Vendet e disponueshme Deriv dhe lista e shteteve të ndaluara

Sapo keni hyrë në tregti, por nuk e dini se cilën platformë tregtare në internet të zgjidhni? Kërkimi juaj përfundon këtu pasi Deriv do t'ju ofrojë të gjitha shërbimet kryesore tregtare. Për shembull, miliona klientë të regjistruar tregtojnë CFD, forex, kriptomonedha dhe të tjera çdo ditë

Meqenëse Deriv ka qenë në treg për më shumë se 22 vjet, ai është bërë ndërmjetësi më i madh në internet në botë. Por ju mund të pyesni veten nëse Deriv është i disponueshëm në vendin tuaj apo jo. Prandaj, ne ju sjellim një listë të vendeve ku Deriv nuk është i operueshëm. 

Cilat janë vendet me mangësi strategjike?

Përpara se të futemi në listën e vendeve të ndaluara, duhet të kuptojmë konceptin e mangësive strategjike. FATF, ose Task Forca e Veprimit Financiar, monitoron vazhdimisht disa vende që janë të listuara në "Lista gri". Këto vende zakonisht vuajnë nga mangësi strategjike në qeveritë dhe provincat e tyre. Ata punojnë në mënyrë aktive me FATF për të zhdukur pastrimin e parave, financimin e përhapjes dhe financimin e terrorizmit. 

Juridiksioni i vënë nën monitorim të shtuar nga FATF duhet t'i përkushtohet zgjidhjes së mangësive strategjike të njohura. Megjithatë, ata duhet ta zgjidhin çështjen brenda afateve kohore të dakorduara. 

Të gjitha vendet e listuara dhe të identifikuara si vende me mangësi strategjike nga FATF nuk kanë Deriv si një ndërmjetës në internet të operueshëm. Prandaj, nëse jeni banor i ndonjë prej këtyre vendeve, nuk mund të bëni një llogari tregtare Deriv. Disa nga këto vende janë Shqipëria, Barbados, Kamboxhia, Jordoni, Malta, Pakistani etj. 

Lista e vendeve të ndaluara

Përveç atyre të përmendura më lart, këtu janë disa vende të tjera të shquara ku nuk mund të krijoni një llogari tregtare Deriv.

 • Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA)

FATF ka njohur Emiratet e Bashkuara Arabe si një vend të angazhuar për zgjidhjen e mangësive strategjike. Prandaj, Deriv nuk funksionon në vend.

 • Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA)

SHBA është një vend tjetër ku nuk do të gjeni përdorues të Deriv. Kompania nuk u ofron shërbimet e saj tregtare njerëzve të vendosur këtu.

 • Mbretëria e Bashkuar (MB)

Deriv ka një bazë të madhe të konsumatorëve në vendet evropiane. Nga Franca në Itali, do të gjeni mijëra përdorues që tregtojnë çdo ditë duke përdorur këtë platformë tregtare në internet. Deriv Investments (Europe) Limited është një kompani që ndihmon në ofrimin e shërbimeve për anëtarë të BE-së.

Megjithatë, ju nuk do ta gjeni Mbretërinë e Bashkuar në listën e vendeve ku disponohet Deriv. Për shkak të lëvizjes së famshme të Brexit, Britania e Madhe u bë vendi i parë sovran që u largua nga Bashkimi Evropian. Kjo është një nga arsyet pse Deriv nuk ofron shërbime në Mbretërinë e Bashkuar.

 • Bjellorusia

Bjellorusia është një tjetër vend në Evropë që nuk është anëtar i BE-së. Marrëdhëniet midis Bjellorusisë dhe BE-së nuk kanë qenë mirë për një kohë të gjatë. Në fakt, është një nga ato shtete që nuk kanë kërkuar anëtarësim në Bashkimin Evropian. 

Kombinimi i tij me të gjithë faktorët e tjerë të nevojshëm e bën atë të paaftë që Deriv të ofrojë shërbimet e tij në rajon. 

