndahet në pjesë më të vogla të shpërndara në intervale të ndryshme në këtë lloj. Do të merrni një bonus të pjesshëm sa herë që çmimi i goditjes prek pikën e aktivizuar. 

Tregtia juaj është e ndarë në çmime të ndryshme greve me kohë të ndryshme skadimi. Kur të arrini intervalin e parë, do të merrni një fitim. 

Për shembull, ju jeni duke tregtuar në shkallë të dytë palën e monedhës USD/EUR, e cila besoni se do të shkojë lart. Në mesditë, vlera e aktivit tuaj është $60. Ju zgjodhët tre tarifa goditjeje dhe tre kohë të ndryshme skadimi. 

 • Pengesa e parë është caktuar për $60.85, me një pagesë 40% dhe skadon në orën 112:20 pasdite
 • Goditja e dytë është $70 dhe ka një pagesë 55%. Ai skadon në orën 112:40
 • Goditja e tretë është vendosur për $70.45 me një pagesë 70%; koha e skadimit është 001:00 pasdite

USD/EUR duhet të arrijë $60.85 ose më lart për të fituar këtë bast në orën 112:20 pasdite. Nëse ndodh, ju do të merrni pagesën 40% dhe më pas, për çdo shkallë që ngjiteni, do të merrni fitimin e përmendur. 

Mos harroni se vlera e pagesës do të ndryshojë sipas diferencës së intervalit. Nëse hendeku në çmimet e grevës është i vogël, do të merrni më pak pagesa sepse përfshin më pak rrezik dhe për një hendek të madh, fitimi do të rritet.

Shpjegohen rreziqet e tregtimit të opsioneve binare:

Pa dyshim - Opsionet Binare janë një instrument financiar i rrezikshëm.

Sidoqoftë, përfitimet shpesh i tejkalojnë rreziqet.

Një shqetësim i përbashkët për të ardhurit është mundësia e humbjes së të gjithë investimit të tyre në një tregti të vetme. Ndërsa është e vërtetë që shuma që investoni në një tregti mund të humbet tërësisht, është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se nuk mund të humbni më shumë se sa keni investuar. Kjo është në kontrast me disa produkte të tjera financiare ku është e mundur të pësoni humbje që tejkalojnë investimin tuaj fillestar.

Një nga përfitimet e spikatura të tregtimit të opsioneve binare është potenciali për kthime të larta, pavarësisht nga paqëndrueshmëria e tregut. Për sa kohë që çmimi i aktivit tuaj të zgjedhur lëviz mbi ose nën çmimin tuaj të goditjes, ju jeni në zonën e fitimit.

Kjo thjeshtësi dhe mundësi për fitime të shpejta janë pikërisht arsyeja pse shumë tregtarë, përfshirë edhe ne, tërhiqen nga ky lloj tregtimi. Është e drejtpërdrejtë, dhe ju mund të shihni fitime të rëndësishme relativisht shpejt.

Investoni vetëm para që mund të përballoni t'i humbni!

A duhet të përdorni një llogari demo të opsioneve binare?

Shumë prej jush na pyesin nëse është e nevojshme të tregtoni fillimisht përmes një llogarie demo. Përgjigja jonë e paqartë është po, është thelbësore. Një llogari demo ju lejon të mësoni se si lëviz tregu dhe si funksionon ndërmjetësi juaj i zgjedhur. Pothuajse të gjithë ndërmjetësit e besueshëm ofrojnë llogari demo me para virtuale që mund t'i plotësoni me vetëm një klik.

Kalo te llogaria demo për opsionet binare
Kaloni në llogarinë tuaj demo me një klik.

Mësoni rreth platformës suaj të tregtimit të opsioneve binare përpara se të investoni paratë tuaja reale. Ju gjithashtu mund të provoni strategji të reja ose të formoni strategjinë tuaj tregtare përmes një llogarie demo.

 1. Së pari: llogari demo.
 2. Së dyti: Strategjia.
 3. E treta: Llogari reale.
Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si të hapni llogarinë tuaj të parë live

Ju duhet të plotësoni kritere të ndryshme pasi të jeni gati për të hapur llogarinë tuaj të parë reale. Në shumicën e platformave tregtare, ju mund të tregtoni pa verifikuar llogarinë tuaj të ndërmjetësit. Por sipas mendimit tonë, para se të filloni, duhet të siguroheni që të keni akses të pakufizuar në të gjitha funksionet dhe metodat e depozitimit dhe tërheqjes.

Verifikoni llogarinë tuaj tregtare për tregtimin e opsioneve binare
Verifikoni emailin dhe identitetin tuaj për qasje të plotë në llogari

Ju nevojiten të dhënat tuaja të sakta personale (emri i plotë, ditëlindja, adresa, posta, numri i telefonit) dhe disa dokumente personale për verifikim. Ju duhet të ngarkoni një kopje të pasaportës tuaj ose ndonjë formë identifikimi për të vërtetuar identitetin tuaj. Platforma e kërkon këtë për të regjistruar një llogari dhe për të verifikuar identitetin tuaj

Procesi i verifikimit merr vetëm 1-2 ditë pune në shumicën e rasteve.

Sa para ju nevojiten për të tregtuar opsionet binare?

Përgjigja për këtë pyetje varet nga sa jeni të gatshëm të investoni. Përmbajuni gjithmonë rrezikut dhe menaxhimit të parave. Shumë ndërmjetës kërkojnë një shumë minimale depozite dhe kanë një shumë minimale tregtare për tregti. Për shembull, Quotex ose IQ Option ju lejojnë të filloni tregtimin me vetëm $10 dhe tregtimin minimal midis $1 për tregti.

Shuma minimale e depozitës 5 USD në tregtimin binare
Shuma minimale e depozitës

Është e mundur të fitoni shumë para me strategjinë e duhur tregtare. Pra, investimi i të gjitha parave tuaja është i panevojshëm kur filloni. Filloni ngadalë dhe depozitoni më shumë nëse plani juaj rezulton të jetë i jashtëzakonshëm.

Sa rrezik për tregti?

"sa" i referohet disa faktorëve në tregtimin e opsioneve binare. Ai tregon rreziqe, përpjekje, kohë dhe para. Është gjithmonë e sigurt të rrezikoni jo më shumë se 1% të fondeve tuaja për tregti. Ju mund të mbroni kapitalin tuaj duke zvogëluar rreziqet tuaja tregtare. Ju do të humbni një pjesë të vogël të kapitalit tuaj edhe nëse humbni shumë tregti me gabime.

Së pari, ju duhet të vendosni përqindjen e kapitalit tuaj tregtar që do të jeni të gatshëm të vendosni paratë tuaja në linjë në një tregti me opsione binare. Përqindja ideale duhet të jetë 1% ose 2% e kapitalit tuaj tregtar. Mund të shkoni deri në 5%, por nuk është gjithmonë i sigurt.

Lloji i opsioneve binare merret me të. Ky rrezik 5% do t'ju japë një madhësi më të rëndësishme pozicioni për tregtitë standarde të opsioneve binare. Më pas mund të llogarisni numrin e kontratave që mund të merrni. Ju duhet të llogaritni kontratat që të mbeten brenda kufirit të rrezikut tuaj.

 • Një rrezik i lartë deri në 10% të llogarisë tregtare mund të rezultojë në një shpërthim të shpejtë të llogarisë.
 • Tregtoni gjithmonë me rrezik të kufizuar, si 1% e llogarisë tregtare për tregti
 • Një rrezik i kufizuar do të largojë emocionet tuaja gjatë tregtimit
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Metodat e depozitimit dhe tërheqjes:

Ju tashmë mund të keni pyetur veten se cilat metoda pagese janë të disponueshme kur tregtoni opsione binare. Në të kaluarën, shumë ndërmjetës ofruan vetëm disa mënyra të veçanta pagese dhe tërheqjeje. Në ditët e sotme, tregu është miqësor për përdoruesit, dhe firmat e brokerimit ofrojnë shumë mënyra të ndryshme pagese.

Fakte për depozitën

 • Shumë platforma ofrojnë një depozitë minimale prej $10
 • Shuma minimale e tregtisë: $1
 • Shuma të larta mund të tregtohen gjithashtu
 • Depozita minimale për një tregti Binare varet nga ndërmjetësi
Mënyra e pagesës për depozitimin në platformat e opsioneve binare
Disa mënyra të mundshme pagese

Depozitimi dhe tërheqja janë të lehta. Shumica e ndërmjetësve nuk paguajnë tarifa për depozitimin ose tërheqjen e fondeve, dhe shumë prej tyre ofrojnë deri në 20 mënyra pagese. Ju mund të përfitoni nga llogaritë tregtare brenda sekondave. Tërheqjet zgjasin pak më gjatë, deri në 24 orë.

Disa nga mënyrat kryesore të pagesës që ndërmjetësit e opsioneve binare ofrojnë:

 • Bankwire
 • Kartat e kreditit (Master/VISA)
 • Kriptovalutat (Bitcoin, Ethereum, Ripple dhe më shumë)
 • Kuletat elektronike (Skrill, Neteller, FasaPay, ePayments, Yandex dhe më shumë)

A ka bonuse për depozitat?

Pothuajse te gjitha opsionet binare ndërmjetësit ofrojnë një bonus falas për të tërhequr klientë të rinj kur mbushni për herë të parë llogarinë tuaj. Disa ndërmjetës madje ofrojnë një bonus sa herë që depozitoni para. Bonusi mund të ndryshojë nga 10% në 20%, 30% në 50%, ose edhe 100%.

Me fjalë të tjera, disa ndërmjetës dyfishojnë shumën tuaj të parave.

Deposit-Bonus-of-Olymp-Trade
Olymp Trade ofron një bonus depozite deri në 50%

Kini parasysh se bonusi nuk është plotësisht falas. Në shumicën e rasteve, duhet të arrini një qarkullim të pashmangshëm me bonusin përpara se të tërhiqni fondet tuaja. Për shembull, ju duhet të bëni një qarkullim prej 30 herë bonusin që keni marrë. Pra, nëse nuk jeni mirë me kushtet, fikeni.

Merrni një bonus depozite falas prej 50% në Quotex me kodin tonë të promovimit "bobroker50"

Ju mund ta përdorni këtë kod bonus vetëm duke u regjistruar në faqen tonë të internetit.

➨ Ndërmjetësi më i mirë: Regjistrohu për bonusin tënd falas Quotex!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Sa para mund të fitoni duke tregtuar opsione binare?

Varet nga ju sa para do të fitoni duke tregtuar opsione binare. Një edukim i mirë, menaxhimi i rrezikut dhe një strategji profesionale janë çelësi i karrierës suaj të suksesshme si tregtar. Gjithashtu, menaxhimi juaj i parave duhet të jetë i mirë.

Në pamje të parë, duket e lehtë fitoni para me opsione binare. Megjithatë, së shpejti do të zbuloni se tregjet mund të jenë komplekse, veçanërisht për fillestarët. Suksesi në tregti zakonisht nuk ndodh brenda natës.

Fitimi i parave në tregtinë fitimprurëse në opsionet binare
Disa tregti fitimprurëse me radhë

Pritet që do të duhet pak kohë për të parë përparimin dhe norma juaj fituese e tregtimeve do të rritet. Sa më shumë vendime tregtare të merrni, aq më mirë do të merrni.

Le t'ju japim më shumë njohuri në katër tema e lidhur drejtpërdrejt me suksesin tuaj si tregtar i opsioneve binare.

Arsimi

Ky është rregulli më i rëndësishëm për fillestarët: Edukoni veten përpara se të filloni. Përdorni seksionet arsimore që ofrojnë shumica e ndërmjetësve të opsioneve binare. Përdorni faqe interneti si e jona dhe videot në YouTube, dhe lexoni librat për të mësuar rreth tregtimit dhe tregjeve financiare. Përdorni mjetet e analizës teknike për të rritur aftësitë tuaja tregtare. Dhe, sigurisht, tregtoni përmes llogarisë së tregtimit të praktikës për të mësuar mekanizmat e tregjeve dhe aseteve.

Strategjia

Pasi të njihni teorinë për tregtimin dhe opsionet binare, do të shihni se tregtimi aktual ndryshon ndjeshëm nga teoria. Tregtimi i një opsioni binar kërkon analizimin e analizave themelore dhe një ndjenjë për tregjet dhe aktivet.

Ndiqni strategjinë e trendit
Shembull i strategjisë "Ndiq trendin".

Kështu që, zhvilloni tuajën strategji tregtare. Përndryshe, do të hidhni në erë llogarinë tuaj. Përdorni njohuritë e faqes sonë të internetit si bazë dhe krijoni planin tuaj për çdo tregti Binare.

Këtu janë disa nga strategjitë kryesore tregtare që mund t'i shikoni dhe përdorni për tregtinë tuaj të ardhshme të opsioneve binare:

 • Strategjia 60 sekondash
 • Strategjia e modelit të shandanit
 • Strategjia e ardhshme e parashikimit të qirinjve
 • Strategjia MACD
 • Strategjia e Retracement Fibonacci

Treguesit dhe mjetet:

Çdo platformë ofron disa treguesit, mjete teknike, lloje të ndryshme grafiku, të tilla si grafiku më i zakonshëm i shandanit, dhe shumë gjëra të tjera për t'u analizuar. Disa ndërmjetës madje ju japin akses falas dhe të drejtpërdrejtë në lajmet ekonomike. Ju mund ta përdorni atë për të qëndruar të përditësuar gjatë gjithë kohës dhe për të reaguar ndaj lajmeve që ndikojnë në asetet me të cilat tregtoni.

Treguesit Pocket Option
Pocket Option ofron një sërë treguesish të dobishëm.


Një shënim i shpejtë për treguesit: Ato janë thelbësore në tregtimin e opsioneve binare. Vlen të marrësh kohë për të kuptuar ato kryesore si MACD, RSI, etj. Zhyt në artikullin e lidhur për një pasqyrë më të thellë se si t'i përdorësh këto mjete në mënyrë efektive.

Menaxhimi i parave

Shumë tregtarë me pakicë që unë njoh duhej të mësonin sa e natyrshme menaxhimin e parave punon. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë të njiheni me të përpara se të filloni tregtimin.

Menaxhimi i parave me opsione binare
Shuma e investimit është 1% e gjendjes së llogarisë

Ju nuk duhet të përdorni kurrë më shumë se 0.5 deri në 3% të bilancit të llogarisë suaj për çdo tregti.

Sinjalet

A keni dëgjuar ndonjëherë për sinjale tregtare? Tregtarët profesionistë ofrojnë konfigurime dhe sinjale tregtare që mund t'i kopjoni. Nëse është një tregtar i besueshëm, mund t'i besoni. Por kini kujdes: Ka shumë mashtrime dhe sinjale të pasuksesshme.

Taksa

Ju duhet të paguani taksa mbi fitimin e kapitalit kur fitoni fitime në tregjet financiare. Të rregullat tatimore të opsioneve binare ndryshojnë nga vendi në vend, por ju duhet t'i shikoni ato nëse bëni transaksione financiare. Ne ju rekomandojmë të vizitoni avokatin tuaj lokal të taksave për të kontrolluar taksimin mbi opsionet binare. Nga përvoja jonë, norma tatimore mund të variojë nga 0% në 30% ose më shumë për fitimet kapitale.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Përfundim dhe lista kontrolluese: Si të tregtoni opsionet binare me strategji të thjeshta

Duhet të jeni të vetëdijshëm për mashtrimet në tregun e opsioneve binare. Por instrumenti financiar në vetvete nuk është një mashtrim. Kjo ju lejon të investoni në mundësi afatshkurtra ose afatgjata në treg. Prandaj, ju mund të zgjidhni çdo aset që dëshironi dhe funksionaliteti i një opsioni binar është i lehtë për t'u kuptuar.

Tregtimi i opsioneve binare me opsionin Pocket
Tregtimi i opsioneve binare është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar shumë para

Këshilla jonë e sinqertë për ju si tregtarë profesionistë: Zgjedhja e një ndërmjetësi të mirë dhe të besueshëm është thelbësore. Mos u regjistroni me ndërmjetësin e parë që ju vjen në mendje. Kontrolloni rishikimet, Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) dhe sigurohuni që të mos jetë një mashtrim!

Kujdes për këtë të shkurtër listë kontrolli tregtare për fillestarët:

 • Zgjidhni një ndërmjetës të besueshëm
 • Regjistrohuni dhe verifikoni llogarinë tuaj
 • Përdorni llogarinë demo për të hyrë në të
 • Depozitoni para dhe kaloni në llogarinë reale
 • Zgjidhni një aktiv ose treg për të tregtuar
 • Analizo Analist
 • Parashikoni lëvizjen e çmimit (lart ose poshtë)
 • Zgjidhni kohën e skadimit (afatshkurtër = pagesa më e lartë)
 • Vendosni shumën tuaj të investimit
 • Vendose thirrjen (më lart) ose vendos (më poshtë)
 • Përdorni një ditar tregtar, veçanërisht nëse jeni fillestar

Me këtë listë të vogël kontrolli, ne ju kemi treguar gjithçka që ju duhet të dini rreth tregtimit të opsioneve binare. Ju urojmë fat të mirë dhe tregtimi i lumtur!

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh

A mund të fitoni para vazhdimisht me opsionet binare?

Po, është e mundur të fitoni para në mënyrë të vazhdueshme me tregtimin e opsioneve binare. Por kini parasysh: 80% e tregtarëve humbasin paratë e tyre. Për t'i përkitur 20% tjetër, ju nevojitet një strategji tregtare funksionale dhe menaxhim i ndjeshëm i parave. Mos tregtoni shumë kontrata të shumta në të njëjtën kohë ose mos përdorni shumë kapital për një tregti.

Cilët janë ndërmjetësit më të mirë për të mësuar opsionet binare?

Së pari, njihuni me instrumentin financiar dhe ndërmjetësin tuaj të zgjedhur nëpërmjet një llogarie demo. Kaloni në një llogari të vërtetë pasi të zhvilloni strategjinë tuaj dhe të ndiheni rehat me vendimet tuaja. Platformat e zakonshme të tregtimit në internet janë Quotex, IQ Option dhe Pocket Option.

Si i zotëroni opsionet binare?

Të kuptuarit se si lëviz tregu është thelbësore. Prandaj, duhet të zhvilloni një strategji tregtare, të mësoni analizën teknike dhe të përdorni tregues për të analizuar grafikun e çmimeve. Përdorni libra, video, faqen tonë të internetit dhe shumë mjete të tjera edukative për të hyrë në tregtimin e opsioneve binare. Procesi i mësimit nuk përfundon kurrë.

A janë opsionet binare një investim i mirë?

Kur kuptoni se si funksionojnë opsionet binare dhe krijoni një strategji tregtare premtuese, opsionet binare janë një investim i mirë, ashtu si tregtimi më i njohur Forex. Por kini parasysh se nuk është pa rrezik.