Shtete te tjera

Lista e mangësive strategjike të FATF nuk përfshin disa vende të tjera, por ende janë vende të ndaluara Deriv. Kjo perfshin:

 • Kanadaja
 • Hong Kongu
 • Izraeli
 • Jersey
 • Malajzia
 • Paraguaj 
 • Ruanda

Vendet e disponueshme Deriv

Përjashtimi i vendeve të mësipërme do të rezultonte në listën e vendeve të disponueshme Deriv. Për shembull, nëse jetoni në një vend pjesë e BE-së, mund të krijoni lehtësisht një llogari tregtare Deriv. Përdoret gjerësisht në vende si Afrika e Jugut, Nigeria, Botsvana, India dhe Japonia.

Prandaj, një person mund të regjistrohet me Deriv nëse i plotëson këto dy kushte: 

 • Ata janë 18 vjeç e lart.
 • Ata jetojnë në një vend ku Deriv ofron shërbimet e tij.

A duhet të përdorni Deriv?

Pra, tani e dini se jetoni në një vend të disponueshëm Deriv, por a duhet ta përdorni vërtet atë si ndërmjetësin tuaj? Është jetike të studiohet të mirat dhe të këqijat e kompanisë për të konstatuar këtë. Prandaj, këtu janë gjërat kryesore që duhet të dini përpara se të zgjidhni Deriv si ndërmjetësin tuaj.

Pro

Deriv kërkon që ju të depozitoni një shumë minimale përpara se të filloni llogarinë tuaj tregtare me të. Sidoqoftë, depozita minimale është aq e ulët (vetëm $5!) sa çdokush mund ta përballojë atë. 

Po ju mbarojnë depozitat? Apo duhet të tërhiqni fondet tuaja të fituara? Mos u shqetësoni, pasi Deriv ju ofron të gjitha opsionet kryesore të pagesës dhe tërheqjes. Për më tepër, ju madje mund të depozitoni fondet tuaja në kriptovaluta si Bitcoin, Ethereum, etj.

Shumica e ndërmjetësve ofrojnë instrumentet më të përdorura tregtare në faqet e tyre të internetit. Për shembull, Deriv ju ofron instrumente tregu si forex, mallra, metale të çmuara, indekse, kriptovaluta, etj.

Shumë njerëz kanë probleme besimi me ndërmjetësit që nuk rregullohen nga asnjë autoritet. Megjithatë, ky nuk është rasti me Deriv sepse autoritetet pëlqejnë VFSC (Vanuatu), FSC (Ishujt e Virgjër Britanikë) dhe IBFC (Malajzi) ndihmojnë në rregullimin e kompanisë.

Para se të zgjedhin një ndërmjetës, klientët gjithmonë shikojnë nëse faqja e internetit ofron mbështetje për klientët që është e aksesueshme në çdo moment. Deriv ka mbështetjen e klientit në dispozicion 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë. Prandaj, nuk do të mbeteni të varur kur të vijë një problem.

Një ndërmjetës u siguron klientëve të tyre softuer të tregtimit Forex. Është ose një platformë tregtare e bërë vetë ose tashmë e krijuar. Për ta bërë jetën më të lehtë të tregtarëve, Deriv ofron tre softuer tregtarësh, domethënë DMT5, DTrader dhe DBot. Klientët mund të zgjedhin një sipas nevojave dhe preferencave të tyre.

Një ndërmjetës mund të ngarkojë një komision për një klient për përfundimin e tregtimeve në emër të tij. Nivelet e komisionit varen nga lloji i shërbimit dhe aseteve për tregtimin që zgjidhni. Për fat të mirë, Deriv vendos tarifa vetëm për kriptovalutat.

Kundër

Si fillestar, ju duhet një platformë e lehtë për t'u kuptuar. Megjithatë, mësimet e ofruara në faqen e internetit të Deriv mund të nuk është e mjaftueshme për një fillestar.

Siç u përmend më lart, ky ndërmjetës nuk operon në disa vende, duke përfshirë SHBA, MB, Kanada, etj.

Fjalët e fundit

Që nga fillimi i tij, Deriv ka fituar besimin e shumë klientëve dhe tregtarëve. Qëllimi i tyre ka qenë gjithmonë të çlirojnë tregtarët nga komisionet e vendosura nga platforma të tjera tregtare në internet

Ju do të gjeni ndihmë përmes këtyre të mirat dhe të këqijat ndërsa zgjidhni nëse do të regjistroheni në kompani apo jo. Për njerëzit që jetojnë në vendet e ndaluara, mund t'ju duhet të kërkoni ndërmjetës të tjerë të disponueshëm në vendin tuaj.

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas